icon

Vyrazka na jazyku: je potrebné ísť na ORL?

hravomir
10. júl 2026

Ahojte,

48 rokov, som fajciar, sice lahke slimky, ale 15-20 denne posledne 3-4 roky.

Na jazyku som vcera pocitil nejaky kopcek / hrcku. Bolo to po jedle, tuniak z konzervy v naleve, cibula, rajciny (reakcia na jedlo?). Trochu som si to stlacil, vyslo jednorazovo trochu krvi. Pripajam foto jazyka.

Ked sucham jazyk o podnebie, citim miernu bolest - je to miesto citlive na dotyk by som skor povedal.

Utekat rychlo na ORL? Pockat tyzden - dva? Prip nejake domacke rady?

Dakujem.

Miro

Vyrazka na jazyku: je potrebné ísť na ORL?
janinah
10. júl 2026

Nemysliš važne,ze s tým utekat na orl,inak choroby jazyka rieši zubar.kup si v lekarni roztok na vyplachy dutiny ustnej napr.Corsodyl.A precitaj si niečo o rakovine hrtana u fajčiarov,aby si raz nemusel riesit u orl ovela važnejsí problem.

anonym_b97c1a
10. júl 2026

daj si do google afty na jazyku a kúp si niečo voľnopredajné v lekárni, na ORL majú iné starosti

motylik2559
10. júl 2026

@hravomir Ahoj, kludne reakcia na jedlo, moze byt. Stava sa to aj nefajciarom. Akurat nechapem ten nelogicky krok, ze si si to vytlacal🤦‍♀️ To ako na co? Odoznelo by ti to aj same. Viackrat sa mi take udialo a za 3-4dni som to tam nemala. Takto si si to zbytocne rozdrazdil a doba hojenia sa moze predlzit🤷‍♀️

anonym_080821
10. júl 2026

@hravomir A pri ústnej hygiene je potrebné čistiť aj jazyk. Na ten povlak uprostred jazyka sa zle pozerá. Niektoré kefky majú na opačnej strane ako sú stetiny na to určenú škrabku.

anonym_2e5ef5
10. júl 2026

Ja som si skôr všimla ten teply pulóver na tebe, teraz v najväčších teplach 😂
@hravomir
A neboj, od fajčenia to nemáš.

anonym_09effe
10. júl 2026

Ak sa ti tam spravi vred, moze to byt aj syfilis.