Vyrazka na jazyku: je potrebné ísť na ORL?
Ahojte,
48 rokov, som fajciar, sice lahke slimky, ale 15-20 denne posledne 3-4 roky.
Na jazyku som vcera pocitil nejaky kopcek / hrcku. Bolo to po jedle, tuniak z konzervy v naleve, cibula, rajciny (reakcia na jedlo?). Trochu som si to stlacil, vyslo jednorazovo trochu krvi. Pripajam foto jazyka.
Ked sucham jazyk o podnebie, citim miernu bolest - je to miesto citlive na dotyk by som skor povedal.
Utekat rychlo na ORL? Pockat tyzden - dva? Prip nejake domacke rady?
Dakujem.
Miro
daj si do google afty na jazyku a kúp si niečo voľnopredajné v lekárni, na ORL majú iné starosti
@hravomir Ahoj, kludne reakcia na jedlo, moze byt. Stava sa to aj nefajciarom. Akurat nechapem ten nelogicky krok, ze si si to vytlacal🤦♀️ To ako na co? Odoznelo by ti to aj same. Viackrat sa mi take udialo a za 3-4dni som to tam nemala. Takto si si to zbytocne rozdrazdil a doba hojenia sa moze predlzit🤷♀️
@hravomir A pri ústnej hygiene je potrebné čistiť aj jazyk. Na ten povlak uprostred jazyka sa zle pozerá. Niektoré kefky majú na opačnej strane ako sú stetiny na to určenú škrabku.
Ja som si skôr všimla ten teply pulóver na tebe, teraz v najväčších teplach 😂
@hravomir
A neboj, od fajčenia to nemáš.
Ak sa ti tam spravi vred, moze to byt aj syfilis.

Nemysliš važne,ze s tým utekat na orl,inak choroby jazyka rieši zubar.kup si v lekarni roztok na vyplachy dutiny ustnej napr.Corsodyl.A precitaj si niečo o rakovine hrtana u fajčiarov,aby si raz nemusel riesit u orl ovela važnejsí problem.