icon

Vyrovnávať zuby s Invisalign alebo nie?

28. máj 2026

Ako by ste sa rozhodli v mojom prípade? Mám 37rokov a posledné roky som snívala o rovných zuboch. Mám presne jednotky zahnute dovnútra a dvojky mi smerujú von. Začala som riešiť Invisalign, kde ma najskôr zubár potešil, že mi bude stačiť vrchný chrup, no dnes mi robil scan a zistil tam problémy. Moje možnosti: 1. Dať Invisaglin iba na vrchné zuby. No tu sa mi vytvorí mierny predkus. Zubár nevie povedať, či mi to bude vadiť alebo nie, ale že je tam veľká pravdepodobnosť že budem suslat na nejaké obdobie, kým si zvyknem. Lebo tie vrchné jednotky budú 3-4mm pred spodnymi zubami. Cena 2100€.
2. Dať Invisaglin na celý chrup. Tu by sa však musela trhať horná osmička, čo mi je osobne ľúto zdravého zuba a tiež tá cena ma bolí - 3900€.
3. Dať kovový strojček iba na šesť horných zubov. Že sa to robieva tak deťom, u dospelých to zatiaľ tak nerobil. Tiež teda vzniká predkus, tu by bol výsledok rýchly ,za cca 5mesiacov. Cena 500€.
4. Nevyrovnavat zuby. Podľa zubára je to na mne, sú tie zuby zdravé, že to mám zvážiť.
Netuším, ako sa rozhodnut. Vďaka za vaše názory. Do komentu pridám foto zubov.

autor
28. máj 2026
anonym_b8881e
28. máj 2026

neriesila by som vobec

tuniska_008
28. máj 2026

@anonym_autor Nevyrovnavat.

minenkaa
28. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor absolutne nerieš máš krásne zuby

eeffka
28. máj 2026

Mas zuby ako tiktaky, nebabri do nich
Predpokladam ze ti vadia 2ky, ja mam tiez take ale symetricky krive cize vizualne nevadia, ani by mi nenqpadlo do nich babrat

tatiana288
28. máj 2026

Máš veľmi pekné zuby, nechala by som ich tak.

anonym_ea9735
28. máj 2026

No ja by som išla do tej druhej možnosti. Tiež by som z toho mala nízke sebavedomie.

januska12323
28. máj 2026

Vôbec by som to neriešila.

dadis
28. máj 2026

Isla by som do hornej platne na noc- moja dcera tiez mala iba mierne nerovnosti a uplne to staci a zubky pekne vyrovnalo.. cca 150 eur stoji..

bianka33
28. máj 2026

Ja by som nešla do toho, máš veľmi pekne zuby...a krásne biele

anonym_7f38aa
28. máj 2026

Mas pekne zuby, toto by som neriesila. A to Ti hovorim ako zena po 30tke, co tiez riesi uz nejaku tu chvilu, ze si ten strojcek da...

minenkaa
28. máj 2026
@anonym_ea9735

No ja by som išla do tej druhej možnosti. Tiež by som z toho mala nízke sebavedomie.

@anonym_ea9735 ake krásne zuby musíš mať ,aby si z tohto mala nízke sebavedomie

iwesska
28. máj 2026

Toto riesit a za take peniaze??? Uuuplne zbytocny rozmar. Nic s tym nevyriesis.

sulphur
28. máj 2026

Máš nádherné zuby. Určite by som šla do vyrovnania. Myslím, že ten výsledok bude úplne mega wau 🙂

Tiež sa chystám na strojček, nepríde mi to ako hlúposť ani vyhodené peniaze. Každý mame svoje priority a pekne zdravé rovné zuby sú super investícia 🙂

marianarem
28. máj 2026

@anonym_autor Tieto zuby by som vobec neriesila, su pekne. S tym predkusom by som to neriskovala. Kamaratovi po Invisaligne ostal nejaky zvlastny skus, zacali sa mu zuby drat a ostali strasne citlive.

anonym_5c3733
28. máj 2026

preco jej klamete? nevyzera to vobec dobre, tie zuby odstavaju, ja by som sla do strojceka

autor
Včera o 07:26
@marianarem

@anonym_autor Tieto zuby by som vobec neriesila, su pekne. S tym predkusom by som to neriskovala. Kamaratovi po Invisaligne ostal nejaky zvlastny skus, zacali sa mu zuby drat a ostali strasne citlive.

@marianarem vďaka za realnu skúsenosť. Mne zubár povedal, že jeho kamarát bol nejaký komplikovanejší prípad, mal iba vrchnú čeľusť a po vyrovnaní sa mu zmenila reč. Že ten kamoš je spoko, ale on (zubár) by nebol.

Ďakujem všetkým za názory. Hodila som tento text aj do chatgpt, ktorý ma úplne odradil od nápravy iba jednej čeľuste. A zase až natoľko ma úsmev netrápi, aby som dala preč zdravý zub a toľko peňazí za estetiku, aj keď by to bolo po vyrovnaní krásne...nejdem do nich babrať.

anonym_f9b2ae
Včera o 07:31

@anonym_autor číslo 3

pandusica
Včera o 07:46

Ja som bola s podobnym problemom, mam skoro identicke sklony zubov, len ich nemam take pekne velke, ja mam mini zuby. Tiez ma zaskocila cena za strojcek. Ale vlastne po konzultacii som do toho nesla, lebo zuby su zdrave, nic im nie je, tak som si povedala, ze naco do toho sprtat. Tiez som vtedy mala 37 a videla som ako mnohym kamoskam sa vyrovnali zuby, ale mali ich "horsie" ako ja.

luizina
Včera o 10:50
@anonym_autor

@anonym_autor sla by som do 2 hej moznosti, ked, tak poriadne. Mas krasne zuby, ale ja by som sla na strojcek, ak mas na to financie.

anonym_9c83de
Včera o 11:07

Keby som mala takéto pekné zuby ako ty tak to neriešim vôbec a bola by som spokojná s tým čo mám.
Ja mám úplne krivé predné zuby a strojček mi nacislili až na 10 tisíc eur čo je úplne nehorázna suma.

catherin4
Včera o 13:01

Ja si zas nemyslim, ze tie zuby mas az take pekne. Ja som mala tiez krive zuby a isla som do Invisalign. Osmicky by mi luto nebolo, to je uplne nepotrebny zub, pre ktory casto ani nie je miesto. Ja som si dala vytrhat vsetky 4, uz davnejsie. Na tvojom mieste idem do strojceka, ale neviem ti povedat ktory je lepsi.