Zápal ďasien: genetika alebo nedostatočná ústna hygiena?
Mám stále zapálené ďasná. Zuby si pravidelne čistím, ale uznávam, že asi nie dôkladne. Môže to byť aj genetika? Muž i brat si zuby čistia občas, ako sa im chce, a nemajú ani 1 plombu, žiaden zápal ďasien, žiadne problémy so zubami. A to sú obaja 50+.
nevhodna starostlivost,kefka,zla technika cistenia... zajst k zubarke preliecit a potom na hygienu
@anonym_527776 to viem, pỳtam sa na niečo iné😉 zubár ma poslal na hygienu, to jediné pomôže
Asi mas zlu techniku.., nemas kamen? Z neho sa zvyknu dasna zapalovat
@crazy_cat_lady to viem, pỳtam sa na niečo iné😉
Ďakujem všetkỳ za rady. Ale prosím prečítajte si otázku.
@anonym_527776 to viem, pỳtam sa na niečo iné😉 zubár ma poslal na hygienu, to jediné pomôže
@anonym_autor moze to byt aj genetikou, ale ak ta zubar poslal na hygienu, tak tam bude asi pes zakopany
Paradontoza sa v niektorych rodinach vyskytuje cez generacie, len je otazka ci je to otazka dedicnosti alebo preberania nespravnych navykov v ustnej hygiene. Spravna technika cistenia zubov a pravidelna starostlivost to moze aspon zastavit a nedostane sa to do stavu ked vypadavaju zuby jeden za druhym.
treba velky pozor na oralny sex. Z mojej skusenosti je to najcastejsia pricina zapalu dasien. Idealne po oralnom sexe vyplachovat usta kvalitnou ustnou vodou.
Nie ziadna genetika 😂
Zla hygiena .
Mala som paradentozu … tam mi ukazali ako sa spravne cistia zuby (zly sklon kefky som mala )
@anonym_autor nemusí to byť genetika ani zlá hygiena, ale zlá strava, ktorá podporuje zápal v tele... skús protizápalovú stravu a vyplachuj si ústa tea tree olejom alebo pridaj kvapku oleja na zubnú kefku pri čistení zubov. Pridaj do stravy probiotické potraviny ozdravia ústnu mikroflóru, potlačia zápaly...
Ďakujem všetkỳ za rady. Ale prosím prečítajte si otázku.
@anonym_autor ziadna genetika.. zla technik ako som pisala vyssie a ako si ma dala dole,ze taku odpoved nechces.. hold zle cistis .. co chces pocut..ak je zapal silny hygienicka to nespravi kym nepreliecis.. a nauci ta ako si zuny vycistit spravne aky velkost medzizubnej a podobne ... takze sa prestan zduvat a zacni liecit a cistit a hlavne nehladat chybu tam kde nieje(genetika)
Tak to uz zrejme mas paradontozu. Ano, moze to byt genetika. Niekto si poriadne neumyva zuby a ma ich zdrave a niekto naopak. Treba chodit aspon 2x rocne na dentalnu hygienu a pouzivat medzizubnu kefku.
Jedna vec co treba pozriet a to reflux, poruchy travenia, helicobacter, to je total nicitel zubov skrz to ake to vytvara prostredie. Mozete cistit, ked to doslova lepta celu ustnu dutinu. A tiez imunita ako taka. Moj zubar mi povedal, ze toto je zabijak pre zdravie chrupu, tieto skryte nemoci.
Nie ziadna genetika 😂
Zla hygiena .
Mala som paradentozu … tam mi ukazali ako sa spravne cistia zuby (zly sklon kefky som mala )
@anonym_c12729 a prečo niekto, kto si zuby takmer nečistí, nemá v 50-ke žiaden kaz, ani 1 plombu, ani zápal ďasien?
@anonym_c12729 a prečo niekto, kto si zuby takmer nečistí, nemá v 50-ke žiaden kaz, ani 1 plombu, ani zápal ďasien?
@anonym_autor taky clovek neexistuje.co si zuby necisti a ma ich zdrave .
1. treba chodiť na dentálnu hygienu 2-3 do roka, nájsť si dobrú originál dentálnu hygienické, ktorá ukáže presny postup správneho čistenia zubov
2. používať klasickú kefku, jednozvazkovu kefku, medzizubné kefky a dentálnu niť - tieto všetky pomôcky by mala ukazat správna dentalna hygienická ako používať
3. čistiť každý vecer, mne to trvá týmto spôsobom cele asi 5 minút
4. zvážiť použitie remineralizacnych gélov - tiež dentalna hygienická vám s týmto poradí
5. nespekulovat, prečo Jožko / Ferko nemajú problémy so zubami aj napriek nedostatočnej hygiene. Ja som takého jedného jozka poznala a v 50-tke sa mu z cista-jasna rozkývali všetky zuby a postupne išli von
6. držím palce, správnu techniku sa naučíte rychlo a zachrániť si v ústach všetko čo sa bude dať 👍

nevhodna starostlivost,kefka,zla technika cistenia... zajst k zubarke preliecit a potom na hygienu