icon

Zbrúsenie zubov: Estetika alebo funkčný význam?

9. sep 2026

Zdravim, dali ste si niekto zbrusit predné zuby? Ja mám na dvojkach ešte také tie kopceky keď sa zuby prerezavaju a dnes mi zubarka povedala že či to nechcem zrezat nepovedala že prečo tak neviem či je to čisto esteticky alebo to má aj nejaký vplyv na kúsanie. Každopádne som čítal že to môže poškodiť veľmi citlivost zubu a tak neviem či do toho ísť.

bubalea
9. sep 2026

Asi si potrebuje zaúčtovať nejakú činnosť 😀

katica06
9. sep 2026

@anonym_autor možno trochu iné, brala som ATB v detstve keď mi šli dolné jednotky, tak sú žlté, aspoň to tak MUDr povedal že je to kvôli ATB.
Na strednej som bola na intraku, chodila tam k školskému zubárovi a ten to zbrusoval, tiež sa vyhováral estetiku. Povedal A ale B nie. Mne sa po brusení začali tie zuby lámať, opravil a od vtedy znova a znova.
Ja by som to druhý krát nedovolila

kiki68
9. sep 2026

@anonym_autor nie, nikdy by som to uz nedovolila. Spravili to po odstraneni strojceka a hadaj co, ono sa z toho za tie roky postupne odbilo take kusocky a je to nie moc dokonale.

veselo_neveselo
9. sep 2026

@anonym_autor absolutne nie, zdrave zuby nechat ake su. A co, ze su kopcekovite?

minenkaa
9. sep 2026

Mne brúsili očné, už asi pred trinástimi rokmi a nič zle to nespôsobilo na zuboch ,nemám pokazené a ani citlivé

autor
9. sep 2026
@veselo_neveselo

@anonym_autor absolutne nie, zdrave zuby nechat ake su. A co, ze su kopcekovite?

@veselo_neveselo ja v tom tiež vedim problem dokonca mi to ani nepríde skarede ale bal som sa že to možno nejako súvisí s tým že mám trosku krivsie zuby že sa to s tým snažia nejako zachrániť alebo čo