icon

Aké je bývanie na Sliači pre rodiny s deťmi?

catalina21
22. jan 2025

Milé maminky, ktoré bývajú na Sliači. Plánujeme sa čoskoro presťahovať na Sliač a rada by som sa dozvedela trošku viac ako sa tam býva, najmä čo sa týka rodinného života - škôlka, škola, zázemie pre rodiny s deťmi ale možno aj lekári, kultúra.. zaujíma ma jednoducho všetko 🙂 Som napríklad trošku prekvapená, že som nenašla iné ako vlakové spojenie medzi mestami Sliač - Banská Bystrica, skoro žiadne autobusové spoje. Ďakujem za každý názor.

marsmykkok
22. jan 2025

So školou a škôlkou neporadím. Ale za mňa pekné miesto, blízko BB aj Zvolena. Stoja tam aj rýchliky čo je veľké plus. Autobusy veľmi stade do BB chodia málo, lebo by museli ísť po starej ceste, respektíve sa vracať smerom na Zvolen, určite je vlak lepší a pohodlnejší a stačí. Do Zvolena autobusy máš. Je sa tam ísť kde prejsť, všade naokolo príroda, dokonca cyklochodník Zvolen-Sliač, kultúra je to kúpeľné mesto a býva napríklad Sliačske kultúrne leto, takže tiež fajn, Z obchodov tam je drogéria, Coop Jednota, Tesco alebo Lidl tam nemáš. Za mňa veľké plus tá príroda a že je tam trať a stoja tam aj rýchliky aj na smer Žilina a aj na Bratislavu. Mínus že tam nie je Lidl alebo Tesco-len Jednota.

ukulela
22. jan 2025

@catalina21 vlaky chodia často v pravidelnom takto. Do BB je to veľmi dobre spojenie. Aj do zvolena ak bývaš blízko železničnej stanice. Vždy som radšej chodila na oba smery vlakom. ZŠ veľká a napr učí tam aj učiteľ roka 😀 supermarkety a hypermarkety vo Zvolene. 5 min autom. Výhodou sú kúpele, príroda, .. nájdeš aj ihriska, fontánu, cykloturistika pri Hrone, knižnica. Sliač je celkom fajn miesto. Len tam teraz posrali platené parkovanie... vyrástla som tam a paci sa mi tam. Lekári sú v zdravotnom stredisku a vo vojenskej poliklinike. Ale aj vo Zvolene. Sliac ma fakt dobrú polohu medzi bb a zv. Aj pre stredné školy pre deti je to fajn. akurát na prt, že tam Bolt ani wolt nevozia jedlo. Ale je tam aj pizzeria. A kúpele idú teraz pod aktuálnym riaditeľom veľmi dopredu. Urobil tam veľa vecí.

catalina21
autor
22. jan 2025

Dakujem za vase nazory. Myslim ze by mala byt na Sliaci Billa casom, takze s obchodmi by nemal byt problem.
No ja vlaky praveze nemam rada, ovela radsej chodim autobusom. Mame sice auto ale urcite bude treba aj inu dopravu, hlavne deti ked pojdu na strednu.. tu parkovaciu politiku evidujem ale neviem ako to bude v pripade domu, navstevami a tak, to som si este nezistovala.
A na akej urovni je tam statna skolka? A skola? O ucitelovi roka som pocula 🙂 len ci su tam aj ini ucitelia fajn pripadne celkovo ci ste spokojne.
A blizkost prirody a kupele su tiez super.
Dakujem, pomohli ste mi ziskat trochu obraz 🙂