Gynekológ Zvolen alebo Banská Bystrica

evja
5. jan 2022

Ahojte. Viem, že táto téma už tu bola otvorená viackrát, ale info z 2006 už asi nie je aktuálne a z 2019 ho je žalostne málo.
Potrebujem nájsť dobrého, odborného, citlivého gynekológa, ktorý má rešpektujúci prístup a ovláda základy etiky.
Už som si v BB kraji mala tú česť vyskúšať rôznych gynekológov (v rámci tehotenstva, pôrodu, pohotovosti aj zamĺknutého potratu), roky som vedená u dr. Häringa, ale ďakujem pekne, po posledných skúsenostiach už mu nedôverujem.
Jediný skvelý gynekológ, ktorý ma vyšetroval na pohotovosti, bol dr. Pahuli, ale on ordinuje v Novej Bani, čo je hodina cesty a v prípade problému si neviem predstaviť, ako za ním budem cestovať.
Som ochotná ísť za dobrým doktorom do ZV, BB alebo Krupiny, tak budem vďačná za každý tip a recenziu.

22abigail22
5. jan 2022

@evja
Moja matka počas 2 tehotenstiev chodila k doktorovi "Ján Šimo" vo Zvolene a bola spokojná. Ale tá sestrička bola jedna odporná ženská. Ale toto bolo 5 rokov dozadu takže možno tam už nepracuje. 🤷

renata1405
5. jan 2022

@22abigail22 pracuje nakolko je to jeho manzelka.

julka29
5. jan 2022

@evja Kamoďová v BB Novamed 🙂

evja
autor
5. jan 2022

@julka29 a ake mas s nou realne skusenosti? Spyta sa, ci suhlasis s vaginalnym vysetrenim? Da na vyber z roznych druhov liecby a komunikuje postup s pacientkou? Vysvetli podrobne problem a jeho riesenie? Berie nove pacientky? Funguje s nou mailova komunikacia? Aku ma sestricku? Da sa k nej objednat na konkretny cas a necaka sa hodinu? Dviha telefon? Pripadnu dovolenku uvadza vcas na webe? ... Podla mena si asi tazko urobim realny obraz. Potrebujem vediet detaily.

matabb73
5. jan 2022

@evja ja chodím k MUDr. Trškovi v BB, je to výborný lekár. Len neviem, či ešte berie nové pacientky. Ešte nedávno brala nové MUDr. Molitorisová v Podlaviciach. Mladá, ale vraj dobrá.

matabb73
5. jan 2022

@evja pofla mňa máš dosť veľké, až nereálne nároky na jedného lekára. Ak je lekár dobrý, ťažko môžeš čakať, že bude mať málo pacientok a budeš vždy objednaná na presný čas. Napríklad Trška, u ktorého som ja, je výborný lekár a preto má pacientok veľa. Preto sa stáva, že aj keď som objednaná, tak nejaký čas čakám. Niekedy sa nedá dovolať, ak toho majú veľa. Pre mňa je ale dôležitejšie, že ide o dobrého lekára, tak si radšej počkám.

evja
autor
5. jan 2022

@matabb73 nerealne tie naroky nie su. Mam vela kamaratiek, ktore maju doktorov, co splnaju vsetky tieto moje poziadavky. Nie su to ziadne prehnane ocakavania, ale standard, ktory by mal byt brany ako samozrejmost. To, ze sa 90% zien uspokoji s nizsim standardom, sposobuje, ze sa lekari u nas nikam neposuvaju a funguju ako za sociku, co je smutne. Do ZV som sa vydala, takze tu nemam zname, ktore by mi dali spatnu vazbu, zatial, co tu tie 4 roky pocuvam a zazivam, je des a hroza.

matabb73
5. jan 2022

@evja realita je taká, že dobrých lekárov je málo a majú plno. Tu v BB žena môže byť rada, ak sa k dobrému lekárovi vôbec dostane, lebo mnohí už ďalšie pacientky neberú. Neviem, kde žijú tie tvoje kamarátky, kde lekár spĺňa všetky tvoje očakávania, ale v tomto okolí žiadneho takého nepoznám. Ja som gynekológa menila dva krát práve preto, lebo som nebola spokojná a ver mi, to, že dlhšie čakám je ten najmenší problém. Tiež som náročná na lekárov, menila som aj moju obvodnú aj detskú lekárku, len sa proste na svet pozerám reálne a vyberiem z ponuky to najlepšie čo je a nečakám zázraky. Pre mňa je najdôležitejšie to, ako lekár liečil, ostatné sú len banality.

evja
autor
5. jan 2022

@matabb73 pre cloveka, ktoremu lekari sposobili posttraumaticku stresovu poruchu, moje poziadavky na pristup gynekologa fakt nie su banality. A nemali by byt pre ziadnu zenu. V BB kraji viem o dvoch gynekologoch, ktori do bodky funguju tak, ako som opisala, jeden je v Krupine - dr. Bornay, ten uz vsak 3 roky neprijima nove pacientky, druhy je dr. Pahuli, ktory je odo mna prilis daleko. Takze aj v tomto kraji sa taki lekari najdu. Ja som zila v BA a v Ziline, tam je takato starostlivost uplne bezna, takze pre mna je vynimocne skor zazit u doktora peklo v podobe chrapunskeho spravania, nemoznosti 2 tyzdne sa objednat alebo dostat termin na preventivku o pol roka... To vsak zazivam tu a co pocuvam, tak je to akoze "normalne"... Nie je to normalne a je mi luto kazdej zeny, ktora sa s takymi doktormi uspokoji.

matabb73
5. jan 2022

@evja tak ti prajem veľa šťastia pri hľadaní lekára, ktorý toto všetko spĺňa. Ja som s Trškom spokojná, je to výborný odborník s ľudským prístupom a preto mi nevadí čakať nejaký čas v čakárni. O tom som ti písala.

evja
autor
5. jan 2022

@matabb73 ja viem pochopit, ze sa v cakarni caka. Ale ked som objednana na presny cas, tak viac ako hodinu cakat je fakt blbe, hlavne ked mam male dieta a tazko zhanam strazenie.. A ked sa 2 tyzdne neviem dovolat do ordinacie, ked som po kyretazi a potrebujem vysledky z histologie a kontrolu, to je tiez blbe. Alebo ked sa tam teda vyberiem zo zufalstva a s bolestami osobne a v ordinacii nikoho, ani oznam o dovolenke, nic, tak to uz je ze mega blbe. Preto si myslim, ze moznost telefonickej a mailovej komunikacie, na ktoru sa da spolahnut (ze sa dovolas aspon na 10ty pokus), je dolezita.

matabb73
5. jan 2022

@evja tak, keď to zoberiem zaradom, tak niektoré veci, sú aj podľa mňa dôležité, ale niektoré je pochopiteľné, že sú nereálne. Ako som už písala, dobrý lekár má veľa pacientok. Niekedy sa mi stalo, že som bola objednaná a čakala som tú hodinu, ale preto, lebo mu tam prišli urgentné prípady, to sa dá pochopiť. Tak isto, nie vždy sa dá dovolať, keď majú celý deň frmol. Ale viem, že sestrička sa snaží telefóny dvíhať. Na mailovú komunikáciu by musel mať ďalšieho človeka, ktorý by to pri ich vyťažení riešil. Preto som ti napísala, že niektoré veci mi prídu nereálne a pre mňa sú nepodstatné. Na druhej strane, to, čo mňa prioritne pri výbere lekára zaujíma je to, či lekár lieči správne a dôsledne, dôkladne sa pacientovi venuje a správa sa ľudsky. K tomu patrí aj tá komunikácia. Ja som jedného gynekológa zmenila, lebo vôbec nekomunikoval a druhého, lebo mu bolo zaťažko poslať ma na vyšetrenia. Tršku by som každej žene odporučila všetkými desiatimi, len sa obávam, že on nové neberie. Má aj dobré vybavenie ambulancie, sono robí pri každom vyšetrení. Na preventívku ma objednali asi za mesiac alebo dva, čo mi príde v pohode. Ak som mala niečo akútne, vzali ma hneď na druhý deň.

zuzubb007
5. jan 2022

@22abigail22 presne Simo odporucam, a ta jeho sestricka tam robi furt je to jeho zena 😉, neviem co Vam prislo na nej odporne nahodou je mila, ukecana

ikaika
9. jan 2022

pochybujem ze najdes nejakeho co sa ta bude pytat na tvoj suhlas s vaginalnym vysetrenim 🙄 vsade je to ako na "beziacom pase".....chytro dalsia pacientka...

jana621
9. jan 2022

@evja Na tvoje očakávania mi sedí MUDr. Molitorisova. Jediné čo neviem či berie nové pacientky a mailom som s ňou nikdy nekomunikovala - nebolo treba. Ale je to za mňa jedna skvela doktorka. Vždy mi všetko vysvetlila, odpovie na všetko čo sa pýtam, 2 tehotenstva som u nej absolvovala a super. Ešte keď ma aj poslala k urologovi a nebola som s ním spokojná, tak to riešila. Strašne zlatá doktorka. Sestrička tiež super. Človek sa nemusí báť zavolať keď niečo potrebuje. Objednáva sa dopredu a dlhšie ako 10 min. som nikdy nečakala. Aj to veľa píšem. A cez stránku evuc sa vždy dá pozrieť, či dr. ambuluje alebo nie. Ak nie, napíšu kto zastupuje a adresu. A ak je nejaký urgentný stav, vždy ráno tuším do 9 berú takéto pripady. Takže za mňa aspoň skúsiť zavolať či berie 😊

evja
autor
9. jan 2022

@ikaika viem o takých dvoch, jeden je ale moc ďaleko, hodinu cesty autom a druhý už neberie pacientky. Takže keď sú dvaja, určite sa dajú takí nájsť aj ďalší. Doktori si dovolia len toľko, koľko im dovolia pacienti.

evja
autor
9. jan 2022

@jana621 ďakujem za info, skúsim jej zajtra zavolať a popýtam sa. ❤