TOT páska
Ahojte o týždeň ma čaká operácia v Gympor Zvolen chcela som sa spýtať či máte skúsenosti ako to prebiehalo koľko ste tam boli či to moc bolí? .... Dosť sa začínam báť Ďakujem za všetky odpovede
Ahojte tiez ma caka nejaka plastika mocoveho mechura mam ist este len na vysetrenie na Sliac prepada mi mechur cez maternicu k posve ci ako mi to povedal moj lekar ja unik mocu nemam ale stale mam.pocit ze idem zniest vajce alebo tam citim akoby mi trcala uz hlavicka ako ked som.rodila 😀 mam za sebov tazke porody velkych deti posledny syn mal 5030 gr a 58 cm a citim to uz aj v intimnom zivote ze tam nieco zavadzia uz roky nosim intimku pre neustaly pocit vlhka ci vytokov ale vraj to robi ten pokles manzel ke tolerantny moc tak on mi nic nepovie ze zavadzia ci cokolvek ja to vsak pocitujem .chcem sa opytat chcem stretli ste sa aj s tym niekto a pomohlo?
Zdravím Vás včera som absolvovala na Sliači. TOTpasku a musím povedať za veľmi milí personál a ochotni odpovedať na každú moju otázku čo sa zákroku týka a pooperačnou stave . Dúfam že som sa rozhodla správne a budem žiť plnohodnotný život .. zatiaľ je to ešte bolestivé ale každá sa s tým vysporiaduva ináč .
@luciamahutova kazdym dnom to bude lepsie😉 a ja po tristvrte roku zatial top spokojna. Akoby nam niekto daroval druhy zivot..bez strachu a s uplne novymi moznostami zas😉
@luciamahutova dobry den kolko ste prosim cakali na termin?
@veronika24918 ja 3 mesiace v Sliači
Ja idem v pondelok o tyzden idu mi aj maternicu aj mechur dvihat ze 3 dni teda dve noci tam musim byt aj vy ste boli?
@pufflerka jednu noc. Pre nich je to lepšie skôr si vss odkontroluje či je vsetko ok
@veronika24918 ja som bola v decembri na kontrole a 20.1. Dom bola na operacii
@veronika24918 mesiac
Ja uz to ma za sebov uzasny pristup ziadne bolesti po operacii uzasna starostlivost uz som len zvedava ked prejde sa to cele vylieci aky to bude rozdiel
@veronika24918 nie rovno ked som prisla isla som uz na zakrok a vsetko bolo super po zobudeni ziadne bolesti infuzia vsetko vstrebala moja prva operacia co bola bez bolesti po zobudeni
@memeska79 dobry den,prosim vas kde vam davali tot pasku?....po operacii ste nfmohli vykonavat sbsolutne ziaden sport ani sa prechadzat?ci aspon prechadzky boli fovolene?a cvicenie s vlastnou vahou?alebo nejake aktivity tohto typu vam dovolili ako dlho po zakroku?vopred velmi pekne dakujem za odpoved🥰
@lailaveve Svoj problém s inkontenciou som najprv riešila s urológom, ale viem, že dá sa aj s gynekológom. Následne ma poslali s odporúčaním na Sliač, kde zvážili, či som vhodný adept na zákrok. Po zákroku som bola mesiac PN a určite prvé dni a týždne by som fyzickú námahu ako posilňovanie a beh vylúčila. Minimálne do kontroly by som zvolila šetriaci režim, keďže predsa ide o zákrok pri ktorom sa odporúča čas na zotavenie.
@lailaveve tusim po 6ch tyzdnoch sme mohli vsetko. A doftedy hej prechadzky. Ja viem, ze je to obmedzujice načas ale po tom ten pocit ked viem ze je to zahojene, nwriskujem a mozem robit cokolvrk. To je bomba. Urcite by som.vyckala, nestoji to za to aby sa ta paska neporusila, kym nie je na 100percent vrastena.
@veronika24918 hlavne zmizla inkonti. A to je podstatne. Svaly vam zakrokom nespevneju.
Ta paska je len podpora. Ale kvalita zivota je o 90percent lepsia😉
@lailaveve ja som stvrty tyzden v pondelok od operacie ale zacala som uz vo fitku orbitrek a take ako na lyzovanie kde neskacem nedupem a nezapajam moc namahu kde sa zapaja brusne svalsvo potit potim a neublizujem tomu lebo cloveka uz poraza ked pribera a toto zakazane nebolo co zakazali ze bicyklovanie a plavanie a zdvihanie tazkych veci
Ahojte chcem sa opýtať ako ste natom po nejakých mesiacoch ,rokoch pomohlo Vám ta tot páska ?zaujímalo by ma aj či ste sa nemusíte cievkovať alebo či nevznikli nejaké problémy stým ja to stále odkladám lebo sa bojím ale už je to neznesiteľné tie úniky ďakujem
@adzy ahoj. Uplne ta chapem, presne toto boli moje obavy a dovody odkladu op. A nelutulovala som ani na sekundu. Je to super a verim ze ostsne. Zacnes novy zivot, fakt, bez prehanania. Ja som bola v Sliaci a verim ze su odbornici..robia to dennodenne. Ja som tirz mala nacitanych kopec diskusii, a preto som sa bala. A teda kazdy den dkaujem Bohu ze som do toho sla a zas sa moj zivot toxi okolo beznych radosti a neurcuje mu chod oslabene pd a s nim spojene neprijemnosti.
Ahojte - no ja som podla tychto vsetkych komentarov asi prva, u ktorej sa tato operacia v decembri 2024 nepodarila...vsetko ma strasne bolelo hned po operacii, ale tak po 2 porodoch som to brala, ze je to normalne...stale ma strasne bolelo na lavej strane, nemohla som sa vobec posadit, len sa nejako pregulat cez pravu stranu a hned "z brucha" postavit. Prava strana sa hojila lepsie kazdym dnom a po cca 4-5 dnoch to uz bolo celkom ok... Nakoniec sa vsak pri kontrole ukazalo, ze na lavej strane sa mi paska prerezala cez sliznicu az do posvy a museli mi robit dalsiu operaciu - resekciu TOT pasky na tej lavej strane. Cize hoci mi vraveli ze vsetko prebehlo ok, tak to tak nebolo a moje bolesti neboli vymyslene kvoli nejakej precitlivosti... Teraz som uz cca mesiac po tej "opravnej" operacii. Zacala som od min.tyzdna konecne viac cvicit, tak ucinok na inkontinenciu je myslim celkom dobry, hoci minule pri kychnuti mi nejaka kvapka unikla, tak neviem - snad je to ale nejakych aspon 90-95% v poriadku... Operaciu mi robili v nemocnici Bory Bratislava.
@pufflerka prosim vas kde vam to robili?potrebovali ste aj vymenny listok ci nejake odporucanie od lrkara ci tam vas vysetrili a zhodnotili?
@lailaveve ahoj, neviem, či už si dostala od niekoho odpoveď - ak nie : potrebuješ odporúčanie od svojho gynekológa na špeciálne urodynamické ( tak nejak sa to volalo) vyšetrenie - to mi robili na Sliači a pokiaľ sa pritom potvrdí únik moču, dajú ti termín na operáciu. Ak čokoľvek potrebuješ, pýtaj sa ...
Ahojte - no ja som podla tychto vsetkych komentarov asi prva, u ktorej sa tato operacia v decembri 2024 nepodarila...vsetko ma strasne bolelo hned po operacii, ale tak po 2 porodoch som to brala, ze je to normalne...stale ma strasne bolelo na lavej strane, nemohla som sa vobec posadit, len sa nejako pregulat cez pravu stranu a hned "z brucha" postavit. Prava strana sa hojila lepsie kazdym dnom a po cca 4-5 dnoch to uz bolo celkom ok... Nakoniec sa vsak pri kontrole ukazalo, ze na lavej strane sa mi paska prerezala cez sliznicu az do posvy a museli mi robit dalsiu operaciu - resekciu TOT pasky na tej lavej strane. Cize hoci mi vraveli ze vsetko prebehlo ok, tak to tak nebolo a moje bolesti neboli vymyslene kvoli nejakej precitlivosti... Teraz som uz cca mesiac po tej "opravnej" operacii. Zacala som od min.tyzdna konecne viac cvicit, tak ucinok na inkontinenciu je myslim celkom dobry, hoci minule pri kychnuti mi nejaka kvapka unikla, tak neviem - snad je to ale nejakych aspon 90-95% v poriadku... Operaciu mi robili v nemocnici Bory Bratislava.
@adriana001 ooo, to ma mrzí, že ti to takto dopadlo. Mne to robili na Sliači a tiež som nemala rýchly priebeh hojenia. Ani po 6 mesiacoch som nebola úplne bez bolesti na pravej strane. Doktor mi povedal, že v tých slabinách je veľa nervových zakončené a môže sa stať, že pri tom prepichovaní sa úplne nepodarí niektorý nepoškodiť. Som obéznejšia, možno aj to komplikuje operáciu, pri chudých telách asi nebýva tento problém 🙂 . Aj teraz 1,5 roka po operácii cítim to jedno miesto, napr. aj pri vnútornom sone, čo mi robí gynekologička. No povedzme si, asi je každé telo iné a každá operácia nesie aj následky, nemyslím, že by niečo chceli zanedbať pri operácii. Na druhej strane som mala už od vtedy 2 x covid s poriadnym kašľom a svoj účel páska pri tom splnila. Tak som si povedala, že to bol účel a ten sa splnil, naučila som sa s tým nedostatkom žiť.

@simaleja ahoj, v podstate nič😊…nočnú košeľu, papuče a vlhčené obrúsky…tuším aj tie tam boli, ale pre istotu si zober…mineralka tam tiež bola k dispozícii, lebo budeš musieť po veľa piť…jesť nám dali za misku piškótiek . Peniažky, kartičku poistenca a viac nič. Ak si z ďaleka, tak pod zadok niečo mäkké….drzim palce