Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Môže jesť alergik varenú mrkvu, kečup a pretlak?

Zodpovedané
24. sep 2020

Dobrý deň,

môjmu 7 ročnému synovi zistili alergiu na peľ, obiloviny, na pšenicu, raž, mrkvu, zeler, arašidy a paradajky. Zeler vraj je termostabilný, čiže ten ani vo vývare nesmie byť.

Môže jesť varenú mrkvu, pretlak alebo kečup?

Môže jesť špaldovú pšenicu?

Syn má aj atopický ekzém a takmer celoročné zápaly očných spojiviek.

Ďakujem

Dobrý deň,

varenú mrkvu len v období bez výskytu peľu. Pretlak nie je vhodný pri zdravej strave a nie pre deti. Pparadajky vedia aj po tepelnej úprave zvyšovať histamín v organizme, takže pri alergiách sa neodporúča

Špaldová pšenica má rovnaké bielkoviny, ktoré budú dráždiť imunitu ako pšenica letná a pod.

Atopický ekzém a alergie príp. iné symptómy spolu súvisia. Podstatné je zo stravy vynechať alergény, ktoré Vám vyšli na testoch a zaradiť zdraviu prospešnú výživu bez chémie. Vhodná je aj aromaterpia a non-toxic domácnosť. Informujte sa aj o benedictus kvapkách.
Odporúčam otestovať aj intolerancie nielen alergie.

Konkrétne otázky Vám rada odpoviem prostredníctvom konzultácie, na ktorú sa môžete prihlásiť mailom alebo telefonicky.


Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.

+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/