Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Môžem mať histamínovú intoleranciu, keď citlivo reagujem na potraviny?

Zodpovedané
17. jún 2021

Dobrý deň,

dlhodobo veľmi citlivo reagujem na potraviny. Akonáhle mi niečo nesadne, prejaví sa to migrénou trvajúcou cca 2 dni, opuchnutými slziacimi očami a upchatým nosom.

Bola som na vyšetrení u gastroenterológa, robil mi testy na helikobaktera, celiakiu a laktózovú intoleranciu. Nič z toho sa nepotvrdilo. Problémy mi spôsobuje najmä čokoláda, cibuľa, cesnak, paprika, tofu a pod.

Môže na základe týchto príznakov jednať o histamínovú intoleranciu?

Čo mi odporúčate?

Ďakujem

Dobrý deň,

citlivosť na potraviny súvisí aj s alergiami, črevnou disbiózou, funkčnou poruchou žlčníka, pankreasu. Skúste nájsť pôvodcu prostredníctvom hlbšieho vyšetrenia na gastre a imunoalergológií.

Taktiež by som odporučila intolerancia na mliečne bielkoviny, vaječnú bielkovinu, sóju a pod. A samozrejme následne potom zistiť množstvo a funkciu diaaminoxidázy, aby sa prípadná diéta mohla správne uchopiť.


Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.

+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/