Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Je možná augmentácia prsníkov, keď mám fibroadenóm?

Zodpovedané
31. júl 2021

Dobrý deň,

bola som na sone prsníkov a zistili mi fibroadenóm vo veľkosti 5 mm. Uvažujem o augmentácii pŕs.

Je možná operácia i napriek tomuto nálezu?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

benígne nálezy (tie "bezpečné") nie sú kontraindikácia pre operácie prsníkov.

Ja vo svojej praxi odporúčam každý nález v prsníku konzultovať so svojim gynekológom a ak je dôvod na "riešenie" cysty, firbómu, tak odporúčam najskôr vyriešiť nejasnosti a až potom absolvovať estetickú operáciu.

Často tieto "hrčky" gynekológ odporúča len pozorovať a v tom prípade operácii nič nebráni.

Pri augmentácii do prsnej žľazy priamo nezasahujeme.