Používame cookies. Viac informácií tu. OK
Zodpovedané

Je možné urobiť mastopexiu a augmentáciu pri jednom zákroku?

13. apr 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom mastopexie.

Je možné podstúpiť mastopexiu spolu s augmentáciou prsníkov pri jednej narkóze?

Ďakujem

Dobrý deň,

áno, je to možné a dokonca veľmi časté. Ale nie je to vhodné v každom prípade.

V skratke sa dá povedať, že tieto dva typy operácií majú rovnaký cieľ. Plný, postavený prsník primeraného objemu a tvaru vzhľadom na požiadavky ženy.

Problémom môže byť, že na dosiahnutie tohoto cieľa je pri týchto operáciách opačná filozofia.

Pri augmentácii sa zvyšuje množstvo objemu prsníka a nemení sa množstvo kože.
Pri mastopexii sa zmenšuje množstvo kože pri zachovaní objemu, pričom sa objem snažíme premiestniť do horných pólov.

V niektorých prípadoch sa pri operácii v jednej narkóze môže stať, že prsník s odstupom viac ako 6 mesiacov stále nemá požadovaný tvar /je ochabnutý/, alebo naopak došlo ku neestetickému roztiahnutiu jaziev.

V takých prípadoch je vhodnejšie uskutočniť operácie s odstupom času niekoľkých mesiacov a vhodne zvoliť poradie. Každý prípad je individuálny.

Neexistuje ideálna operácia a postup ktorý bude vhodný pre každého.

Pri osobnej konzultácii sa od chirurga dozviete aký postup navrhuje pri Vašich očakávaniach a predstavách a pri schopnostiach chirurga na základe jeho skúseností.

Nezabúdajte, že je jednoduchšie sľubiť ako splniť.