141993
25. okt 2016
152 

Kniha Sokyne

Ukážka z knihy:

Michael je dobrá partia. Skvele vyzerá, značkovo sa oblieka a je príjemný spoločník. Má iba jednu chybu, teda presnejšie dve: ženu a dvojročného syna. No čo už, nikto nie je dokonalý. Ona vlastne ani nie je jeho žena, nestihli sa zosobášiť, pretože najskôr bola tehotná, potom rodila a potom dojčila. Vlastne dojčí stále. Ich syn sa volá rovnako ako otec, Michael. Pravdepodobne bude dojčený, až kým nepôjde na základnú školu.
Izabela – tak sa volá jeho skoro žena – je veľmi svedomitá matka. O tom, aká je manželka, nikto nevie, Michael totiž o nej zásadne rozpráva jedine v súvislosti so synom. Ja ju tajne volám Jezabel. Táto prezývka vznikla kombináciou dvoch slov: jej krstného mena a hlavnej postavy z rozprávky O perníkovej chalúpke.
Chcem Michaela získať pre seba. Možno by ma za to viacerí odsúdili, ale on je vlastne stále slobodný. Má síce syna, ale v dnešnej dobe je bežné mať deti z predošlých vzťahov. Ja sa s deťmi veľmi neponáhľam, som mladá, mám iba dvadsať. Keď budeme...

Recenzia:

Nová, ambiciózna autorka, píšuca pod pseudonymom Lena Lemonová, v knihe Sokyne, predostiera svieži a zaujímavý príbeh s témou milostného trojuholníka. Kniha s počtom 244 strán, si rýchlo vtiahne čitateľa do príbehu, pretože text sa ľahko číta, dobre „odsýpa“, má spád a štylisticky je taktiež slušne spracovaný, aj keď popracovať na tejto veci je vždy behom na dlhú trať. Myšlienka, postaviť knihu do dvoch polôh, respektíve rozdeliť ju na dva diely, je skvelá. Prvý diel z pohľadu mladej atraktívnej Kataríny, je z pohľadu recepčnej, ktorá pochádza zo slabších sociálnych pomerov, v hlavnom meste študuje informatiku a súčasne pracuje v istej IT firme. Ako to tak občas býva, a v tomto príbehu to nie je inak, zaľúbi sa do riaditeľa marketingu v rovnakej firme a snaží sa ho očariť všemožnými ženskými zbraňami. Katarína vôbec nepôsobí placho a utiahnuto, rozhodne nie naivne, skôr sa vrhá do vecí po hlave, čo jej však v konečnej fáze málokedy vyjde. Druhá časť opisuje pocity jej náprotivnej strany – Izabely, skoro manželky riaditeľa, ktorá „avantúru“ svojho budúceho manžela (minimálne ona si to tak predsavzala), vidí v úplne inom svetle. Je to svedomitá žena a najmä svedomitá a milujúca matka syna muža, o ktorého zvádza boj s mladou sokyňou.
Kniha Sokyne je v prvom rade oddychové a príjemné čítanie, zaujme totálnou autentickosťou rozprávania, svojráznym humorom, sebairóniou a najmä svojim nadhľadom a milovníčkam krásnych ženských románov by iste nemala chýbať v zbierke. Treba brať na zreteľ, že toto je debutový román autorky a ďaľšou tvorbou sa jej tvorivosť a štýl v písaní bude posúvať dopredu a som presvedčený, že onedlho sa zaradí medzi renomované spisovateľky romantických románov. Pravdou je, že niekoľko mladých dievčat by sa v knihe mohlo spoznať, pretože tak to už vo svete chodí. A nikdy to nebude inak.

🙂 🙂 🙂

Začni písať komentár...

Odošli