icon
1 / 1
avatar

prudké opekanie na minimálnom množstve oleja 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

No neviem, či to bude pravda, ale prudké opečenie na oleji? My to voláme osmahnutie

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

prudké opečenie na malom množstve rozpáleného oleja 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Je to prudke opecenie pokrmu na malom mnozstve oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Rýchlo opražiť 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Restovanie-prudké opecenie

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Prudke opecenie,najcastejsie masa, na troche oleja.

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Dobré rnko 🙂 Restovanie - znamená prudké opečenie na minimálnom množstve oleja 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Tak toto viem ,dnes nemusím googliť 😀 je to prudké opečenie na rozpálenom oleji 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Restovanie je prudké opečenie na malom množstve oleja 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Prudké opecenie (mäsa) na malom množstve oleja.

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

prudké opekanie na malom množstve oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

prudké opečenie mäsa na malom množstve oleja :o)

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Prudke opekanie

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

prudké opekanie na malom množstve oleja🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Prudké pečenie na min.množstve oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

prudke opecenie jedla na troske oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

opekanie na prudko rozpalenej panvici..

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Rychle opekanie na minime oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Restovanie je druh upravy pokrmu a to prudkym opecenim na malom mnozstve dobre rozohriateho oleja.

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Restovanie = Prudké opečenie na malom množstve dobre rozohriateho oleje. Je to vhodný spôsob tepelnej úpravy zeleniny a druhov masa, ktorým stačí krátka doba prípravy 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Restovanie je prudke opecenie na malom mnozstve dobre rozohriateho oleja.

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Rychle opecenie vacsinou masa na troske oleja.

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

je to prudké opečenie pokrmu na malom množstve rozpáleného oleja 🙂

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Prudké opečenie na malom množsve rozpaleného oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

rýchle opečenie mäska, alebo inej potraviny na rozpálenom tuku

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

Prudke opekanie masa na malom mnozstve oleja

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

na malom množstve oleja prudko opiecť,aby si jedlo zachovalo chrumkavosť,či šťavnatosť

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

na minime oleja prudko opiecť

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

prudké opekanie mäsa alebo zeleniny na malom množstve tuku pri vysokej teplote

Odpovedz
2. mar 2015
avatar

krátke opečenie potraviny na oleji

Odpovedz
3. mar 2015
avatar
1mirka1
autor

@slavka034, @decode, @lunamati, @epsonka45, @martina005, @nikky23, @matuliatko82, @janellina, @katy1111, @11nika11, @jaja338, @lucinda7, @zelka13, @myrca_m, @markomonika, @janula7250, @jaanik, @sadul, @erika212, @riava01, @maria263, @jesi25, @maminocka87, @mirus1311, @puskaruka, @angie23, @avanka, @monicm, @martina_durikova, @rybkaa, @lenadka srdiečka sa rozlietali ,dakujem za kazdu opdpoved ,kazda jedna bola spravna 🙂 pekny den zelam 🙂 a moj skromny pokec ,kto vie dobre ,kto nevie ,uz budete vediet🙂
Tepelná úprava jedál horúcim tukom
Restovanie zeleniny
Tradícia restovania zeleniny pochádza z ázijskej kuchyne. Na panvicu pridáme malé množstvo oleja a za občasného miešania krátko restujeme, aby si zachovala svoju prirodzenú chrumkavosť.
Zeleninu môžeme taktiež fritovať, čiže vyprážať ponorenú v oleji. Najprv sa namarinuje alebo sa namočí do cesta (napr. palacinkového). Cuketa alebo baklažán sú vynikajúce na obaľovanie – nakrájanú zeleninu pripravíme podobne ako rezne. Aby sme ozvláštnili chuť, do strúhanky môžeme pridať strúhaný kokos.
Pri restovaní a fritovaní zeleniny by sme mali pamätať na to, že:
• zeleninu musíme vyprážať podľa hmotnosti – na začiatok dávame na panvicu takú zeleninu, ktorá si vyžaduje dlhšiu dobu restovania (napr. mrkva). Neskôr pridáme ľahšiu zeleninu (napr. cibuľu, špenát).
• Restovanú zeleninu podávame ihneď po jej príprave (neohrievame a ani ju opätovne nerestujeme).
• pri fritovaní zeleniny zohrievame olej na teplotu maximálne 130-180 ⁰C - správna teplota oleja zabezpečí, že do zeleniny nevsiakne zbytočne veľké množstvo oleja.
• na restovanie zeleniny je najvhodnejší arašidový olej.
• počas restovania by sme mali udržiavať stabilne rovnakú teplotu oleja.
• najlepšie je na panvicu naliať olej iba jedenkrát a opätovne ho už neprilievať.
• po fritovaní zeleninu osušíme od prebytočného oleja papierovými obrúskami.

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

@1mirka1 Ďakujem krásne za srdiečko🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

ďakujem 🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

@1mirka1 Ďakujeeeeeem 🙂 🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

@1mirka1 Mirka, deň so srdiečkami od teba je hneď krajší 🙂 krásny deň Vám obom prajem kočky 🙂
@slavka034 krásn

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem za ♥

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

dakujem velmi pekne!

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem krásne. Potešila si ma 🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

Dakujem🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

Ďakujem 😀

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

ďakujem 🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

@1mirka1 dakujeeeeeem, potesilo, prajem krasny a usmievavy dnik (#)

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

aj ja ďakujeem 🙂

Odpovedz
3. mar 2015
avatar

Dakujem 😉

Odpovedz
3. mar 2015