Rýchlo opražiť 🙂
Prudke opecenie,najcastejsie masa, na troche oleja.
prudké opekanie na malom množstve oleja🙂
Prudké pečenie na min.množstve oleja
Rychle opecenie vacsinou masa na troske oleja.
na minime oleja prudko opiecť
@slavka034, @decode, @lunamati, @epsonka45, @martina005, @nikky23, @matuliatko82, @janellina, @katy1111, @11nika11, @jaja338, @lucinda7, @zelka13, @myrca_m, @markomonika, @janula7250, @jaanik, @sadul, @erika212, @riava01, @maria263, @jesi25, @maminocka87, @mirus1311, @puskaruka, @angie23, @avanka, @monicm, @martina_durikova, @rybkaa, @lenadka srdiečka sa rozlietali ,dakujem za kazdu opdpoved ,kazda jedna bola spravna 🙂 pekny den zelam 🙂 a moj skromny pokec ,kto vie dobre ,kto nevie ,uz budete vediet🙂
Tepelná úprava jedál horúcim tukom
Restovanie zeleniny
Tradícia restovania zeleniny pochádza z ázijskej kuchyne. Na panvicu pridáme malé množstvo oleja a za občasného miešania krátko restujeme, aby si zachovala svoju prirodzenú chrumkavosť.
Zeleninu môžeme taktiež fritovať, čiže vyprážať ponorenú v oleji. Najprv sa namarinuje alebo sa namočí do cesta (napr. palacinkového). Cuketa alebo baklažán sú vynikajúce na obaľovanie – nakrájanú zeleninu pripravíme podobne ako rezne. Aby sme ozvláštnili chuť, do strúhanky môžeme pridať strúhaný kokos.
Pri restovaní a fritovaní zeleniny by sme mali pamätať na to, že:
• zeleninu musíme vyprážať podľa hmotnosti – na začiatok dávame na panvicu takú zeleninu, ktorá si vyžaduje dlhšiu dobu restovania (napr. mrkva). Neskôr pridáme ľahšiu zeleninu (napr. cibuľu, špenát).
• Restovanú zeleninu podávame ihneď po jej príprave (neohrievame a ani ju opätovne nerestujeme).
• pri fritovaní zeleniny zohrievame olej na teplotu maximálne 130-180 ⁰C - správna teplota oleja zabezpečí, že do zeleniny nevsiakne zbytočne veľké množstvo oleja.
• na restovanie zeleniny je najvhodnejší arašidový olej.
• počas restovania by sme mali udržiavať stabilne rovnakú teplotu oleja.
• najlepšie je na panvicu naliať olej iba jedenkrát a opätovne ho už neprilievať.
• po fritovaní zeleninu osušíme od prebytočného oleja papierovými obrúskami.

prudké opekanie na minimálnom množstve oleja 🙂