icon
1 / 1
avatar

kratke povarenie a rychle schladenie v ladovej vode

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

To je ked strcis zeleninu do vriacej vody a chviiiiilu povaris..ci? :D

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

je to odstránenie šupky zeleniny napr. paradajky jej ponorením do vriacej vody na niekoľko sekúnd 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

hodis do vriacej vody a potom rychle schladis

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

@1mirka1 kratke povarenie vo vriacej vode a nasledne rychle schladenie na zachovanie zivin a farby napr. pred mrazenim??? 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

kratke povarenie a nasledne rychle schladenie 🙂 krasny den Mirka!

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, pri ktorej sa plody najprv krátko povaria, podľa veľkosti a druhu niekoľko sekúnd až minút, a potom sa ponoria do ľadovej vody. Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny. 🙂)))))pomohla som si google🙂))))))))))

Odpovedz
20. apr 2015
avatar
1mirka1
autor

@katarinkamt dakujem napodobne aj tebe 🙂 vidim ze som dala naozaj lahke 🙂 ste sikulky🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

kratke povarenie a potom rychle ochladenie 😉

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

kratke povarenie ovocia al. zeleniny a nasledne rychle schladenie

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

kratke povarenie a nasledne rychle schladenie

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

kratke povarenie zeleninky potom rychla schladenie v ladovej vode napr.pred vlozenim do mrazaku

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanšírovanie - špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny. Blanšírovanie sa využíva aj pri pokrmoch, ktorých aróma je príliš výrazná, krátke povarenie eliminuje pach aromatickej zeleniny či vnútorností. Je vhodné aj pre potraviny, ktoré chcete potom zmraziť a pomôže aj pri odstraňovaní šupky napríklad z paradajok, paprík, orechov, mandlí, broskýň či marhúľ 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, pri ktorej vo vriacej vode krátko povaríme a následne prudko schladíme v ľadovej vode - často používam najmä pri zamrazovaní zeleniny ( zelená fazuľka, hrášok, mrkva, petržlen, špenát, brokolica). Pekný deň!

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanšírovanie je varenie, pri ktorom sa potraviny, zvyčajne zelenina, alebo ovocie, ponoria do vriacej vody na krátku chvíľu a nakoniec sa ponoria do ľadovej vody, alebo pod studenú tečúcu vodou (potravina dostane teplotný šok), aby sa proces varenia zastavil.

Význam blanšírovanie je tzv. “bielenie”. 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanširovanie je tepelna uprava v horucej vode a potom prudke schladenie v studenej.Pekny dniček prajem.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blansirovanie je podla mna ze nechas zeleninu prevret na minutku a pak to preplachnes v studenej vode alebo to nechas vychladnut prirodzene pokial to cgces mrazit ? 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Krátke povarenie väčšinou zeleniny alebo ovocia vo vriacej vody a následné rýchle schladenie 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, kde ovocie alebo zeleninu krátko povaríme a potom ponoríme do studenej vody.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Krátke povarenie a potom rýchle ochladenie-robím takto rajčiny

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

ked nieco hodis do vriacej vody a kratko varis a potom to supnes do ladovej vody 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

obariť, alebo chvílku povariť a schladiť. Aj ja robím takto rajčiny, lebo neznášam šupky ked robím lečo

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

povarenie v horúcej vode a následne schladenie v studenej...robievam tak paradajky, ked sa chcem zbaviť šupky.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanšírovanie je varenie, pri ktorom sa potraviny, zvyčajne zelenina, alebo ovocie, ponoria do vriacej vody na krátku chvíľu a nakoniec sa ponoria do ľadovej vody, alebo pod studenú tečúcu vodou (potravina dostane teplotný šok), aby sa proces varenia zastavil.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, pri ktorej sa plody najprv krátko povaria, podľa veľkosti a druhu niekoľko sekúnd až minút, a potom sa ponoria do ľadovej vody. Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, pri ktorej sa plody najprv krátko povaria, podľa veľkosti a druhu niekoľko sekúnd až minút, a potom sa ponoria do ľadovej vody. Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny. emoticon tiež som goglila emoticon

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

blašírovanie je zaliate zeleniny alebo ovocia vriacou vodou a následné ochladenie. ja to používam hlavne keď chcem ošúpať rajčiny a mám aj
TIP: naprv rajčiny narezať (ale iba jemne šupku) a až potom dať do vriacej vody, tak sa budú šúpať oveľa jednoduchšie 😉

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Blanšírovanie - tepelná úprava zeleniny alebo ovocia - najprv sa plody krátko povaria a potom sa ponoria do ľadovej vody.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Kratke povaranie a nasledne schladenie 😉

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Krátke poverenie a následne schladenie (využívam pri rajcinach na domáci kečup)

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Krátke varenie a nasledné schladenie

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Krátke varenie najmä zeleniny a ovocia s nasledovným ochladením studenou vodom alebo ľadom

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Kratko obvarit 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

zaliatie,prípadne krátke povarenie ovocia či zeleniny horúcou či vriacou vodou a jej následné ochladenie

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

obarit zeleninu a potom rychlo schladit 🙂

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

Krátke povarenie a následne schladenie.

Odpovedz
20. apr 2015
avatar

obariť a schladiť (zvyknem paradajky najčastejšie) 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar
1mirka1
autor

@hermiinka, @rakheta, @darina1952, @11riki60, @vevericka2002, @katarinkamt, @jankamin, @1mirka1, @maminocka87, @arwent, @lubenka01, @dnpo, @janellina, @beah, @lucinda7, @nelinik2, @linduska86, @katy1111, @lucineckalu, @lil38, @spula22, @nathalis, @jaanik, @henuskah, @zelka13, @janula7250, @andyxx, @riava01, @wampik, @nikol147, @puskaruka, @fra, @myrca_m, @monicm, @katka_g, @jeane98, @martina_durikova ahojte a pekne ranko kocky 🙂
srdiecka sa rozlietali k vam ,dakujem za kazdu odpoved a tip 🙂 tesim sa na vas v stredu .pekny den kocky
Sparenie potraviny vo vriacej vode. Uvoľní sa chuť, pritom sa zachová farba a zničia baktérie. Niektoré ovocie či zelenina sa po následnom rýchlom ochladení jednoduchšie olúpu.

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

Mirka ďakujem

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

dakujem 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

aj ja ďakujem 😀

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

Dakujem 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

DAKUJEM!

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

Vdaka.potesilo

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 dakujem 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

dakujem😉

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 dakujeme... aj za srdiecka a neocenitelne rady a napady... 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem a teším sa na ďalšiu súťaž, prajem fajn deň 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 dakujem 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

Dakujeeeeem mirik ♥

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 daaaaaaaaaaaaaaaaakujem

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

Ďakujem 🙂

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

Ďakujeeeeeeeem

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem Mirka a prajem krásny deň!

Odpovedz
21. apr 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem 🙂

Odpovedz
21. apr 2015