je to odstránenie šupky zeleniny napr. paradajky jej ponorením do vriacej vody na niekoľko sekúnd 🙂
kratke povarenie a nasledne rychle schladenie 🙂 krasny den Mirka!
Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, pri ktorej sa plody najprv krátko povaria, podľa veľkosti a druhu niekoľko sekúnd až minút, a potom sa ponoria do ľadovej vody. Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny. 🙂)))))pomohla som si google🙂))))))))))
@katarinkamt dakujem napodobne aj tebe 🙂 vidim ze som dala naozaj lahke 🙂 ste sikulky🙂
kratke povarenie a potom rychle ochladenie 😉
Blanšírovanie - špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny. Blanšírovanie sa využíva aj pri pokrmoch, ktorých aróma je príliš výrazná, krátke povarenie eliminuje pach aromatickej zeleniny či vnútorností. Je vhodné aj pre potraviny, ktoré chcete potom zmraziť a pomôže aj pri odstraňovaní šupky napríklad z paradajok, paprík, orechov, mandlí, broskýň či marhúľ 🙂
Blanšírovanie je varenie, pri ktorom sa potraviny, zvyčajne zelenina, alebo ovocie, ponoria do vriacej vody na krátku chvíľu a nakoniec sa ponoria do ľadovej vody, alebo pod studenú tečúcu vodou (potravina dostane teplotný šok), aby sa proces varenia zastavil.
Význam blanšírovanie je tzv. “bielenie”. 🙂
Blansirovanie je podla mna ze nechas zeleninu prevret na minutku a pak to preplachnes v studenej vode alebo to nechas vychladnut prirodzene pokial to cgces mrazit ? 🙂
Tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, kde ovocie alebo zeleninu krátko povaríme a potom ponoríme do studenej vody.
Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia, pri ktorej sa plody najprv krátko povaria, podľa veľkosti a druhu niekoľko sekúnd až minút, a potom sa ponoria do ľadovej vody. Zachovajú si tak svoju sviežosť, peknú farbu, chuť i vitamíny. emoticon tiež som goglila emoticon
obariť a schladiť (zvyknem paradajky najčastejšie) 🙂
@hermiinka, @rakheta, @darina1952, @11riki60, @vevericka2002, @katarinkamt, @jankamin, @1mirka1, @maminocka87, @arwent, @lubenka01, @dnpo, @janellina, @beah, @lucinda7, @nelinik2, @linduska86, @katy1111, @lucineckalu, @lil38, @spula22, @nathalis, @jaanik, @henuskah, @zelka13, @janula7250, @andyxx, @riava01, @wampik, @nikol147, @puskaruka, @fra, @myrca_m, @monicm, @katka_g, @jeane98, @martina_durikova ahojte a pekne ranko kocky 🙂
srdiecka sa rozlietali k vam ,dakujem za kazdu odpoved a tip 🙂 tesim sa na vas v stredu .pekny den kocky
Sparenie potraviny vo vriacej vode. Uvoľní sa chuť, pritom sa zachová farba a zničia baktérie. Niektoré ovocie či zelenina sa po následnom rýchlom ochladení jednoduchšie olúpu.
dakujem 🙂
aj ja ďakujem 😀
DAKUJEM!
dakujem😉

kratke povarenie a rychle schladenie v ladovej vode