B, ale by som to chcela vidiet aj realne 😀
B 🙂
správna odpoveď B vo vákuu
B je dnešná odpoveď 😎
B aj keď ja by som nemala nato nervy.... 😀
B varenie vo vaku
B 🙂
Dobre ráno kočky srdiecka su vase🙂 @jarka727, @mytylka, @jankamin, @zuzi241, @lebo5, @jankaks, @betunka39, @luciana896, @froglet, @schubertka, @liveka, @zuzana127, @ewibuxa, @radkatalajkova, @evelynm, @jarula25, @janellina, @sonetta, @mitomi, @lucinda7, @kasyra, @myrca_m, @nathalis, @henuskah, @henriett19, @wampik, @tamarik82, @jaanik, @sendy182, @papalinka7, @puskaruka, @elif2013, @mishelinus, @fra, @janula7250, @mandarinka1980, @mery80, @lubica69, @raa2, @kibuk, @misifuska, @nadulka88, @p_etrisha, @zararico, @gubka333, @el_memento, @zelka13
- metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Názov Sous-Vide (su vít) pochádza z francúzštiny a v preklade znamená “vo vákuu”. Touto metódou je možné dosiahnuť rovnomernú tepelnú úpravu suroviny, a dosiahnuť nenapodobiteľné chute a konzistencie. A prináša aj mnoho ďaľších výhod.
Perfektné steaky
Sous Vide sa používa predovšetkým na prípravu mäsa. Aj neskúsený kuchár dokáže takto pripraviť dokonalý steak. Dokonca aj z menej kvalitných rezov mäsa. A to bez nepríjemných prekvapení v podobe surového stredu alebo spečených okrajov.
Pri štandardnej príprave, sa mäso ohrieva pri vysokých teplotách (na grile až pri 500°C). Steak je hotový, keď jeho vnútro dosiahne požadovanú teplotu (pre úpravu medium je to 60°C). Kým ale stred steaku túto teplotu dosiahne, jeho okraje su už zahriate na vyššiu teplotu. Výsledkom sú prepečené a vysušené okraje. Naopak pri technike Sous-Vide dosiahneme steak rovnomerne
Dakujem za kazdu spravnu odpoved ,tipujeme zajtra 🙂
Dakujem a prajem pekny den 😉
diky 🙂

B 🙂