bre ranecko zase novinka 🙂))vygooglila som : Harrisa je pálivá pasta, ktorá sa používa ako príloha ku kuskusu, ako chuťovka k rôzne upravenej zelenine, k marinovaniu mäsa, používa sa pri grilovaní a pečení jahňaciny a hydiny. Tiež sa pridáva do jedál zvlášť ostrej chuti - do polievok a gulášov.
Je to ciiipos pasta 😊
Tuniska ostra koreniaca zmes pridavana skoro k vsetkym jedlam 🙂
" čípoš" pasta lebo zmes 🙂 krasne ranko prajem!
štipaca pasta z Tuniska 🙂
Harissa je zmes korenia. Je sucastou kuchyne v Maroku alebo Tunisku. Zaklad zmesi tvori paliva cervena chilli papricka, cesnak, koriander, sol a rasca. V niektorych recepturach sa k nim pridava aj citron, olej, rimsky kmin a paradajky.
Harissa sa tradicne pridava napr. do kebabu, ci do marinad na maso a ryby.
stiplava zmes
Stiplava pasta... Ale neviem, skusala som tych paprikovych pomazanok a past viacero, ale klasicka zbojnicka pochutka pikantna z jednoty je aj tak top 🙂
tak toto som nevedela, priznávam a tak som urobila klik a ujo goooogle mi dal nápovedu, že je to druh ostrej korenistej / pálivej/ zmesi, ktorá sa vyrába z korenín ako napr. chilli papričky, koriander, kurkuma, do hustej pasty a podáva sa k mäsu, alebo do omáčky a je obľúbená napr. v Tunise, Maroku..ďakujem @1mirka1 , že som sa znova niečo dozvedela, prajem pekný deň.
Paliva pasta..
štipľavá koreniaca zmes
štipľavá koreniaca zmes
štiplava koreniaza zmes
Krásne ránko dámy,ďakujem že ste sa zapojili a teším sa na vás zajtra alebo v skupine vitana🙂
@sendy182, @veroni87, @motylik21, @jankamin, @rita36, @kuratkokatka, @kaya60, @enanena, @zuzanapd, @kubajda2912, @epsonka45, @liveka, @katarinkamt, @s_i_s_a, @schubertka, @janellina, @lucineckalu, @lucinda7, @carmen238, @el_memento, @henuskah, @jaanik, @misifuska, @kasyra, @monicm, @gerii79, @kukujka, @jarula25, @wampik, @luciana896, @riava01, @lubica69, @maminocka87, @andreablahova, @arwent, @puskaruka, @fra, @mandarinka1980, @henriett19, @nathalis, @marys001, @dankaa78, @mary75, @p_etrisha, @raa2, @katy1111, @vikikik, @terqa
Harissa ako ste už napísali je.....
je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemíchMaghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu.
Dakujem pekne😁
dakujem 🙂

Dobre ranko🙂 .....Harrisa je paliva pasta-pouziva sa ako priloha ku kuskusu, ako chutovka k rozne pripravenej zelenine, marinovaniu masa, pouziva sa ku grilovani ...ma ostru chut vhodnu aj do gulasa.......googlom pomohol🙂 🙂 🙂 .... uz viem🙂 🙂 🙂 🙂