icon
1 / 1
avatar

Dobre ranko🙂 .....Harrisa je paliva pasta-pouziva sa ako priloha ku kuskusu, ako chutovka k rozne pripravenej zelenine, marinovaniu masa, pouziva sa ku grilovani ...ma ostru chut vhodnu aj do gulasa.......googlom pomohol🙂 🙂 🙂 .... uz viem🙂 🙂 🙂 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Ostra koreniaca zmes, ktora obsahuje chilli papricky, cesnak, koriander, kumin, papriku, sol, olivovy olej a je zmiesana do hustoty pasty ?

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

druh ostrej korenistej zmesi 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

bre ranecko zase novinka 🙂))vygooglila som : Harrisa je pálivá pasta, ktorá sa používa ako príloha ku kuskusu, ako chuťovka k rôzne upravenej zelenine, k marinovaniu mäsa, používa sa pri grilovaní a pečení jahňaciny a hydiny. Tiež sa pridáva do jedál zvlášť ostrej chuti - do polievok a gulášov.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

je Tuniska paliva pasta ktora pozostava predovsetkym z chilli papriciek a mnoho dalsich koreni napr.koriander,cesnak,rasca ...V Tunisku sa harissa používa ako základná zložka ku koziemu a jahňaciemu mäsu, ale tiež k dusenej rybe so zeleninou a ako dochucovadlo pre kuskus.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Je to ciiipos pasta 😊

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Veru riadne stiplava pasta z chilli papriciek hlavne a dalsich vonavych korenin, takze ju pouzivam velmi opatrne, lebo palive u nas lubi len manzel🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

#slovnik je to druh stiplavej papriky ktoru používajú v tunise a v okoli

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

...ostrá korenniaca zmes pôvodom z Tuniska

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Tuniska ostra koreniaca zmes pridavana skoro k vsetkym jedlam 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harissa je stiplava pasta s chilli

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Ohnivé chilli 😀 😉 😀

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

" čípoš" pasta lebo zmes 🙂 krasne ranko prajem!

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Ostra koreniaca pasta z chilli papriciek

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Vsetkym KRASNE RANKO 💐

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

štipaca pasta z Tuniska 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Dobré ránko, je to štiplavá zmes a pochádza z Tuniska 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harissa je zmes korenia. Je sucastou kuchyne v Maroku alebo Tunisku. Zaklad zmesi tvori paliva cervena chilli papricka, cesnak, koriander, sol a rasca. V niektorych recepturach sa k nim pridava aj citron, olej, rimsky kmin a paradajky.
Harissa sa tradicne pridava napr. do kebabu, ci do marinad na maso a ryby.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harissa (paprikové pyré) – je druh ostrej koreniacej zmesi. Používa sa takmer ku všetkým jedlám ako stolové korenie

popravde nevedela som,musel pomôcť ujo google:P pekný dník Mirka🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harisa je to čo ja nemusím, lebo pálivé chute neobľubujem 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

stiplava zmes

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harissa je druh ostrej korenistej zmesi, ktorá pochádza z Tuniska 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

korenista zmes, pasta

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Koreniaca zmes - paliva 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Paliva chilli pasta, moze sa vyskytovat aj v praskovej forme. Oblubena je hlavne v severo-africkych krajinach a strednom vychode. Pouziva sa na dochucovanie gulasov, perkeltov, peceneho masa, polievok a ine.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Fúúúú- v poslednej dobe, výrazy, ktoré bežne nepoužívam a musí pomáhať ujo google, ale to nevadí, Ale k veci. Harissa- druh ostrej koreniacej mesi.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Dobre ranko..priznam sa o5 nieco new pre mna..Harissa=stiplava koren.zmes z chilly.... 😵

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

pasta s chilly papriciek a dalsich korenin

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harissa mam ju v chladnicke stale,casto ju pouzivame teda hlavne moj muz ☺ sestra kazde dva mesiace chodi do tunisu tak mi ju nosi priamo z tade..je to stiplava chilly pasta

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Stiplava pasta 😀

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Stiplava pasta... Ale neviem, skusala som tych paprikovych pomazanok a past viacero, ale klasicka zbojnicka pochutka pikantna z jednoty je aj tak top 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

tak toto som nevedela, priznávam a tak som urobila klik a ujo goooogle mi dal nápovedu, že je to druh ostrej korenistej / pálivej/ zmesi, ktorá sa vyrába z korenín ako napr. chilli papričky, koriander, kurkuma, do hustej pasty a podáva sa k mäsu, alebo do omáčky a je obľúbená napr. v Tunise, Maroku..ďakujem @1mirka1 , že som sa znova niečo dozvedela, prajem pekný deň.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Štiplavá pasta Papali sme v Tunise Mňamkaaa

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Paliva pasta..

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

štipľavá koreniaca zmes

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

stiplava pasta

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Štipľavá pasta

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Tuniská koreniaca zmes. Obsahuje chilli papričky, cesnak, koriander, papriku a soľ.

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

štipľavá koreniaca zmes

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

štiplava koreniaza zmes

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

no tak toto som nemala tušenie,takže už vie, 🙂
štiplavá korenistá zmes, pasta...

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Štipľavá pasta s Tuniska 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

zmes korenia teda stiplave korenie v podobe pasty😉

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

je to zmes ostrej koreniacej zmesi pochadzajucej z Tuniska.priznam sa nevedela som ale google mi pomohol

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Stiplava, korenista zmes, pasta

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Stiplava pasta z tunisu sme si ju priniesli. Z cervenej papriky..

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Štiplavá chilli pasta 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

korenistá chilli pasta 🙂

Odpovedz
22. jún 2015
avatar

Harrisa je pálivá pasta

Odpovedz
22. jún 2015
avatar
1mirka1
autor

Krásne ránko dámy,ďakujem že ste sa zapojili a teším sa na vás zajtra alebo v skupine vitana🙂
@sendy182, @veroni87, @motylik21, @jankamin, @rita36, @kuratkokatka, @kaya60, @enanena, @zuzanapd, @kubajda2912, @epsonka45, @liveka, @katarinkamt, @s_i_s_a, @schubertka, @janellina, @lucineckalu, @lucinda7, @carmen238, @el_memento, @henuskah, @jaanik, @misifuska, @kasyra, @monicm, @gerii79, @kukujka, @jarula25, @wampik, @luciana896, @riava01, @lubica69, @maminocka87, @andreablahova, @arwent, @puskaruka, @fra, @mandarinka1980, @henriett19, @nathalis, @marys001, @dankaa78, @mary75, @p_etrisha, @raa2, @katy1111, @vikikik, @terqa
Harissa ako ste už napísali je.....
je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemíchMaghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu.

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

@1mirka1 jeeeej, krasne ranko. Dakujem za srdiecko 💝

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

@1mirka1 Dobré ránko Mirka,ďakujeeeem za srdiečko 🙂

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

Dakujem 🙂 aj vam vsetkym prajem krasny den, aj ked bude asi uprsany, s modrymi srdieckami je hned krajsi🙂

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

@1mirka1 Dobré ránko a ďakujem 🙂

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

@1mirka1 Dobre i ked uprsane ranko...dakujem♡

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

Krásne ránk9 A ĎAKUJEME za ❤❤

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

Dakujem pekne😁

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

dakujem

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

dakujem 🙂

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem 🙂

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

dakujem

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

dakujem

Odpovedz
23. jún 2015
avatar

dakujem 🙂

Odpovedz
24. jún 2015
avatar

Dakujem za srdiečko 😍

Odpovedz
24. jún 2015
avatar

som ani nepoďakovala ešte za srdiečko, ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeem 🙂 opäť potešilo

Odpovedz
24. jún 2015