5esicko
17. nov 2019
170 

Sušienky Verbena, s ňou sa hravo zvládne i životná premena!

Oznámenie o tom, že ma tím MK vybral na testovanie, mi prišlo v dokonale načasovanom momente. Doma som mala už dva týždne zatvorené choré deti = čistá „ponorka“, zaneprázdnený manžel a moje nervy napnuté ako struny na gitare... 😀

Ako prvé mi v hlave svietila kontrolka – sladké-prísun cukru = som zachránená. Ono, kto vie, o čom hovorím, mi dá určite za pravdu, dobrá sladkosť na nervy, nie je nikdy zlá 😀 No lenže, čo ak sa človek práve pokúša zhodiť nejaké to kilečko? (Preto v názve tá životná premena) Tam treba voliť zdravšie varianty sladkého... Áno, samozrejme, ideálne žiadne sladkosti, ale zase prrr, odtiaľ potiaľ 😀 A tak som čakala na balíček..

Balíček dorazil a pustila som sa veselo do testovania. No dobre, tak nie celkom ja, ale v 80 % prípadov moje deti. Opäť raz, kto má deti, vie o čom hovorím... 😉 Dva balíčky sušienok putovali dokonca aj k babke, ktorá neskrývala svoje pochybnosti hneď, ako sušienky zbadala. Vraj Verbena? Veď oni robia tie cukríky... áno, robia. Tiež som ich tak mala zafixovaných, až dokým sa mi prednedávnom nedostali do rúk sušienky (ešte pred samotným testovaním).

Takže deň 1. - testuje synátor, príchuť: Bazové s kúskami amerických brusníc. 90 % testovania prebiehalo u nás outdoorovo, ja totiž sladkosti, alebo nejakú drobnosť, beriem zväčša na prechádzku. Do ruksaku vždy niečo pre deti nachystám, keď sú hladní, unavení, umrnčaní 😀 Doma zväčša sladkosti nemáme a ani nejeme (myslím také tie komerčné), a tak sa po sušienkach zaprášilo takým štýlom, že som ledva stihla spraviť fotku. Jednu či dve sušienky sa mi podarilo uchmatnúť a za seba musím povedať, že práve táto príchuť mi vyhovuje a chutí najviac.

Pri všetkých druhoch sušienok je z môjho pohľadu výhodou ich veľkosť, resp. skôr drobnosť 🙂 Sú drobné, akurát do detskej rúčky a budia tak dojem, že ich je v balení nekonečne veľa, keď deti vyťahujú z vrecúška stále ďalšie a ďalšie 🙂 A krásne chrumkajú, fakt vážne.

Ďalšie testovacie dni prebiehali opäť pod drobnohľadom detí, skúšali sušienky rakytníkové s kúskami pomaranča a tu narazila kosa na kameň. Staršia dcérka zahlásila, že jej nechutia... Ako sa vraví, sto ľudí, sto chutí, jej brat mal z toho nesmiernu radosť, celý balíček zostal jemu 😀

Mne v sušienkach vyhovujú kúsky sušeného ovocia, či už brusníc, pomaranča alebo čučoriedok, je to príjemným spestrením a dodáva to sušienkam iný level a štruktúru, človek môže objavovať viacero chutí.

Najviac som sa obávala testovania sušienok s levanduľovou príchuťou, ja totiž nie som veľkým fanúšikom levandule. U detí obstála táto príchuť na 100 %, len tak zašušťalo a bolo po nich 😀 Musím však povedať, že chuť levandule nie je veľmi výrazná, skôr nevtieravá a dosť ju maskujú aj použité čučoriedky, takže ich musím pochváliť. 

Chválu si však zaslúžia nielen tieto levanduľové s čučoriedkami, ale všetky tri príchute za už vyššie spomenutú krehkosť, chrumkavosť, šikovné rozmery a v neposlednom rade je to ich zloženie. Ako som v úvode spomínala, snažíme sa sladkému veľmi neholdovať a ak, volíme jeho zdravšie formy. Takže som bola úprimne nadšená, keď som sa začítala do zloženia sušienok a tú sú niektoré, ktoré stoja za spomenutie:

  • Bazové s kúskami amerických brusníc obsahujú 5 minerálov Ca, Zn, Fe, Mn, Mg 
  • Rakytníkové s kúskami pomaranča su s  vysokým obsahom Omega-3 mastných kyselín a Chia semienkami (Nevyhnutné pre zdravý mentálny vývoj v detskom veku!)
  • Levanduľové s kúskami čučoriedok Obsahujú niacín (vitamín B3)

Za nevýhodu považujem samotné balenie, po jeho otvorení sa deťom zvykli sušienky rozsypať, možno by mohli byť v nejakej krabičke či pevnejšom / uzatvárateľnom obale?

Uvítali by sme tiež balenie - mix príchutí, také, kde by bolo z každého druhu niekoľko kusov sušienok. Aby si, napríklad, naša zvedavá suseda nemusela kupovať tri rôzne balíčky, keď má záujem iba ochutnať a nám už sušienky neostali, tak sme ju nemohli ponúknuť 😀

Inak sušienkam nemáme čo vytknúť, neboli príliš, ale ani málo sladké, práveže tak akurát a som vďačná, že niekto vyrába sladkosť s obsahom rakytníka, je to totiž náš obľúbený pomocník v boji s chorobami, resp. ho používame ako prevenciu pred ich vznikom 🙂 Takých sladkostí na trhu nie je veľa 🙂 Určite si sušienky zakúpime aj v budúcnosti. Po ukončení testovania konštatujem, že u nás zvíťazili bazové s kúskami amerických brusníc, voči týmto nemal žiadnu výhradu žiaden člen rodiny, vrátane babky 😀

Ďakujeme MK za možnosť testovania!

#test_verbena  #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli