5esicko
17. feb 2019
237 

Testovanie produktov dmBio a babylove nesklamalo, ale prekvapilo

Na testovanie produktov od dm sme sa skutočne veľmi tešili. Jednak preto, že produkty dm sú u nás veľmi obľúbené a teda bolo isté, že nesklamú 😉 Ale tiež preto, že sa v testovacom balíčku nachádzali výrobky, ktoré sme doposiaľ nepoznali, a tak som bola zvedavá, aké budú...

Na testovanie sa podujal náš "drobec" Oliver, ktorý má svojho času 15 mesiacov a úctyhodných 15 kíl :D 

Balíček dorazil a na obrovskú radosť detí bol oveľa väčší, než sme predpokladali 🙂 Vrhli sa naňho nedočkavo a Oliho zaujali (ako inak) najmä zelené penové "chrumky", ktorými bola vyplnená celá škatuľa. Čo vám poviem, jedák sa nezaprie, ako prvé sa vrhol na to, čo považoval za jedlo :D Našťastie nám asistovala aj strašia sestra (3roky) a tá sa zamerala na samotný obsah balíka.

Testovanie začalo veselo a zhurta, hneď prvý deň sme mali možnosť vyskúšať niektoré z produktov, konkrétne tieto:

  • babylove podložky na prebaľovanie 
  • babylove vlhčené utierky sensitive s panthenolom 
  • babylove plyšová šuštiaca hračka 

Keďže sme boli odcestovaní mimo domu, padli nám vhod najmä prebaľovacie podložky a vlhčené utierky. Prebaľovacie podložky sú nám známe, používali sme ich už pri staršej dcérke a už v tom čase sme s nimi boli spokojní, takže som vedela, že nesklamú, a tak aj bolo 🙂 Navyše majú teraz akési krajšie a veselšie obrázky zo zadnej strany, čo je milé plus. Taktiež vlhčené utierky nie sú pre nás žiadnou novinkou. Úprimne, zvykneme kupovať iné, keďže sa mi tieto babylove sensitive s panthenolom zdajú dosť vlhké. No k detskej pokožke sú priateľské a hoci Oli je dosť fajnšmeker čo sa týka vecí dotýkajúcich sa jeho pozadia, utierky mu sadli a nemal s nimi absolútne žiaden problém počas celej doby testovania. 

Súčasťou balíčka bola aj vyššie spomínaná hračka a hoci teda Oliverko už nie je žiadne malé bábätko, hračka má veľmi milý a veselý vzhľad, a tak ho zaujala práve svojou jedinečnosťou. Predsa len, doma má po sestričke všelijaké malé, milé zvieratká, ale žiadnu takúto príšerku 🙂 Práve tá príšerka je pre šibala ako je on perfektná a dokonale vystihovala jeho osobnosť (asi preto si aj tak navzájom sadli :D). Pomohla mi najmä zabaviť ho pri snahe vymeniť mu plienku, keďže zásadne uteká práve vo chvíli, keď sa ho pokúšam prebaliť. 

Ďalšími pomocníkmi počas nášho pobytu mimo domu boli babylove jednorazové podbradníky. 

Zodpovedne vyhlasujem, že tento produkt na testovanie bol pre nás najpríjemnejším prekvapením a najväčším pomocníkom!

Pred testovaním som tieto podbradníky nepoznala, používame klasiku, operieme, zašpiníme, znova operieme, znova zašpiníme... a to je fakt otrava. Za mňa je to neskutočne skvelý vynález, akože FAKT VÁŽNE. Minimálne mi uľahčil život počas doby testovania. Oliverko je občas celkom slušné prasiatko (ktoré dieťa nie je?!), a tak mi veľmi dobre padlo, že som podbradník, špinavý od vrchu až po úplný spodok, jednoducho vyhodila. Vybavené. A tá kapsička naspodku na padajúce jedlo! Ten, kto to vymyslel, by si fakt zaslúžil nejaké ocenenie. Či už na jednorazových alebo klasických podbradníkoch, zachránilo nám to dosť kusov oblečenia pred jasným osudom v práčke ihneď po zjedení obeda/raňajok/večere. Nebudem to ďalej rozmazávať, podbradníky rozhodne odporúčam pre ich praktickosť (nie som si istá, z akého materiálu sú vyrobené, ale ak by v tomto smere niekto vymyslel nejakú ich recyklovateľnú verziu, aby sme šetrili aj našu prírodu a planétu, to by bol už úplný top topov! Samozrejme, že to s ich používaním netreba preháňať, doma používame klasické podbradníky, ale vyslovene napríklad na cestovanie sú veľmi vhodné). 

Aby bolo čo do podbradníkov hádzať a čím ich ušpiniť, testovali sme na nich dmBio špaldovú obilninovú kašu, ktorá v našej domácnosti nie je novinkou. Kupovali sme ju Olimu od veku, odkedy bola pre neho vhodná. Keď bol menší, robili sme mu ju s materským či umelým mliečkom, od čoho nám takto krásne narástol a utešene priberal. V súčasnosti ju zarábame už iba s vodou 🙂 Ale neuberá jej to na chuti. Olimu chutí tak či onak a najradšej si ju vychutnáva holými rukami :D Je to skrátka gurmán ako sa patrí.

A keď už sme pri tom jedle, seriózne, Oli mal najväčšiu radosť z testovania jedla, ktoré bolo súčasťou balíčka. A tak prišiel rad na babylove BIO ovocný príkrm. Po dôkladnom preskúmaní zovňajšku balenia prešiel Oli na hĺbkovú  kontrolu obsahu. Obstál na jednotku. Ja som vlastne ledva stihla spraviť nejakú fotku, lebo mi to skutočne mizlo priamo pred očami :D Príkrm je chutný, vôbec nie prehnane sladký. Naopak, chuť je vyvážená a veľmi vhodná pre detičky. Nabudúce poprosíme pribaliť ďalšie tri kusy. Alebo štyri, viete, pre istotu. Fakt sa po ňom len zaprášilo.

Rovnako dopadli aj dmBio sušené slivky v jablkách, ktoré okrem výbornej chuti mali blahodarné účinky aj na Oliverkov tráviaci systém (vzhľadom na zloženie sa to dalo aj očakávať), ááále, veď to je zdravé. Dobré trávenie je základ. Z našej skúsenosti môžeme vytknúť jedinú vec, a to nie je skutočná vada výrobku - je to jeho veľkosť. Tá fľaštička je ozaj malá. Teda, pre menšie dieťatko asi úplne OK, ale Oliverko ju mal pod jeden zub 🙂 Opäť príjemná chuť, žiadne umelé dochucovadlá, skoro ako od maminky 🙂 A to má Oli výživy na 90 % iba od maminky. Každé leto komoru naplníme po vrch a potom čerpáme zo zásob, nezvykneme kupovať hotové príkrmy, ale tieto dva chutia naozaj ako domáce. 

Posledným "jedlým" produktom na testovanie bol dmBio detský ovocný čaj. V zimnom období Oli pije čajík denne, teda je zvyknutý na podobné chute a rovnako to bolo aj v tomto prípade, čajík pil bez problémov. Chuť sa mi zdala taká jemnejšia, málo výrazná, ale pre malinké deti veľmi vhodná a lahodná. Čajíku nemáme čo vytknúť, ale nepatrí medzi veci, ktoré by sme si v budúcnosti znova zakúpili. (Na rozdiel od jednorazových podbradníkov, ktoré sú úžasné! - musela som to znova napísať, pardon.)

Po týždni testovania vyššie spomenutých produktov nám obe deti skolila choroba. V tomto čase sme ocenili najmä čajík. A po krátkej testovacej pauze sme sa vrhli na zvyšok balíka - telovú kozmetiku. 

Jedným z hlavných dôvodov prečo som sa prihlásila do testovania dm boli tieto tri produkty, ktoré sme doposiaľ nepoznali a nekúpili. A keďže má Oli skutočne citlivú pokožku, bola som veľmi zvedavá ako obstoja v našom testovaní. 

  • babylove Ultra Sensitive umývacia emulzia – je ideálna pre veľmi citlivú a na alergie náchylnú pokožku. Je obzvlášť šetrná a chráni pokožku pred stratou vlhkosti. Glycerín jej navyše dodá pocit hladkosti.

Áno, áno, áno. Súhlasím so všetkým, čo je uvedené v popise produktu. Emulzia má príjemné zloženie, je jemná, tak ako jej vôňa. Taktiež jemne penila, ale keďže my penu do kúpeľa a podobné záležitosti nepoužívame, toto mi iba vyhovovalo. (Iný názor na to mala naša trojročná slečna, ktorá by bola najradšej , keby emulzia penila minimálne ako bublifuk :D ). Olimu sa tiež pozdávala, na kúpanie aj hranie. 

  • babylove Ultra Sensitive telové mlieko – po kúpeli prichádza na rad telové mlieko, ktoré je taktiež určené pre citlivú pokožku a pokožku náchylnú na alergie. Obsiahnutý pupalkový olej podporuje ochrannú funkciu pokožky, panthenol a vitamín E ju zároveň chránia pred vysušovaním. Telové mlieko je vhodné aj pre dospelých s citlivou pokožkou, ľahko sa nanáša a rýchlo vstrebáva.

Dovolila som si použiť opäť popis produktu, ako bol uvedený v úvodnom článku k testovaniu, aby som potvrdila/vyvrátila jeho tvrdenia 🙂 Čo sa týka reakcie Oliho telíčka na telové mlieko, nebola žiadna, takže je naozaj vhodné pre citlivú pokožku. Nemôžem vytknúť nič udávaným (zdravotným) vlastnostiam výrobku, skôr by som sa zamerala na jeho konzistenciu. S tou som bola trocha nespokojná. Telové mlieko sa mi zdalo riedke, akoby vodové, pokožka po ňom ostala trocha lepkavá, nevstrebalo sa tak dobre, ako som zvyknutá pri iných telových mliekach. Hoci udávajú, že je vhodná aj pre dospelých, ani ja sama by som ho na seba nepoužila. Možno v krajnom prípade by som po ňom siahla, ale ja preferujem telové mlieka inej konzistencie.

  • alverde Baby ošetrujúci krém s Bio bambuckým maslom a kamilkovým extraktom – krém s extraktom z harmančeka a hodnotným bambuckým maslom dodá jemnej detskej pokožke vláčnosť a chráni ju pred vysušením.

Tento malý šikovný krém, naopak, príjemne prekvapil. Do pokožky sa vstrebal dokonale, zanechal ju jemnú a vláčnu. A príjemne voňavú 🙂 Snažím sa množstvo kozmetiky v bábätkovskom veku obmedziť, resp. to nepreháňať, predsa len malé detičky netreba zaťažovať zbytočne hutnými krémami, ale tento nám v tomto chladnom období veľmi pomohol. Pokožka je vystavená rôznym vonkajším vplyvom počasia a treba ju chrániť. Na tento účel bol krémik super 😉 

Počas celej doby testovania nás sprevádzala aj babylove sada na učenie čistenia zúbkov, nielen ako sada vyslovene určená na čistenie zúbkov, ale aj ako hračka/hryzátko/žužlátko/montessori pomôcka na nácvik jemnej či hrubej motoriky :D Tieto kefky sme už doma mali a zožali rovnaký úspech ako predtým. Sú mäkučké, farebné, akurát do detskej rúčky a, samozrejme, sú aj nevyhnutným pomocníkom pri údržbe detského chrupu. Náš Oli má v čase testovania už 16 zúbkov, tak sme kefky zamestnali na 100 % 🙂 

Bonus na záver: na čo sú najlepšie vlhčené utierky babylove? No predsa na to, aby ich deti jednu po druhej vyťahovali z balíčka až do zbláznenia alebo vyprázdnenia balenia. Ale iba medzi nami, nevadilo mi to, celých 10 minút som nevedela, že mám dieťa :D Teda toto druhé dieťa, to prvorodené o sebe dávalo vedieť naďalej 🙂

Testovanie bolo pre nás skvelou skúsenosťou, spoznali sme produkty, o ktorých sme doposiaľ nevedeli, otestovali aj staré známe klasiky, zažili sme kopu zábavy a smiechu a opäť sme sa utvrdili v tom, že produkty z radov dm sú jedny z najlepších a naďalej im ostaneme verní 🙂

Ďakujeme MK a @konik_testuje za možnosť testovať. A ja už teraz utekám nakúpiť do zásoby tie skvelé jednorazové podbradníky (fakt už zase o nich píšem? ale ja naozaj musím!).

#test_dm20 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli