addison
7. okt 2017
669 

Recenzia: La Roche-Posay Lipikar

Kde bolo tam bolo, bola raz suchá pokožka. Atopická pokožka. Pokožka, ktorú vysušoval aj obyčajný vzduch. A vtom prišiel Lipikar. Sľuboval ako správny rytier ochranu, jemnosť a upokojenie... Oj, škoda, že život nie je vždy rozprávka. 

Telové mlieko La Roche-Posay

Lipikar Lotion je telové mlieko s obsahom termálnej vody. Podľa popisu má zaručiť 48 hodinovú hydratáciu, brániť vysušovaniu pokožky. Vhodný pre kojencov, dospelých aj seniorov. A na záver, je bez parfému.

Pekný opis ako všetko, čo sa má predať. Používala som ho dvakrát denne na tvár a dekolt. Na telo som ho využívala menej často, keďže krémujem iba suché miesta. Pravidelne som ním ošetrovala pokožku nôh a rúk. A výsledok?

Nebolo to zlé, to vôbec nie. Ale ani dokonalé. Môj testovaný produkt v objeme 200 ml sa predáva za cca 10€. Dá sa. 

Čo sa mi na ňom páčilo?

Je bez vône, čo mne osobne vyhovuje. Chcem, aby vynikol môj parfum a nie krém na tvár. Avšak priateľovi nevoňal a pes radšej ušiel do druhej izby. Podľa mňa nemá takmer žiadnu vôňu. Ďalším veľmi super aspektom tohto krému bola jeho konzistencia. Bol veľmi ľahký, dobre sa rozotieral a rýchlo vsiakol. Pokožku nenechal vysušenú niekoľko hodín (testované v rôznom počasí, ako v reklame na Taft).

Čo mi nevyhovovalo?

Určite nehydratuje 48 hodín. Objavil sa mi na rukách párkrát atopický ekzém. Tajne som dúfala, že sa mu vďaka pravidelnému krémovaniu týmto mliekom vyhnem, ale očividne nie. Ekzém sa mi objavil ale IBA na rukách, inde ostala pokožka veľmi príjemná. 

Zloženie

Preštudovala som si zložky krému. Obsahuje samé premasťujúce  zložky, pár vitamínov a olejov. Nič čo by malo výrazne alergizovať.

4 hviezdičky z 5

Je to fajn, ale za tú cenu by som chcela viac. Aby som sa po ňom nevyhádzala. A aby nesľuboval 48 hodinovú hydratáciu.

Sprchový gél La Roche-Posay 

Upokojujúci sprcháč Lipikar Gel Lavant, vhodný na telo i na tvár, je cítiť po celej kúpeľni. Dlho. Moc dlho. Ako som vyššie písala, nie som zástanca silnej vône. Najmä ak pôsobí dosť lacno. Ale ak vám vonia značka Fa a podobne silné sprchové gély, tak si prídete na svoje. Čo za vôňu sa snažili napodobniť, som za celý mesiac nezistila.

V opise uvádzajú, že nedráždi oči. Poviem vám to úprimne, to je kravina na tretiu. Prišla som na to hneď prvý deň, keď sa mi nechtiac dostal do oka a štípalo to ako už dlho nie. Celý večer som chodila ako paródia na pirátskeho angorského králika.

Pes do kúpeľne po mojom sprchovaní odmietal vojsť. Predáva sa od cca 8€ za 400 ml.

Čo sa mi páčilo?

Umyť umyl. To by sprchový gél mal robiť.

Čo sa mi nepáčilo?

Vôňa v žiadnom prípade. A už duplovane som nečakala, že bude tak vysušovať.  Nepoužívam často gély práve pre túto ich vlastnosť, radšej sa sprchujem iba čistou vodou. Ale keďže som sa podujala na recenziu, tak som sa obetovala pre vás (= pokus o vtip :D ). Vysušoval mi tvár aj telo. Slovo upokojujúci by som z jeho opisu škrtla.

Keď vám to zhrniem, ak si kúpite sprchový gél Lipikar,tak si kúpte aj ich krém. Z toho dôvodu, že čo gélom vysušíte, musíte potom nakrémovať.

2 hviezdičky z 5

Snáď sa tou zvláštnou vôňou nesnažia prekryť nejaký záhadný pach.

Ak mám odpovedať na otázku či by som produkty odporučila, tak...

Telové mlieko áno. Sprchový gél vôbec.

___________________________________________________

Zdroj foto a autor recenzie: Barbora Šimašková

#test_larocheposay

Ahoj. Ja používam telove mlieko Lipikar Baume AP+ aj syndet do kupela u mojho 13 mesacneho syna. Atopicky ekzem sa mu objavil ako 4 mesacnemu. Vyskusala som vsetko mozne, ale az vdaka tymto pripravkom je ekzem prec. Pokožku ma hydratovanu a jemnu. Takze u mna 5 hviezdiciek z 5 🙂

7. okt 2017
addison
autor

@katie87 To je skvelé, že to synčekovi pomohlo 🙂 Hovorím, že mne sa objavil iba na rukách po namazaní na noc. Ja mám asi bláznivé ruky. Najlepšie nedať na ne nič :D Nech sa darí a od atopického ekzému máte navždy pokoj 🙂 🍀🐧

7. okt 2017

Tak každá položka je iná a každému zaberá niečo iné. Niekedy je naozaj najlepšie nedať nič len čistú vodu. Všetko dobré 🙂

7. okt 2017

Milá Barbora, ďakujeme za Vašu spätnú väzbu, určite si Vaše postrehy vezmeme k srdcu. Bohužiaľ každý má ohľadne vône iné preferencie… Pokiaľ Vás trápi atopický ekzém, tak by sme Vám odporučili prípravky Lipikar s označením "AP+", ktoré sú vhodné priamo na pokožku so sklonom k atopickému ekzému (mlieko a sprchový gél, ktoré ste testovali sú vhodné skôr na veľmi suchú pokožku). Ak by Vás zaujímalo viac, tak všetko nájdete na tomto odkaze: http://www.laroche-posay.sk/clanok/IMPROVING-TH.... Ešte raz ďakujeme a prajeme krásny deň. Tím La Roche-Posay.

20. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli