adkabo
10. jún 2020
160 

Ako sme skúšali príkrmy v BIO kvalite Nestlé NaturNes

Hneď na úvod tejto recenzie sa chcem poďakovať za možnosť vyskúšať si práve tieto príkrmy pre detičky Nestlé NaturNes Bio, dlhšie som po nich totiž v obchode pokukovala a keď som na Modrom koníku zbadala výzvu na ich vyskúšanie, veľmi ma to potešilo. Balíček, ktorý mi prišiel, obsahoval 2 obilninové kaše - Nemliečnu vanilkovú kašu a Mliečnu banánovú kašu:

A taktiež 6 kusov ovocných príkrmov, konkrétne:

1. Mango

2. Jablko-Šípky 

3. Hruška-Jablko-Čierne ríbezle 

4. Tekvice-Banán-Mrkva

5. Jablko-Banán-Čučoriedky-Černice

6. Hruška-Jablko-Banán 

Ako prvú sme skúšali Nemliečnu obilninovú kašu s príchuťou vanilky, a keďže ide o instantný výrobok, bola jeho príprava skutočne jednoduchá. Pripravíte si 160 ml dojčenského mlieka (ja som pripravovala kašu s prevarenou vodou), ktoré potom rozmiešate s 25 g (4-5 polievkových lyžíc) kaše. A takmer za pár sekúnd je kaša hotová, bez hrudiek, rýchlo a s príjemnou krémovou textúrou. Najväčšou prednosťou kaše je skutočnosť, že neobsahuje žiadny cukor či iné aditíva navyše, okrem vanilkovej arómy a vitamínu B1. Obsahuje pšeničnú múku a celozrnnú ovsennú múku, takže pozor mamičky bezlepkáčov, tieto kaše nie sú pre vás vhodné. Voňa vanilky je prirodzená a nevtieravá a chutila nielen najmladšiemu drobcovi, ale aj mne osobne. Určite si ju ešte kúpime.

Mliečna obilninová kaša Banánová taktiež obsahuje pšeničnú a ovsenú celozrnnú múku (možno by bolo užitočné uvádzať údaj o obsahu gluténu priamo na prednom obale), ale v inom pomere, keďže ide o mliečnu kašu, lebo časť kaše tvorí odtučnenú sušené mlieko, rastlinné oleje, banánové vločky, minerálne látky a vitamíny (A,D,B1). Čo sa týka samotnej prípravy, je totožná s kašou vanilkovou nemliečnou, je teda rovnako rýchla, štruktúra je tiež veľmi príjemná a hrudky sa mi vôbec netvorili. Čo sa týka chute, je v nej cítiť tú krémovosť a plnosť mlieka, čo mne ale plne vyhovuje a ani synček sa nesťažoval a všetko pekne spapal. Jedinú pripomienku mám k banánovej chuti, tá je veľmi slabučká, takmer neciteľná, no napriek tomu kaša na večer dokonale dieťa zasýti a vydrží spať o niečo dlhšie, a to je pre unavenú mamku základ 🙂.

OVOCNÉ PRÍKRMY

Ďalšie na rad prišli ovocné príkrmy v plastových vytláčacích kapsičkách - tu som ohľadne obalu trochu na vážkach, ide o balenie, ktoré je na jednej strane praktické počas cestovania, obzvlášť pri starších deťoch, ale naopak, pri kŕmení menších detičiek, zhruba do tých 8-9 mesiacov uprednostňujem sklenený obal z viacerých dôvodov. Každá z kapsičiek má 90 g - tu by mi osobne vyhovovalo skôr balenie okolo 120-140 g. Všetky z ochutnaných ovocných príkrmov mali pre mňa osobne obrovskú výhodu v kvalitnom zložení, keďže neobsahovali tiež žiadne pridané cukry a neboli zahusťované ani múkou a ani škrobom, čo mi pri iných komerčných ovocných príkrmoch najviac prekáža. Ochutnali sme s detičkami 6 príchutí: 1. Mango, 2. Jablko-Šípky, 3. Hruška-Jablko-Čierne ríbezle, 4. Tekvice-Banán- Mrkva, 5. Jablko-Banán-Čučoriedky-Černice, 6. Hruška-Jablko-Banán. Bola som nadšená týmito príchuťami, ktoré nie sú veľmi bežné. Hlavne čierne ríbezle, černice, čučoriedky či šípky. Mojím osobným favoritom bolo mango, to bola zatiaľ najlepšia ovocná výživa pre deti vôbec, čo som ochutnala, nielen v rámci tejto recenzie. Prekvapila ma na záver aj kombinácia tekvica-banán-mrkva, priznávam, pri nej som mala predsudky, keďže išlo o zeleninovo-ovocnú výživu, no tá najmladšiemu synčekovi veľmi chutila, bola to príjemná a vyvážená chuť. 

#test_nestle
#recenzia

#test_nestle_naturnesbio

10. jún 2020

Začni písať komentár...

Odošli