adsumus
19. aug 2014

AKO MA MOJA DCERA NAUCILA,ZE VAKCINY NESPOSOBUJU AUTIZMUS

Velmi pekne napisany skutocny pribeh mladej mamicky Juniper Russo.

Bola zastankyna bio zivotneho stylu a neockovania (sama priznava,ze k tomuto nazoru sa prepracovala vdaka blogom na internete, mamickovskym skupinam a rodicovskym foram..) Uz pocas tehotenstva mala jasnu predstavu o nepovoleni akychkolvek "neprirodzenych" zasahov do jeho prirodzeneho vyvoja (ziadne zbytocne ultrazvukove vysetrenia, ziadne lieky bez jej vysloveneho suhlasu, ziadne vyvolavanie porodu, ziaden epidural, ziadne lieky tlmiace bolest pocas alebo po porode,ziaden pitocin(=oxitocin)-"pokial nekrvacam na smrt", odhodlanie zacat kojit hned ako sa dieta narodi)

Dcerku na prvej poradni odmietla dat ockovat.Do tlaciva napisala -Ziadne vakciny. Sposobuju autizmus.To je co stale pocuvam z blogov, mamickovskych skupin, rodicovskych for.

Vyborne povedala lekarka  Takze vy viete viac ako ja.Mozete my povedat ,pani Russo,kde ste chodili na medicinu?

Zacala jej hovorit, ako osnovy na medicine su sponzorovane farmaceutickym priemyslom-to je inak to co som citala,ale zastavila sa.

Ste stastne dieta, povedala lekárka.

Nie som dieta, budem mat 21 zajtra, namietala a prevratila ocami.

Budete mat 21 a to znamena,ze ste dospeli s Internetom,ste chytre dievca,mate pristup k mnohym informaciam,a neviete rozlisit dobre od zleho.
Ale to nie je to co vas robi stastnou.To co vas robi stastnou je, ze ste nevyrastali vidiac deti paralyzovane detskou obrnou. Nikdy ste nevideli neockovane dieta sa pomaly dusit na smrt vlastnym hlienom pri ciernom kasli. Nikdy ste nevideli smutok rodicov, ktori mohli zabranit ochoreniu ich dietata, ale zvolili si doverovat Jenny McCarthy miesto mna. Ja som to videla. Tak mi povezte vasimi vlastnymi slovami,preco by ste nemali ockovat vase dieta

Ja......je ich len prilis vela a prilis skoro. A musi byt nejaky dovod, preco prudko narasta pocet deti s autizmom.To sa len tak nemoze stať z nicoho nic.

Nemoze?Tak ja vam poviem,ze ak vase dieta ma byt autisticke,bude- ci budete ockovat alebo nie.Jediny rozdiel medzi terajskom a pred 50 rokmi je,ze deti s autizmom su teraz diagnostikovane spravne. Zvykli byt nazyvane "mentalne retardovane" ak nevedeli rozpravat,ale tato diagnoza je velmi vzacna dnes. Ak by ste sa pozreli, tak pocet neverbalneho autizmu stupa, zatial co mentalne retardacie klesaju. A autisticke deti co rozpravaju neboli povazovane za chore az donedavna. Volali ich "excentricke",alebo "obdarene". Boli spevakmi a spisovatelmi. Nie je ziadna epidemia autizmu
Ked mala dcera 4.mesiace, jej pediatricka si vsimla, ze mala zaostava vyvoj motoriky. Bola odoslana k specialistovy.
Mamicka bola z tejto spravy sokovana. To sa predsa nemalo stat jej. Robila vsetko doposial spravne a spomaleny vyvoj sa predsa stava detom inych ludi.

Postupne ako babatko rastlo,bolo mamicke jasne, ze dcerka zaostava motoricky a podla mamicky vyvoj jej reci bol atypicky.

Na rocnej poradni spomenula lekarke, ze mala vie vyslovit slovo "lamantin" a ukazat v knizke,ale nepovie "nie" alebo "papa"

V 18. mesiacoch : Rozpravala vety,ale len opakuje,co pocula niekde.

Vo veku 24 mesiacov "Vie precitat kratke slova,alebo recitovat cele knizky z pamati,ale nevie odpovedat na otazku"

Vo veku dva a pol roka mamicka vyslovila pred pediatrickou podozrenie,ze dcerka ma priznaky autizmu. Lekarka ju odoslala k neurologovi a logopedovi.

Obaja jej povedali,ze dcera ma znaky takzvaneho vysokofunkcneho autizmu, ale, ze je prilis skoro na jeho diagnostikovanie.

Neskor mamicka zmenila nazor na ockovanie a suhlasila s "najnevyhnutnejsimi" vakcinami. Nemohla popriet,ze jej dcera mala spomaleny vyvoj este davno predym ako bola ockovana.Takisto nemala viac argumentov proti narastajucim dokazom potvrdzujucim ,ze vakciny su bezpecne a ucinne.Do tej doby ako mala dcera 3.roky nemohla popriet tri veci:vyvojovo bola odlisna,potrebovala byt ockovana,a vakciny nemali nic spolocne s jej odlisnostou.Dievcatko ma uz 6.rokov, s dcerinim autizmom sa vyrovnala a berie ju ako vec, ktora robi jej dcerku jedinecnu a ju hrdu byt jej matkou..
Nedavno sa pani Russo narodil syncek , ale ako sama pise"narodil sa kompletne odlisnej osobe ako vtedy moja dcerka. Dospela som. Uz sa nebojim ultrazvukovych vysetreni,alebo mediciny"

http://www.voicesforvaccines.org/how-my-daughter-taught-me-that-vaccines-do-not-cause-autism/

adsumus
autor

@veriiii Dakujem za preklad. 🙂

19. aug 2014

No ja by som tak prefliaskala tie matky, co nedavaju ockovat, lebo veria hlupym famam o ockovani. Keby zili v inej dobe, tak by sa plazili doktorovi k noham, aby dal vakcinu ich dietatu, lebo vtedy deti umierali aj na obycajny zapal pluc. Teraz to uz len ziju v pohodli a nevedia co od rozkose, tak rozmyslaju nad somarinami typu - ako neockovat..

19. aug 2014
adsumus
autor

@kykka To je hrozne ťažké sa normálne rozhodnúť, ked internet je zaplavený fámami o očkovaní a každý den sa tvoria nové a nové. Takže ja ich obavy chápem. Ale že si nedajú vysvetliť, už nechápem, ved ide o zdravie detí, tak si láskavo vypočujem všetky informácie, nielen čo mi nakuká ujo antivaxer.

19. aug 2014

@adsumus Suhlasim...

19. aug 2014

Preto treba veriť doktorom a nie famam na internete, pretože ten znesie Veľa 😉

19. aug 2014

Aaaaaach jezis, co za hoax ste zase objavili? 4mesacna zaostavala vo vyvoji? Rocna nevedela poriadne rozpravat? Nemyslite vazne, ze toto beriete vazne 🙂))) Sa tu budete vysmievat z mamiciek, ktore veria famam na internete o nebezpecnosti ockovania, ale same skocite na vsetko, co je v prospech ockovania.
@kykka Prefliaskaj ma. Stojim prva v rade. A vies preco nedam syna ockovat a preco neverim, ze je ockovanie bezpecne? Pretoze moj manzel ma dozivotne nasledky po ockovani a ja sama som ochorela na chorobu, proti ktorej ma ockovali. Pretoze co? Pretoze bola zla vakcina. Mala som jedine stastie, ze to bol len po..ty mumps. 🙂
A nie, nemam chut vyvolavat ani hadky, ani diskusie. Len som napisala svoj nazor. Pekny den. 🙂

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska To nie je hoax, ale skusenosť jednej neočkujucej maminy, rovnako by sme mohli aj tvoju skusenosť označiť za hoax, ale to by bola len zbytočná urážka, ži a nechaj žiť.

19. aug 2014

@adsumus Stacilo mi precitat si par veci a za realne a hodnoverne to nepovazujem. Pretoze podla tohto clanku by aj moj syn musel byt autista. 🙂 Ale ano, zi a nechaj zit. Mimochodom, ze som ochorela samozrejme viem dokazat - kedze to mam v zdravotnej karte. 🙂

19. aug 2014

PR farmakofiriem a manipulácia rodičov v jednom

19. aug 2014

@kykka supeeeer komentar... len do chvile, kym mas zdrave dieta. A co sa tyka toho, comu kto veri. Niektori veria v Boha a tiez ho nevideli. A ako by povedal Bolek Polivka... no, to hadam ani netreba dokoncit. Namiesto prefackavania matiek, by tu niekto mohol ist a prefackat tych lekarov, ktori hovoria matkam, ze vakcina moze byt nebezpecna a este davaju mamam do ruk aj pribalovu informaciu, kedze rodic ma pravo na informovany suhlas. Takze spravte si laskavo poriadky vo vlastnych radach, a nie fackat matky. A BTW. @kofoluska , mas pravdu, tiez o diskusiu nestojim, nemame o com... my uz totiz vieme a mame odzite a vyskusane 🙂.

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska Ak chceš aby tvoj príbeh brali rodičia vážne, veľmi sa čudujem, že príbehy iných rodičov zhadzuješ, tak šup šup tam hlavu do piesku, ver tomu, že neočko deti nemajú autizmus a neumieraju na choroby, proti ktorým mohli byť zaočkované a vybavené. Iní nevopchali hlavy do piesku a berú všetky fakty a informácie tak ako to je. A až potom sa rozhodujú.

19. aug 2014
adsumus
autor

@kykka Neexistuje jediná výpoved rodiča v prospech očkovania aby ju neočkujuci nenapadli, že to je hoax, kampan a dokonca manipulácia. Neviem prečo, možno strach, že sa mýlia a zle radia aj iným pri rozhodovaní či očkovať alebo neočkovať. Alebo nechcú pripustiť, že su ludia, ktorí svoje rozhodnutie neočkovať olutovali a zmenili. 🙂

19. aug 2014

@adsumus Ano, zobrala som vsetky fakty, ktore mam a na zaklade nich som sa rozhodla. Podotykam na zaklade VLASTNYCH skusenosti. Ja tu nikomu nerozpravam nijaky srdcervuci pribeh, len som vymenovala fakty. Ktore samozrejme ako ockujuci rodic nevezmes do uvahy, pretoze ockovanie je ten najlepsi vymysel na tomto svete, zejo 🙂))))) Pekyn vecer prajem a neber meno moje nadarmo uz prosim Ta. 🙂

19. aug 2014

@kofoluska pozor, v clanku sa pise, ze ako 4.mesacna zaostava motoricky a ako rocna dokaze vyslovit zlozite slovo,naopak, tie jednoduche, ako napr. ,,nie,, alebo ,,papa,, povedat nevie.

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska Tá mamina tiež len menovala fakty a vlastnú skusenosť, neviem prečo si to okamažite musela označiť za podvod. Preto som ti aj napísala, ži a nechaj žiť. Aj iní ludia majú skúsenosti a chcú sa s nimi podeliť, ty sa del o svoju a ona o svoju. Netreba hned všetko, čo sa nám nepáči zavrhnúť ako klamstvo a manipuláciu.

19. aug 2014

@kykka a ja by som zas vyfackala všetky tebe podobné!!!
@kofoluska škoda reči-keď nezaziju na vlastnej koži stále si budú mliet nezmysly! Pekný večer 😉

19. aug 2014
adsumus
autor

@dia35 Môžem vedieť, čoby si napísala mamine, ktorej neočko dieťa utrpelo doživotné poškodenie mozgu kvoli kmenu pneumokoka, ktorý bol vo vakcíne, mamina očkovanie odkladala? Dnes má doma dieťa, ktoré sa nikdy nezaradí do normálneho života. Bolo jej rozhodnutie neočkovať správne?

19. aug 2014

@dia35 To mas tak, keby pripustili, ze sa niekomu po ockovani naozaj stalo, museli by zacat premyslat o spravnosti svojho skalopevneho presvedcenia, ze ockovanie spasi svet a ich detom sa z neho nemoze nic stat.

19. aug 2014

@adsumus A co napises mamine, ktorej dieta zomrelo 3 dni po ockovani? Je tu na koniku, viaceri pozname jej pribeh...aha...takej povies, ze to je nahoda, nie je suvislost...zdrave dieta priniesla do poradne, nechala zaockovat, dostalo horucky a zomrelo. Bodka. Nic viac a nic menej. Nech si kazdy urobi zaver sam.

19. aug 2014

@veriiiiiiiii dakujem za preklad rozprávky, len poprosím precvičiť si slovenskú gramatkiu, pretože predkladateľka tohto dramatického príbehu s tým určite pomôcť nevie. Ani jej kamošky. Odporúčam radšej telefonovať ako písať.

19. aug 2014
adsumus
autor

@chomik Co by som jej mala písať? Prečítala som si vyjadrenie lekárov, smrť dieťa nebola zapríčinená očkovaním, prípad bol preverovaný na urade pre dohlad nad zdravotnou starostlivosťou a výsledok bol, že vakcína dieťa nezabila, ale menigokok. Dieťatka mi je uprimne a hlboko luto a ešte viac toho, ako sa medializoval jeho prípad v neprospech očkovania.

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska Ako dlho vydržal tento moj príspevok v nesúhlase? Stavím sa, že ti to vymažu. Provax informácie sú v nesuhlasé stále mazané, asi aby sa rodičia nedozvedeli pravdu.

19. aug 2014

@adsumus vies, v com je zasadny rozdiel medzi tebou a uzivatelkou @kofoluska ? Napisala si si to sama, len si si to asi dost neuvedomila... totiz, napisala si jej, ze ona si rozprava svoj pribeh, a aj druha matka si moze rozpravat ten svoj. A mas uplnu pravdu. Kazda ma svoj a moze si ho rozpovedat. Ale ty nevlastnis ani jeden z tych pribehov, ani jeden si neprezila. Ty vyuzivas a zneuzivas informacie vo vlastny prospech a vo vlastne zaujmy. Ona si len robi po svojom a ostatnych nechava zit. Napis si teda ty ten svoj pribeh a ostatnych nechaj tiez zit a prestan tu kazdeho posudzovat a odsudzovat. Alebo si myslis, ze si mudrejsia, lepsia a dokonalejsia ako vsetci ostatni? Ani asi nemusis odpovedat, lebo podla teba su vsetci, kto si vypoculi, ale nesuhlasili proste hlupaci.

19. aug 2014
adsumus
autor

@deniseee Ja nemám žiadny prospech ani žiadne záujmy, vymyšľaš si lebo si zmanipulovaná antivax propagandou, ja mám len dobrý pocit, že aj očkujuci rodičia sa neboja podeliť o svoje názory a skúsenosti a ano nemám negatívnu skúsenosť s chorobami, pretože očkujem seba aj svoje dieťa, rovnako ako očkovali naši rodičia nas všetkých a vdaka tomu sa nemusíme boriť so zbytočnými chorobami a čo bude dalej, ked si slováci neudržia vysoku zaočkovanosť sa ukáže v buducnosti, ptom podebatujeme, čo je lepšie či očkovať alebo prekonávať choroby.

19. aug 2014

@adsumus ja zmanipulovana propagandou tu nemam jediny clanok o ziadnom protiockovani, nepisem ziadne clanky, nerobim tu osvetu, nechavam svet zit a ludi zit. V tom je zasadny rozdiel. Neuberam ludom pravo mysliet, ani pravo rozhodnut o vlastnom tele a vlastnych detoch, nehanim ich, nezmyslam zle o tych, ktori maju iny nazor ako ja. Je to ich nazor, maju na neho pravo, dosli k nemu svojou vlastnou cestou, svojimi vlastnymi skusenostami a ctim a vazim si priatelov, ktori ockuju, i tych, ktori neockuju. Na rozdiel od teba, ktora odsudzujes a druhym prava upieras. BTW. mne neockovat odporucila lekarka, ktorej verim, takze si uplne mimo misu.

19. aug 2014

@adsumus
Ad 1 - Poruchy autistickeho spektra su poruchy DUSEVNEHO vyvoja. Autisticke dieta nezaostava v motorickom vyvine, ked ma 4 mesiace. To by snad kazde druhe dieta dnes muselo mat nabeh na poruchu autistickeho spektra. Je uplne bezne, ze stvormesacne deti su posielane na rehabilitacie a cvicenia, resp. su viac sledovane a v pripade potreby sa s nimi zacne cvicit neskor, ak sa motoricky vyvin neupravi sam.
Ad 2 - Kazdy odporca suvislosti vzniku poruch autistickeho spektra s vakcinaciou svato svate tvrdi, ze poruchy autistickeho spektra sa u dietata zacinaju prejavovat az po druhom roku zivota. Dovtedy sa dieta aj po dusevnej stranke vyvija primerane svojmu veku, dokonca normalne rozprava.
Ad 3 - Vsetci vieme, ze s autistickymi poruchami sa dava do suvislosti jedina vakcina, a to MMR, ktora sa podava dietatu vo veku 1.5 roka.
Takze nie - tomuto blabolu naozaj neverim. A doveryhodnost si mu nepridala ani Ty svojim slendrianskym prekladom a gramatickymi chybami (pise sa specialistovi, nie specialistovy).

Ad oblubene pneumokoky. Mam dost rokov a dost si toho pamatam. A vies co je zaujimave? Ze o pripadoch umrtia ci trvaleho poskodenia zdravia v suvislosti s pneumokokovymi infekciami pocuvam az od doby, ked sa do ockovacieho kalendara pridalo ockovanie proti nim. A nie je to tak davno, co ista pani z epidemiologickeho oneho tvrdila, ze stat uz minul 4 ci 40 milionov eur na liecbu dietata postihnuteho prave pneumokokom, ktory obsahuje Prevenar. Ked si jeden nemenovany casopis dal namahu a oslovil vsetky nase poistovne, aby zistil, ci a ktora z nich vynalozila tolkoto penazi na liecbu - zazracne sme sa docitali, ze to neplatila nijaka poistovna. Platili si to rodicia sami? A cuduj sa svete, dotycna aj ked dostala priestor, odmietla sa vyjadrit.

Na zaver mi vysvetli jednu vec prosim Ta. Verim, ze pre Teba nebude problem mi nieco rozumne napisat. Preco vo vacsine vyspelych krajin existuju fondy na odskodnenie OBETI ockovania a tieto fondy rocne vyplacaju rodicom postihnutych deti milion eur/dolarov? Mam si to vysvetlit tak, ze sa rodicia spikli s lekarmi, ktori im potvrdili poskodenie v dosledku ockovania len aby od statu vytrieskali prachy?

Mimochodom, linka na tento nezmysel, co si sem dala (a preco ho povazujem za nezmysel som snad dostatocne vysvetlila vyssie) je v nasej skupine stale.

19. aug 2014

*miliony

19. aug 2014

ja len toľko,že mňa skor ako výskyt autizmu by zaujímalo,prečo je taaak veľa onkologicky chorých malých detičiek........násťmesačných a dvojtrojročných...........to nikdy nebývalo,chodte sa pozrieť na kramáre a bude vám zle.....kľudne može byť príčinou týchto chorob ten humus,čo dnes dávajú do vakcín.........chemikálie a rozne prídavné látky a neviem čo všetko...........
tiež enviem,čo je úplne správne,či očkovať či nie,ja som niečo dala,niečo odmietla,ale je pravda,že tie fondy na odškodnenie obetí očkovania isto nevznikli len tak........

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska Ja mám malé dieťa a nemám čas šperkovať preklady a ani si zato nepýtam od ludí peniaze ako to robí slobodavočkovaní, tá doktorka sa len pomýlila, bola rozrušená, za liečbu toho neočko dieťaťa sme zaplatili "len" 40,000 eur, mne to nevadí, mne je luto toho dieťaťa, že mohlo ako zaočkované neochorieť a žiť normálnym životom. to, čo proti nej rozpútal časopis Dieťa a antivax bolu totálne ubohé odvracanie pozornosti od toho hlavného, nešťastného osudu neočkovaného dieťaťa, nie antivaxeri ani ten časopis mamine nebude finančne s týmto dieťaťom pomáhať, oni zodpovednosť nepreberajú za SKODY. Peniaze za odškodnenie detí s nežiadúcimi učinkami očkovania su vyplácané ludom podla zákona, čítala som veľa súdnych rozhodnutí, väčšinou sa vyplatia peniaze, aj ked neexistuje vedecky dokázaný súvis s chorobou, len pretože sa nezistila iná príčina a tieto rozhodnutia sú naozaj štedré voči detom, ale súčastne odhaluju aj kvantá podvodníkov, ktorí nemaju žiadne nároky na odškodnenie, lebo napríklad sa zistí, že ani neboli očkovaní, že si to len vymysleli a podobne. Drvivá väčšina odškodnených su zato, čo sa oficiálne uznáva ako nežiaduci učinok očkovania, nie za autizmus, ani rakovinu ani cukrovku. A to su hlavné staršiaky antivaxu, čo sa našim detom môže po očkovaní stať, žiadny štát za tieto diagnozy ale neodškodnuje.
Hentie tvoje analýzy, prečo je príbeh maminy podla teba nezmysel, su uplný nezmysel. Mamina normálne popísala ako sa vyvíjalo jej dieťa, nič čo by nemohlo byť. Klapky dole.

19. aug 2014

ja neviem baby coho s abojite fakt, my zijeme v irsku medzi mnohymi narodnostami, dokonca prichadzame casto do styku s ludmi tretieho sveta, pocas toho roka co je syn na svete sme uz 4x leteli a cuduj sa svete, moj syn je tu a zdravy a bol chory len 2x, prvy raz mal horucky a obcasny kasel, co sme vyliecili bez doktora a 2x mal siestu chorobu a v irsku nepoznam ani jedno dieta ockovane co nebolo dlhsie alebo vaznejsie chore a pritom su to deti este vylucne kojene, my sme boli kombinovane na Um a kojeni do 6 mesiaca. V irsku je viacej vakcin ako na sk a to hned vidno na takych malych detoch, ze su potom casto chore.

19. aug 2014
adsumus
autor

@lucula73 Vo vakcínach nie sú karcinogény, pre pána jana, tie sú v našom okoli a je ich teda dosť.
http://www.pluska.sk/slovensko/regiony/pri-vahu...
http://trencin.sme.sk/c/6395966/v-regione-stale...
http://zelenahliadka.blog.sme.sk/c/324425/Slunc...
http://www.teraz.sk/slovensko/pozor-na-slovensk...
http://www.sme.sk/c/2862602/v-sklade-detoxu-v-b...

A mohla by som pokračovať a toto sú len veci, čo sa vydriapali na povrch.

19. aug 2014

@adsumus Ked nemas cas na preklady, tak ich nerob. A vyhovarat sa na dieta, ze nemas kedy SPERKOVAT ? Zaklady gramatiky by si ovladat mala s dietatom aj bez neho. Ci? 😀
Moje analyzy nie su analyzy. To su fakty. Ale na to si prilis zaslepena neomylnostou svojho nazoru, aby si to pochopila.
Neodpovedala si na otazku PRECO existuju fondy na odskodnenie obeti ockovania, iba si zase demagogicky odviedla pozornost.
Nebola to lekarka, ale predsednicka organizacie, ktora by mala byt v problematike zorientovana a rozhodne by mala podavat doveryhodne udaje.
Vo vakcinach sa nachadza zbytkovy formaldehyd. A ten JE karcinogen. Ale zakladne znalosti chemie asi tiez nemas, ked mas male dieta,ze?

19. aug 2014
adsumus
autor

@deniseee Pozri, dosť mi krivdíš, lebo ako som ja týmto článkom komu uprela právo na názor? Nijako, info ako každá iná, ver never, čítaj, nečítaj. Nechodím iným do fotoblogu písať o nich nezmysly ako ty. Toto tvoje vyjadrenie o sebe platí rovnako aj pre mna.
"Neuberam ludom pravo mysliet, ani pravo rozhodnut o vlastnom tele a vlastnych detoch, nehanim ich, nezmyslam zle o tych, ktori maju iny nazor ako ja. Je to ich nazor, maju na neho pravo, dosli k nemu svojou vlastnou cestou, svojimi vlastnymi skusenostami a ctim a vazim si priatelov, ktori ockuju, i tych, ktori neockuju."

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska Formaldehyd je látka, ktorá sa prirodzene nachádza v našom tele,aj v jedlách, ovocí. Fondy existuju, lebo ludia si zaslúžia odškodnenie, ak mali nežiadúce účinky spojené s očkovaním, nie ale za také, čo s očkovaním nesúvisia. Antivax kedy bude odškodnovať tých zo svojich radov, čo utrpia chorobami?

19. aug 2014

@adsumus Aj hlinik je latka, ktora sa prirodzene nachadza vsade. Akurat zalezi od formy, podania, distribucie v tele, rovnako ako pri formaldehyde. Ale to by si vedela, keby si si o tom trosku citala. Jaj, ale Ty mas dieta, Ty nemas cas. Prepac.
A v pripade odskodnovania zase pleties jablka s hruskami. Antivax nie je nijaka organizacia ani stat ani nic, je to len oznacenie rodicov, ktori sa na zaklade vlastnych skusenosti, informacii a znalosti rozhodli neockovat. Kto tam ma koho odskodnovat? Kazdy rodic si za rozhodnutie neockovat nesie vlastnu zodpovednost. Naopak, STAT zabezpecuje vakciny, STAT prostrednictvom svojich uradov schvaluje a predlzuje registracie, STAT je zodpovedny za to, ake lieciva sa dostanu na trh a cim sa zaockuje. Tym padom je zodpovedny aj za to, ked sa nieco po...ie. Ak ja ako konzultant niekomu zle poradim a on dostane pokutu, som za to zodpovedna ja - pretoze som mu ja zle poradila. Ak sa ale niekto sam rozhodne na zaklade informacii, ktore ziska, ze nieco spravi a tu pokutu dostane - ja zodpovedna nie som. Snad sme sa pochopili.
A jedno fakt nechapem. A tymto koncim debatu s Tebou a na nijaky dalsi Tvoj prispevok nebudem reagovat. Na jednej strane pripustas, ze mozu existovat ludia, ktori maju deti postihnute ockovanim, na druhej strane tu ryjes do vsetkych mamiciek, ktore sa vyjadria proti ockovaniu a oznacia Tebou slendriansky prelozeny clanok za nezmysel. Trosku sebareflexie by mozno nezaskodilo.

19. aug 2014
adsumus
autor

@kofoluska Antivaxeri sú ludia, ktorí su proti očkovaniu a často nie zo zdravotných ale náboženských dôvodov, napríklad sú antropozofi a venuju sa tomu ako je to u nás na Slovensku napríklad M. Fillo. http://www.bdelost.sk/diela/fillo/fillo_anthrop...

A potom sú neočkujuci rodičia, ktorí im z toho či onoho dôvodu uverili.

19. aug 2014

@adsumus odskodnuju sa? na Slovensku? No daj konkretny priklad! Ze neviem o jedinom. Lebo ja ti ho dat mozem, mal moj syn vakcinu, ockovanie, ktore je dnes uz zrusene. Islo o TBC. Moj syn mal protilatky a lekarka pochybovala, ci ho ma alebo nema ockovat, tak sa radili 3. Nakoniec ho zaockovali, ale podpisat som to musela JA! To je prva vec, akym pravom, ked mne nikto nic nevysvetlil a navyse oni sami si neboli isti, ale zodpovednost mam niest ja, vsak? A nastali problemy. 4msiace behania po nemocnici, dieta, ktore sa este rok strhavalo zo spanku vzdy, ked sa mu niekto pleca len dotkol, a ktore sa pri dotyku na pleci aj cez den a nieto v noci este 3 roky pocikavalo! Cize do 7 rokov! Rodicov s nejakymi vedlajsimi ucinkami sme v nemocnici postretali tolko, az to bolo nechutne, preto tolko lekari z toho oddelenia bojovali za zrusenie tohto konkretneho ockovania. Minule sme tam boli a miesta pred ordinaciou boli prazdne, nie ako predtym, ked si musel muz vziat pol dna dovolenky, lebo sme cakali 3 hodiny, kym sme sa dostali dnu. Tie styri mesiace neprisla do uvahy skolka ani nic podobne, takze ani moj zarobok nebol. A otazkou je, kde je usla mzda? Kde je odskodnenie dietata? Dostal tam niekto z tych rodicov akekolvek odskodnenie z tych, s ktorymi sme tam na seba narazali? Ani jeden! Tak tu uz prestan vymyslat! Ja tu koncim! S tebou nema ZIADNY vyznam vobec komunikovat a lutujem, ze som sa na rozhovor vobec dala. Aj napriek tomu ti vsak nic zle nezelam a maj sa krasne

19. aug 2014

@kofoluska sorry, ale ... trosku si to svojimi reakciami na @adsumus prehnala, nemyslis? Citam si vsetky nazory, pre aj proti ockovaniu. Vyjadrovat sa nebudem, aj ked priznam, ockovat by som svoje deti dala. Ale pliest tu do toho znalosti z gramatiky, ci zaklady chemie a podobne veci ... to je trosku detinske - chvastat sa. Ty si snad neomylna? Neznasam hadky na MK .... a sama nechapem, naco sa tu teraz ozyvam, ale nedalo mi nereagovat.

19. aug 2014
adsumus
autor

@deniseee A kde som písala, že sa odškodnuju deti na Slovensku? Si si asi zle prečítala, deti na Slovensku sa neodškodnuju. Ja som napríklad zato, aby sa odškodnovali.

19. aug 2014

Po našej skúsenosti -očkovanie nikdy žiadne a v žiadnom prípade! Očkovanie je jeden veľký biznis kde sa točia obrovské peniaze! Keby museli odskodnovat rodiny to by hneď radšej dali za dobrovoľné! Fakt sú niektorí ľudia tak spros!!!!? Nikoho nenapadlo že prečo máme plné onkológie detí?! Veď tie deti nepiju,nefajcia,nie sú obezne,nefetuju! Lebo toto sú podľa dr. príčiny rakoviny!tak ako je to možné !prečo je toľko Diabetikov?Autizmu?ADHD? deti z rôzniní poruchami?nebude to náhodou svinstvom čo je v oc.vakcinach?nezabudnite detský mozog sa dá poškodiť až 1x!!!následky po očkovaní sa môžu dostaviť hneď ale aj po rokoch! Toľko moj názor k tomuto príspevku!Pre mňa je očkovanie ZLO!!!všetkým mamičkám a ich detickam či už neoc. alebo ock. želám iba to najlepšie!

19. aug 2014
adsumus
autor

@dia35 Prečítaj si moje príspevky nad tvojim, očkovanie nespôsobuje tieto choroby. Zlo treba hľadať inde.

20. aug 2014

@bambula27 Moje prispevky adresovane tejto osobe boli adekvatne tomu, ako sa vyjadrovala ona.

20. aug 2014

@kykka dobre sa ti vyskakuje, ked mas zdrave dieta. Moja dcera reaguje zle na každé jedno liecivo,ktore dostane do tela, vzdy skoncime v nemocnici. Ma silne alergicke reakcie na zakladne potraviny....či som dala zaockovat? Nedala! A nech by za to bol hociaky postih tak nedam...Tato vasa proockovacia kampaň je úplne chora. Ako tu už bolo pisane zi a nechaj žit.

20. aug 2014
adsumus
autor

@jvlo Netreba odsudovať ludí, ktorí chcú očkovať svoje deti, chránia tým aj tie, čo očkované nemôžu byť zo zdravotných dôvodov, aby nemuseli byť chore a brať lieky ako je aj tvoja malá. Napríklad ja sa dnes idem zaočkovať na čierny kašeľ hlavne preto aby som nikoho nenakazila, najmä také malé bábetká. Naozaj nemáte prečo utočiť na očkujucich. Mali by ste nám byť vdační.

20. aug 2014

@kykka - tvoj komentár je neskutočné drzy a hlavne necitlivý voči rodičom ktorych deti maju doživotné následky z očkovania, občas by nezaškodilo dobre si premyslieť čo tu napíšeš lebo facku za vyjadrenie by si si zaslúžila tak jedine ty ☹

20. aug 2014

@adsumus ale ja ich neodsudzujem, mne sa len nepaci ten vas jednosmerny pohlad na vec. To že moja Nela nebude ockovana bolo rozhodnutie mna s manzelom, preto ze sme videli vsetky neadekvatne reakcie na lieky a potraviny. Naslo sa zopar lekarov, co by ju bezproblemov zaockovali. Myslim, ze kazdy sa rozhoduje o svojom dietati s tymi najlepsimi umyslami. Precitala som tu skoro cele diskusie za ale aj proti ockovaniu a nesuhlasim s natlakom, aky je vyvyjany na rodicov aby ockovali. Bojite sa ze od neockovanych deti dostanete choroby, ale co robite pre to, aby vaše dieta nedostalo kiahne od spolužiaka, pripadne teraz tak aktualnu ebolu? Nic. Viem jedno, neverim systemu ockovania, pretoze neverim bezuhonnosti lekarov, vobec ma nezaujima co si rozpravaju pani na RUVZ, ale ani p.Fillo. Doverujem sama sebe, svojmu vzdelaniu a usudku. Hore uvedeny clanok je haoxom či už vasim, alebo povodneho autora clanku.... To vidi kazdy, kto sa len trochu orientuje v problematike autizmu.

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka Tam si treba uvedomiť, že neiktorí rodičia vydávajú za nežiaduce účinky očkovania choroby, ktoré preukázateľne s očkovaním nemajú niš spoločné, takýto rodičia potom vystavuju riziku ochorení aj tie deti, ktoré by z očkovania v skutočnosti profitovali a to je nozaj postoj, ktorý by mal byť odsúdený celou spoločnosťou. Deti sa nemajú zbytočne vystavovať chorobám, len pretože niekto nevie naštudovať a ani sa nezaujíma a odmieta vedu a vedecké a lekárske odporúčania.

20. aug 2014
adsumus
autor

@jvlo @jvlo Prečo si ymslíš, že očkujuci nerobia nič, aby sa chránili pred kiahnami a ebolou? A prečo si myslíš, že máme jednostranný pohlad na vec? napríklad ja som dosledne prešla všetky argumenty aj neargumenty proti očkovaniu, porovnala som s názromi vedcov a lekárov, prečítala príbehy detí postihnutých chorobami, o tom ako sa žije dieťaťu s hepatitídouB, že také diaťa musí žiť bud v strachu alebo sociálnej izolácii, navyše s rakovinou pečene, o tom ako prebieha tetanus a ako sa lieči a aké následky zanecháva a moje rozhodnutie bolo jednoznačne očkovať a vôbec nebolo jednostranné.

20. aug 2014

@rubinka Esteze sa ockuje, aspon maju ludia na co zvalovat vinu za choroby... a namiesto toho, aby sa snazili najst skutocnu pricinu problemu, obvinit ockovanie je predsa len pohodlnejsi sposob. Ja by som sa teda nemohla tak zit, stale sa triast, aby sa maly neporezal na zhrdzavenom zeleze, alebo niekde na pieskovisku, alebo hocikde, kde sa moze jeho krv infikovat velmi lahko tetanom. Toto by uz bolo pre mna velmi silne kafe stale takto striehnut na dieta. A ked sa ty nebojis, tak by si sa uz mala zacat bat - ma to totiz vela spolocne so zodpovednostou. Ja som si tiez precitala vela o ockovani a vypocula mnozstvo nazorov od lekarov. ( Mame v rodine lekara, ktory ma vsetky svoje deti riadne ockovane). A rozhodla som sa ockovat. Skody napachane ockovanim su nepatrne oproti skodam, ktore vzisli z ockovania...

20. aug 2014

* ktore vzisli z NEockovania..
@rubinka

20. aug 2014

@kykka len či by si tu svoju poslednu vetu povedala do tvare rodicom, ktorych deti doplatili na ockovanie svojim zdravim. Trochu pokory by nezaskodilo, este ani tvoje dieta nemá za sebou posledne ockovanie

20. aug 2014

@kykka - ja som sa tak rozhodla na zaklade velmi zlych skusenosti u dcery ktore tebe na nos vesiat nemusim a ked takvelmi doverujes ucinnosti ockovania tak neviem co ta trapi ze niekto neockuje ved tvoje dieta by malo byt chranene ci nie?

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka mala si horšie skusenosti ako toto dieťa?
http://zivot.azet.sk/clanok/1086/vymodlene-diet...

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka alebo tieto neočko deti?

Lekár popisuje svoje skúsenosti s neočkovaními deťmi. Diagnozy: zápal hrtanovej príklopky príčina Haemophilus influenza, čierny kašeľ, Streptokoková otrava krvi. prví dvaja bez následkov, tretie dieťa zomrelo.

http://www.huffingtonpost.com/kristie-rivers-md...

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka alebo tieto tisíce poškodené rubeolou počas epidémie?

Vo Vietname mali od oktobra 2011 do septembra 2012 epidémiu #rubeola . Z 38 detí, ktoré sa narodili s rubeolovým syndromom, 34% zomrelo, 72% malo ochorenia srdca, 13% poškodenia zraku, 93% sluchu a aj iné poškodenia.
Vietnam ide teraz zaočkovať 23 milionov detí proti rubeole a osypkam. aj pretože už v tomto roku im 146 detí zomrelo na osypky. Celkovo za roky 2004-2011 sa narodilo vo vietname 3,500 detí s rubeolovým syndromom.

http://tuoitrenews.vn/society/21084/vietnam-to-
http://www.healio.com/pediatrics/vaccine-preven...

20. aug 2014

Na margo tohto clanku, absolutne nedokazuje ze vakcina nemoze sposobit autizmus, ba prave naopak, poukazuje na rozdiel medzi autistizmom s ktorym sa dieta narodi a autizmom ktory vyvola ockovanie. Autizmus rodeny sa prejavi velmi rychlo od par mesiacov tak ako to opisuje aj v clanku, potom su vsak deti zdrave, s normalnym vyvojom, recou a zrazu pride ockovanie a dieta sa uplne zmeni, takyto autizmus nie je vrodeny lebo by sa prejavil skor, autizmus nie je len ooneskorenej ci absentujucej verbalnej komunikacii ale kopec inych faktorov ktore si rodic vsimne uz u niekolkomesacneho dietata ze zaostava ze je akesi divne. Takze tlieskam za ten clanok lebo sk toto malo byt nejake promo na vakcinaciu a neskodnost vakcin tak akosi to nevyslo.
@adsumus - o moje dieta mat strach nemusis, staraj sa o to svoje, tak ako mne je jedno kolko vakcin napichate do svojich deti, tak by ak vam ockujucim malo byt fuk ze neockujeme.
A nedostalo sa mi odpovede na otazku coho sa bojite ked vase deti su ockovane a podla lekarov by ich ta vakcina mala ochranit?

20. aug 2014
Komentár bol odstránený

@adsumus - si nejaky odbornik na autizmus lebo my mame 2 pripady v rodine tak velmi dobre viem ako sa take dieta prejavuje, suhlasim ze kazde dieta autista ma ine priznaky ale nepresvedcis ma ze dieta ktore bolo az do osudneho ockovania uplne zdrave zrazu straci rec, zaujem o okolie atd a ze je to normalne lebo to je hovädina totalna, kazdy autista je iny uz daleko skor nez sa ockuje mmr len akurat inym sposobom ale vzdy sa to ptejavi no urcite nie tak ze jedneho dna sa z dietata stane uplne ina osobnost nez bol len tak bez priciny.

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka Vieš, v USA vyše 4,000 prípadov autizmu súd vyhlásil, že neboli spôsobené očkovaním. jedný z argumentov rodičov bolo, že dieťa nemalo žiadne príznaky pred zaočkovaním, lenže bol to omyl. Lekári dokázali určiť jednotlivé autistické prejavy z nahrávok dieťaťa pred očkovaním. Inak aj tuto na koníku je zopár mamín, čo tvrdia, že ich deti boli pred očkovaním v poriadku a predsa sa nájdu ludia z ich okolia, ktorí vedie, že neboli. Plus príapd jenny McCarthy, antivax ikona USA, tiež tvrdila, že jej syn bol až do očkovania v poriadku, lenže prehovorila babka chlapčeka a uviedla, že chlapček preukazoval odchýlky správania už pred tým. Nechce sa podielať na strašení rodičov autizmom z očkovania. A nedala si mi odpoved, či problémy tvojho dieťaťa po očkovaní boli väčšie ako zybtočné utrpenie tých detí, čo som ti dala linky. A nezabudaj, že je to len veľmi malá časť deti, ktoré doplatili na choroby. A ja sa nechcem jedného dna pozerať do očí svojho dieťaťa, ktoré nedajbože doplatí na nejaké ochorenie a vysvetlovať mu, že mamka verila viac anonymným nickom na internete ako lekárom a vedcom. A rovnako cítim zodpovednosť za detí choré a také, čo očkované nemôžu byť a veľmi nerada by som ich nakazila nejakou zbytočnou chorobou a preto sa očkujeme. Nič viac, nič menej, ty tiež rob ako uznáš za vhodné.

20. aug 2014

@adsumus - ja som sa nerozhodla na zaklade internetu ci kvoli reciam inych mamiciek ale kvoli tomu ako moja dcera reagovala na ockovania, moja lekarka to uznala ako adekvatny dovod preco som nedala syna vobec ockovat ja som rada ze mam dve zdrave deti, u nas z oboch stran mame tazke reakcie na ockovanie vratane postihnutia, moja dcera vykazovala po mmr velmi vazne zmeny spravania podobne autizmu, kedze v rodine mame 2 autistov je velmi pravdepodobne ze dcera by mohla mat predispoziciu na toto ochorenie takze dalsie ockovanie rozhodne nie, je vacsia pravdepodobnost ze by mohla mat trvale nasledky nez ze ochorie na niektoru z ockovanych chorob, navyse jej imunita je horsia nez synova ktory ockovany nie je, ak je dakde virus ona skoro vzdy ochorie, syncek nie, ten mal len sopliky ked mu sli zubky, vsetko mu dosial preslo bez akychkolvek liekov, dcera bola pritom aj kojena, syn nie. Takze ja som spokojna s tym ako som sa rozhodla a nema to nic spolocne s tym co sa clovek docita na internete jq vychadzam len zo svojich vlastnych skusenosti a ked raz vidim ze dieta reagovalo na vakciny cim dalej tym horsie tak nie je o com, myslim ze vacsina mamiciek by na mojom mieste urobila to iste. Ja som tiez kedysi verila ze ockovanie je neskodne a vsetky tie negativne skusenosti inych matiek som brala s rezervou az kym som sa na vlastne oci nepresvedcila ze nieco na tom bude, vtedy som si povedala uz ziadne vakciny aj keby co bolo. To ze tvoje dieta neochorelo na niektoru z tych chorob neni zasluha vakciny ale preto ze neprislo do styku s takto chorym, ockovani nie su o nic viac chraneni nez neockovani a touz bolo velakrat dokazane.

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka Ale ja ťa chápem, neočkuj, ked si sa tak rozhodla, mne to vôbec neprekáža. Máš svoje dôvody, ja to akceptujem v pohode. Cas ukáže, či to bolo fajn rozhodnutie, neilen u teba, ale u nás všetkých.
Co sa týka, že choreju všetci rovnako, tak to je nezmysel. Vidno, že nemáš naštudované výskyt ochorení počas epidémii u očkovaných a neočkovaných ludí. Na strane 4 si pozri, ochorenie osypky v europe za rok 2013, drvivá väčšina neočkovaní.
http://www.ecdc.europa.eu/en/publications/publi...

Obrna rok 1992/3 Holandsko neočkovaná komunita 71 chorých, 59 ochrnutých.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7915354

Obrna rok 2010 Rusko 476 prípadov.
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5943...

Takže, ja ak môžem spraviť nejaké ochranné opatrenia pred vážnymi chorobami a sú podla odporúčaní vedeckej komunity a lekárov, ich urobím. Rovnako by som postupovala, ak by som mala autistické dieťa, pretože je upne rovnaký vyskyt autizmu u očkovaných a neočkovaných detí a tak je príčina autizmu niekde inde, musíme počkať, že to vedci zistia a bude sa dať predchádzať.

20. aug 2014

@adsumus - ja by som autisticke a aj inak postihnuté dieťa určite neočkovala, takým deťom to robí veľmi zle, nastáva u nich regres vo vývoji

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka To je otázka pre vedcov, zatial sa ukazuje, že auti deti maju slabšiu imunitu. Myslím, že choroby v podobe epidémií im urobia oveľa horšie ako očkovanie. A treba si pripomenúť, že naša aj asi tvoja generácia sme boli očkovaní statočne oveľa viac hliníka aj ostaných látok, pozerala som si svoj očko preukaz a žiadny autizmus nebol. Tam je dôvod inde, nie v očkovaní.

20. aug 2014

@adsumus - ja nepotrebujem vedcov na to aby som videla že mojmu dieťatu vakcinácia robila zle, ak veríš všetkému čo povie lekár vedec či iný človek z farmácie ktorá je dnes totálne skoprumpovaná tak budiš, mňa teda život presvedčil o niečom inom môžu si písať čo chcú.

20. aug 2014

@adsumus - prešla som si tvoj fotoblog a pochopila som že nemá zmysel ďalej s tebou diskutovať kedže si akýsi bojovník za očkovanie, ktorý sa snaží ľudí presviedčať aké je očkovanie super...

20. aug 2014
adsumus
autor

@rubinka Tak si to bohužial pochopila zle, mne je komplet jedno, či sa niekto očkuje alebo nie, uplne jedno. 🙂

20. aug 2014

Začni písať komentár...

Odošli