#chut_regionu Milé gazdinky, kuchárky ..v našom regione sa ako tradícia na veľkonočné sviatky pečie veľkonočná plnka..robievala ju moja babka, prababka ,mamka, pečie ju aj moja dcérka, takže je známa už aj na západe Slovenska..🙂 odporúčam ju vyskúšať nie iba na sviatky, ale aj počas roka, pretože sa hodí k prívarkom ...na jej prípravu potrebujeme : mleté bravčové mäso , rožky ( nemusia byť staršie ) , vajíčka ,soľ, korenie, cesnak, cibuľa, vegeta, petržlenová vňať , polohrúba múka, trochu prášok do pečiva ..Postup : na menšich dierkam pomleté mäso okorenime , osolime , pridáme roztlačený cesnak, pomletú cibuľu...bielka oddelíme od žltkov ..rožky nakrájame na malé kocky ( pred krájanim ich vložím do mrazáku, lepšie sa krájajú a môžu byť čerstvé ) žltka vyšľaháme a namočíme do nich rožky...zmiešame rožky a žltka s mäsom..poriadne zapracujeme ...z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame k mäsu ..do polohrúbej múky pridáme prášok do pečiva a striedavo pridávame so snehom...pekáč vymastime masťou a masu ukladáme do pekáča na husto k sebe, aby neboli medzery ..pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinku..pred dopečením podlejeme studenou vodou, aby sa nám plnka neprilepila ..keď ju vyskúšate, určite si ju budete pochvaľovať..prikladám foto , je to veľký pekáč , robím stále z dvoch dávok.. neoddeliteľnou súčasťou sú domáce klobásky, šovdra , teda šunka a hrudka 🙂 "Dobrú chuť " 🙂

    2
    1