alisael
16. feb 2019
244 

Prišla stuhou previazaná škatuľka...

...a v nej bola, bola, bola, bola... ale tentokrát nie Bambuľka, ale krabica bola plná najrôznejších výrobkov značiek z dm. Mám rada tento obchod - nájdem tam eko prostriedky, aj nejakú tú kozmetiku, výrobky pre detičky a aj niečo zdravé pod zub. A v tejto škatuli prišlo naozaj všetko. Dokonca si musím požičať origoš fotku výrobkov, pretože len čo sa krabica otvorila, dievčatá hneď začali všetko vyberať a už sa mi to nepodarilo dať dokopy 😃. Ale aby ste mali predstavu, čo nám prišlo, tu je fotodôkaz:


A prišlo teda naozaj všetko (okrem plyšového macka a kociek ;)).

  • babylove plyšová šuštiaca hračka

Namiesto obláčika k nám doplávala veľrybka a aj keď je to hračka určená pre detičky do roka, páčila sa aj staršej (3r). Hračka šuští a svojou veľkosťou je ideálna do každej kabelky alebo tašky na všetko prichystanej mamy.

  • babylove sada na učenie čistenia zúbkov

Aj druhá vec z balíčka sa páčila obom dievčatám. Ninka síce už má zuby všetky a od prvého zúbka čistíme Curaprox kefkou (najprv Curakid, cca od 2r Smart), malú silikónovú kefka na obhrýzanie musela vyskúšať. Silikónové štetinky a výbežky na kefkách su mäkké, nemusíte sa tak báť poranienia ďasienok. Môj tip - používajte pre deti pri prerezávaní zúbkov na ukľudnenie namiesto cumlíka. Deti si navyknú na pocit masírovania ďasienok, a aj čistenie zúbkov s klasickou kefkou nebude boj. A umývajte zúbky od ich prerezania - v mliečnych zúbkoch sa zubný kaz šíri oveľa rýchlejšie ako v trvalých. A super vec, sú sterilizovateľné 🙂.

  • babylove vlhčené utierky sensitive s panthenolom

A najviac sa mi osvedčili utierky babylove. Vlhčené utierky sensitive s panthenolom sú dobrá voľba, majú jemnú vôňu, sú skôr vlhké ako penivé a nevysušujú pokožku. Ale pre mňa úplná topka sú vlhčené utierky s Biolipidmi. Určite vyskúšajte 😉.

  • babylove podložky na prebaľovanie

Tu musím skonštatovať, že ak sa výrobný proces za posledné roky nezmenil, tak tieto by som už nepoužívala. Totižto, nezvykla som používať podložky na prebaľovanie ako jednorazovky. Už aj tak je toho odpadu príliš, a pokiaľ nebola zašpinená, nevidela som dôvod ich vyhadzovať. Bohužial, babylove podložky po pár použitiach vyzerali hrozne, celá výplň sa akoby zošuchla do jedného rožku a tým pádom podložka stratila svoju funkciu. Ak by ste chceli vyskúšať lacné a zároveň kvalitné podložky (nielen pod dieťa), hľadajte výrobky našej slovenskej Bukózy.

  • alverde Baby ošetrujúci krém s Bio bambuckým maslom a kamilkovým extraktom

Krémik s extraktom z harmančeka a bambuckým maslom je skvelý nielen na detskú pokožku, ale aj na citlivú pokožku namáhanú obzvlášť v zime a v lete. Nádherne vonia a veľmi dobre sa rozotiera. Odskúšali sme všetky 3 a môžem len odporúčať.

  • babylove Ultra Sensitive telové mlieko

Toto telové mlieko som vyskúšala na sebe, keďže dievčatá krémujem len keď majú ozaj suchú pokožku, najmä v lete. Na druhej strane, moje nohy vyzerajú ako púšť a tak im musím častejšie dopriať zvláčňujúcu starostlivosť. Babylove Ultra Sensitive telové mlieko mi zvlášť pekne nevonia, ale to bude tým, že nie je parfumované. Má príjemnú konzistenciu na rozotieranie, ale pokožku som mala potom mierne "lepkavú". A ani pocit hydratácie obzvlášť dlho nevydržal. Ale predpokladám, že na jemnú detskú pokožku, a nie na moje extrémy, by bolo úplne ok.

  • babylove Ultra Sensitive umývacia emulzia

Vyššie spomenuté platí aj pre umývaciu emulziu. Vôňa je úplne jemná, mne porovnateľná napr. s umývacou emulziou Mixa. Určite s ňou nič nepokazíte 🙂.

  • babylove jednorazové podbradníky

Jednorazové podbradníky sú jedna z vecí, ktoré by som si určite sama nekúpila. Snažím sa totiž eliminovať odpad na minimum, a teda keď podbradník, tak prateľný. Snažím sa používať aj látkové plienky. Jednorazové podbradníky ale môžu dobre poslúžiť na výletoch, dovolenke, kde tento balíček ľahko zbalíte do tašky a poslúžia určite rovnako dobre ako klasické "bryndáky". Použitie - odlepiť papieriky na lepkách a prilepiť dieťaťu k oblečeniu. Pre pokojné dieťa ok, pre zvedavca ani nekupujte, strhne si ho raz dva dole..

No a konečne sme sa prepracovali aj k výživkám a čajíčku a kašičke 🙂.

  • dmBio sušené slivky v jablkách

Túto výživku sme testovali ako prvú a musím povedať, že chutí skoro ako tá moja domáca robená z našich jabĺk a sliviek. Chuťovo mierne kyslastá, ale také sú jabĺčka. A aj keď Hanka (10m) nie je nejaký veľký jedák, takúto dávku spapala úplne s prehľadom. Ak nemáte možnosť spraviť si vlastnú domácu výživku, so sušenými slivkami v jablkách nič nepokazíte 🙂.

  • babylove BIO ovocný príkrm

Príkrm s kokosovým mliekom a maslovými keksami sa skladá zo 100 % bio zložiek a je vhodný pre malých papkáčov od 4. mesiaca. Takto bola opísaná táto "výživka" na MK. Pozerala som sa na ňu trocha skepticky, a aj po otvorení vyzerala zvláštne. Ale kedže bolo dieťa hladné, ja nič nenavarené, tak som ju otvorila. A Hanka ju celú zjedla!!! Úplne vážne, možno som jej pomohla dvoma lyžičkami, ale neostalo z nej absolútne nič. A kedže je to pravdepodobne limitovaná edícia, musím zbehnúť do dm a zopár do zásoby kúpiť. Chuťovo super, o čom svedčí aj to, že mi Hanka zjedla celých 190 g. A zostala mi už len prázdna fľaštička 😃.

  • dmBio detský ovocný čaj

Ak hľadáte vegan ovocný detský čaj, teda taký, v ktorom nie sú pomleté chrobáčiky, aby mal krásnu červenú farbu, nech sa páči, dmBio detský ovocný čaj s jablkami, malinami, šípkami, mrkvou a červenou repou. Staršej chutil, pre Hanku bol pravdepodobne kyslejší, kedže jej zvyknem variť Popradský detský bylinkový čaj. Ale inak fajn, smäd určite uhasí.

A nakoniec som si nechala produkt, ktorý mňa bohužial neočaril, ale určite je veľa z vás, ktoré by ste si ho kúpili.

  • dmBio špaldová obilninová kaša

Špaldovú obilninovú kašu som chcela vyskúšať inak, ako je uvedené v návode na krabici. Totižto, aj keď je kaša vhodná od ukončeného 4.mesiaca, nie je podľa mňa tak úplne vhodná pre dojčené deti. A to z dôvodu jej výroby - 20 g kaše rozrobiť so 100 g vody a 100 g plnotučného mlieka. Ak by som vedela odsať väčšie množstvo mliečka, možno by som to skúsila urobiť s MM, ale kvôli kaši nebudem dieťaťu dávať kravské plnotučné mlieko. Staršia zasa naozaj nemá rada kaše, nikdy ich nechcela jesť. A kedže pečiem kváskový chlebík, skúsila som použiť špaldovú celozrnnú múku na upečenie chlebíka. Moja švagriná totiž tento rok zistila, že má intoleranciu na kopec výrobkov, na rôzne druhy zeleniny aj ovocia. Nemôže napr. jesť zemiaky, pšeničné výrobky, jablká, orechy, banány, mlieko a výrobky z mlieka. Ale môže raž a špaldu. Bohužial, cesto bolo pre mňa príliš lepivé, v podstate to naozaj bola kaša a nedalo sa s ním vôbec pracovať. So špaldovou múkou som nikdy kamarátka nebola a asi to tak ostane😞. Ale ak by ste mali recept na naozaj dobrý ražno-špaldový chlebík, tak šup sem s ním 🙂.

A to je teda záver mojej testovačky. Skúsila som veci, ktoré by som pravdepodobne nikdy inak nekúpila. Skúsila som veci, ktoré viem, že ich už pravdepodobne opäť doma mať nebudem. Ale aj to je fajn 🙂. Lebo kto nič nevyskúša, ten nič nezistí a nič sa nenaučí 🙂.

#test_dm20

#recenzia

16. feb 2019

Ako mozem ziskat testovaci balicek prosim?

25. feb 2019
alisael
autor

@babyloading treba sa prihlasit na testovanie cez @konik_testuje a cakat , ci sa usmeje stastie 🙂

25. feb 2019

@alisael a to sa ako prihlasuje tam

25. feb 2019

@babyloading Stačí sledovať náš profil a zapojiť sa do výzvy na testovanie, ktorú uverejňujeme vždy v pondelok. Čas na zapojenie je týždeň 🙂 Momentálne nebeží žiadna, ale už čoskoro sa môžete tešiť na nové testovania všetkého možného ;)

26. feb 2019

Začni písať komentár...

Odošli