alohim
17. jún 2017
438 

Spomaliť s Vichy Slow Age

Ako trojnásobná mamina a vo vekovej kategórii 30+, s nedostatkom spánku, pigmentovými škvrnami po tehotenstve a prvými vráskami už veru potrebujem zvyšovať nároky a na starostlivosť o svoju pleť, a tak som sa možnosti otestovať radu Vichy Slow Age potešila.

Slow Age krémy sú priam ideálne pre ženy, ktoré nemajú času nazvyš. Dnešná doba kladie na človeka vysoké nároky a čas je vzácnou veličinou, ktorý naháňame. Potrebujeme spomaliť, potrebujeme relaxovať. Filozofiou Slow Age je práve relaxácia a spomalenie starnutia v jednom. Príjemný krém stačí rýchlo naniesť na pleť a odmenou má byť celodenný príjemný pocit, hydratovaná a chránená pokožka. Krém obsahuje baikalín (čínska bylinka, ktorá odoláva vysokému UV žiareniu, náročným podmienkam a má mnoho antioxidantov), bifidus (chráni citlivú pleť a hydratuje) a termálnu vodu z vlastného prameňa Vichy (obsah minerálov). Tento mix účinných látok by mal našu pleť chrániť a poskytnúť jej prevenciu proti predčasnému starnutiu.

Uvidíme či to naozaj splní...

Obal: 

Oba krémy majú decentné a elegantné bielo/modrozelené obaly, ktoré evokujú relax a pokoj. Avšak vadí mi, že nemajú žiadne ochranné prvky ako viečko, alebo poistka. To vo mne vzbudzuje nutkavú predstavu, že si krém mohol pokojne niekto vytlačiť alebo doň siahnuť. U drahšieho krému je toto veľkým mínusom, predsa ide o hygienu aj trvanlivosť výrobku, tomuto dôvodu, prečo to tento produkt nemá, fakt nerozumiem.

Konzistencia: 

Denný krém je polohustý, svetlej broskyňovej farby, výrazne parfumovaný, čo u krémov na tvár nemám rada a citlivejšej pokožke to aj môže vadiť. Očný krém je rovnakej farby ale redší a nie je parfumovaný (našťastie) 🙂  

Oba krémy sa dobre vstrebávajú, pôsobia mierne chladivo a nezanechávajú mastný film. Na denných krémoch mám túto konzistenciu veľmi rada.

Testovanie:

Krémy som poctivo používala dva týždne počas dňa a vynechala ostatné produkty ako sérum a očné sérum. Teda spoliehala som sa len na ich účinok počas dňa. Testovanie počas dvoch týždňov je na zaznamenie anti-aging účinkov veľmi krátka doba, teda nejaké zmiernenie vrások som zatiaľ nebadala, ale budem sledovať.

Ale čo je mimoriadnym plusom krému, je hydratácia a ochrana v jednom. Občas som mala problém so šupinkami na nose a tie sa mi už nerobili. Pleť bola celý deň hladká, hydratovaná, vyzerala sviežo a aj líčenie na nej lepšie držalo (krém je super ako podklad pod makeup).

Kvôli SPF 30 je tento krém perfektný na leto, nemusím sa báť slniečka a toho, aby moje pigmentové škvrny sa po tvári viac rozšírili. U očného krému som po ťažkej noci uvítala chladivý efekt a krém zmiernil opuchy a vypol očné okolie.

ZHRNUTIE: 

Krémy až na menšie nedostatky hodnotím pozitívne. Najviac oceňujem hydratáciu, ochranný faktor a to, že mi produkty samé o sebe postačili. Stačilo sa jednoducho nakrémovať a oželela som aj séra a iné nadstavbové produkty. Ako tvor lenivý si veci rada uľahčujem, tak to splnilo aj tento účel.

Pozitíva:

  • veľmi príjemná konzistencia
  • pocit vypnutia pleti, celodenná hydratácia
  • u očného krému pocit vypnutia očného okolia a zmiernenie opuchov
  • u denného krému vysoký ochranný faktor

Negatíva:

  • krémy nemajú ochranné viečko/poistku
  • u denného krému výrazná parfumácia (mne to u krémov na tvár veľmi prekáža)
  • zjemnenie vrások som nezazanamenala (ale možno je to krátkou dobou testovania)

A takto vyzerá moja 30+ pleť po testovaní (na pleti mám len korektor na kruhy pod očami a lícenku, inak nič):

#test_slowage

Aká krásna fotka na záver 🙂 Tiež som oskúšala vzorku denného krému, a tá parfumácia bola príliš aj na mňa. Zas konzistencia bola fajn, ako hovoríš, vhodná ako podklad 🙂 Super článok!

20. jún 2017
alohim
autor

@lenka007lenka Ďakujem Lenka, za komentár a súhlasím 🙂

20. jún 2017

Začni písať komentár...

Odošli