alohim
1. aug 2018
424 

Vyber si svoju superschopnosť

Písať o našich špeciálnych schopnostiach na mamičovskom fóre je asi zbytočné 🙂 Tu to nimi priam srší a je tu veľa šikovných žien. Už len byť mamou je špeciálna schopnosť sama o sebe. Ale my ženy sme obdarené ešte jednou takouto super vlastnosťou naviac.
Poznáte ten vtip? "Boh stvoril muža a povedal: "Hmm, pekný...” Potom stvoril ženu a povedal: ”Hmm... veď ona sa namaľuje!” Ale dosť bolo vtipkovania... My to jednoducho máme v sebe - z mála urobiť veľa, všetko, čo nám je zverené zútulňovať a skrášľovať. O sebe a svojom zovňajšku nehovoriac. A to je našou devízou.

A tu prichádza na rad naša superschopnosť skrášliť sa ;)"Choose your power" - "v preklade Vyber si svoju silu/ schopnosť" je názov novej letnej limitky Essence. 

Limitka je už dostupná v dm drogériách a dáva nám na výber z dvoch paletiek na oči a tvár a dvoch s rozjasňovačmi. 

Paletky skutočne priťahujú pohľady a okamžite vás upútajú - papierové obaly majú veľmi pekný, letný farebný dizajn. Rozjasňovčové palety sú zasa v obale, ktorý je iridescentný a mení farby podľa uhla pohľadu (veľmi ťažko sa mi fotografovali, reálne sú oveľa krajšie). Podstatou paletiek je ich multifunkčnosť, dokážete si nimi nalíčiť nielen oči ale aj tvár. Tým, že sú celé z tvrdšieho papiera a majú zrkadielko, sú veľmi praktické aj na cesty a do kabelky.

Paleta na oči a tvár BORN AWESOME

Krásny retro dizajn a odtiene tejto palety sú dokonale zladené s obalom - sú to prevažne teplé odtiene, ktoré budú svedčať najmä teplým typom. Zelený odtieň v palete je pre kontrast studený, ale celkovo sa odtiene veľmi dobre kombinujú. Broskyňový odtieň sa dá použiť ako lícenka a najväčší bronzový odtieň ako rozjasňovač.

S paletkou sa mi pracovalo veľmi dobre (v závere článku uvidíte líčenie), avšak niektoré tiene boli prášivejšie a slabšie pigmentované, najmä bledý matný odtieň a saténové odtiene pri rozjasňovači sú také suchšie. Milo ma ale prekvapili ostatné matné odtiene a metalické odtiene s trblietkami, najmä prvý bronzový.

Paleta na oči a tvár  TOO GLAM TO GIVE A DAMN

Táto kráska zase obsahuje prevažne studené odtiene a je ideálna na vytvorenie sviežeho farebného i elegantného dymového líčenia. Opäť je obal zladený s farebným spektrom palety. 

Mne sa farebne viac páči táto paleta, ale je menej multifunkčná, na tvár sa dá použiť jedine zlatistý rozjasňovač, teda najväčší tieň v palete. Chýba mi niečo na líčka a niečo stredne tmavé na ohyb oka. Dá sa síce použiť ten matný slivkový odtieň, ale je trochu tmavý. Pigmentáciou opäť zaostáva bledý a prášivý matný tieň (zabudla som ho naswatchovať) a saténové odtiene (prvý ružovkastý, fialkový a šedastý pri rozjasňovači).

Celkové dojmy z paletiek sú takéto:

Pozitíva:

- krásny dizajn

- praktická veľkosť a váha, zrkadielko

- nízka cena (7,49 EUR)

- pekne skombinovanie odtieňov

- dobrá pigmenácia mealických a tmavších matných tieňov

Negatíva:

- prášivosť bledých matných tieňov

- suchosť a menšia pigmentácia bledých matných a saténových tieňov

Palety rozjasňovačov GO FOR THE GLOW

V limitke sú taktiež dve nádherné paletky s rozjasňovačmi - tie sa dajú použiť aj ako očné tiene, teda využitie je dvojaké. Opäť nádherné menivé obaly korešpondujúce s odtieňmi a praktický obal, zrkadielko. S rozjasňovačmi sa pracuje dobre, sú síce konzistenciou suchšie ale pigmentácia je silná, preto ich vrstviť netreba a stačí jeden ťah prstom alebo štetcom. Majú v sebe drobné trblietky, ale nie je to nič prehnané, na pleti pôsobia dobre.


01 the cools je paletka studených pastelových rozjasňovačov, ktoré majú kozmické odlesky. Vhodnejšie sú pre bledšiu pleť, svetlejšie typy žien, ale vyzerajú dobre aj na opálenej. Svetlý broskyňový, biely s ružovkastými odleskami a zaujímavý modrastý vzájomne ladia. Kto má rád pastelové farby, táto paletka si ho získa ;) 

02 the warms obsahuje trošku tmavšie rozjasňovače v klasickom bronzovom, tmavšom ružovkastom (dá sa použiť aj ako lícenka) a tmavšom broskyňovom. Odporúča sa na tmavšiu a opálenú pleť, či pleť s teplejším podtónom. U mňa táto paletka jednoznačne boduje a používam ju teraz veľmi často, dodá tvári krásny letný šmrnc a lesk.

A opäť zhrniem, čo sa mi na paletkách rátalo a čo nie:

Pozitíva:

- zaujímavý dizajn, meniaci sa obal podľa dopadu svetla

- praktická veľkosť a váha, zrkadielko

- nízka cena (6,49 EUR)

- trendové a veľmi pekné odtiene

- výrazná pigmentácia a pekný efekt na pleti

Negatíva:
- niekomu môžu vadiť malé trblietky, ale pri fixácii fixačným sprejom vôbec neopadávajú

Letné plážové líčenie 

S týmito novinkami som vytvorila rozžiarený, farebný look. Použila som paletku Born Awesome - teplými odtieňmi som vytieňovala horné viečko a spodok oka som zvýraznila metalickým zeleným odtieňom. Vnútorný kútik som prejasnila matným najsvetlejším tieňom a urobila klasickú čiernu linku pomocou fixy Catrice Calligraph. Broskyňový matný tieň som použila na líčka a zvolila som tmavý broskyňový rozjasňovač z palety Go for the Glow 02 the warms. Na pery som naniesla tekutý metalický rúž Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt 010.

Ako sa vám páčia tieto novinky? Ktorú by ste vyskúšali?

Prajem krásne horúce dni (konečne!)☀ 🍹 🌊

Vaša Miška

#essence_catrice

Paleta na oči a tvár TOO GLAM TO GIVE A DAMN ma zaujala ..je taka viac farebnejsia.... a z tych rozjasnovacov neviem.... obe su super aj pekne farby... ale asi skor tu druhu...
inak pekne si to napisala a uplne ze SUPER si sa nalicila 👍❤👍👍👏😘🙂

30. júl 2018
Komentár bol odstránený
alohim
autor

@cupakabricka ďakujem, áno mňa tiež farebné zaujali tie ale zasa multifunkčnejšia je tá prvá. Ale všetky sú veľmi pekné kombináciou farieb, takže už vybrať len podľa vkusu a potrieb.

30. júl 2018

mne sa viac paci ta prva,ale ja mam najradsej studene farby pri liceni,stale si robim len nude licenie a rozjasnovace nepouzivam,lebo mi velmi zvyraznuju texturu pleti a to sa mi nepaci.Ty si sa inak velmi pekne nalicila,musim to doma vyskusat,take nieco,velmi sa mi to paci,len ja uz nie som taka mlada a krasna ako ty 🙂(aj bez makeupu)A velmi sa mi paci,ako mas urobenu linku,ja mam dost padnute viecka a neviem si ten koniec tak pekne urobit ako ty

30. júl 2018

Miši nádherné líčenie a mne sa páčia tie studené rozjasňovače 🙂

31. júl 2018
alohim
autor

@jana1202 Ďakujem, tiež som viac za studené odtiene a aj ja mám padnuté viečko a nepekne skrčené, určite urobím aj nejaký návod na linku ;)

31. júl 2018
alohim
autor

@drews_beauty sú fakt vydarené a krásne odlesky majú, aj modrý je šupa 💙 myslela som že na opálenej pleti nebudú úplne to pravé ale vyzerajú fajn

31. júl 2018

Začni písať komentár...

Odošli