amel
16. jan 2018
1715 

Pôrodnica v Ružinove

        Rodila som pred necelymi dvomi tyzdnami.Hladala som informacie o novinkach,rekonstrukcii...no nic konkretne som v podstate nenanasla.

Tak sa to pokusim zhrnut a vsetkym mamickam,co sa chystaju rodit,aspon trosku priblizim,kde budu a ako budu.

          Nestravila som na porodnej sale vela,len nieco cez 2 hodiny (ale "kvalitne"2 hodiny!),ale vsetci boli mili,napomocni,doslova uzasni.Nikto mi porod extra neorganizoval,v podstate som si ho riadila sama,dostala som fitloptu,moznost cvicit na rebrinach,prechadzat sa...nebol cas vsak😉.Kazdu minutu bol pri mne lekar a kontroloval mna ako i babatko.Uzasny pan, ktorého si nesmierne vazim a bol pri porode vsetkych mojich troch deti.Clovek,ktoremu doverujem a viem,ze ak ma pri prvom porode nastrihol,tak to urobit musel.Ked sa mala narodila,mala som ju na hrudi cca 30min,potom ju vzali na 2 hodiny zohriat,mna previezli na izbu.Povodne som chcela nadstandard,no ked som uvidela krasne priestory a zazila dve skvele baby na izbe,rozmyslela som si to v priebehu 1 dna😊(nadstandard sa neda zazmluvnit,caka sa,kym sa uvolni).Musim napisat,ze odkedy som rodila 2.x,co bolo pred 6-timi rokmi,vsetko preslo velkymi zmenami.

Dokonca i personal-no je moznost,ze sa zmenilo moje zmyslanie a presne som vedela,do coho idem.Nikto nebol ku nam neprijemny,neslusny alebo by odmietol pomoc.1.x sa bola so mnou osprchovat sestra,kedze som sa nevedela zohnut,vybalila mi z kufra veci na sprchovanie a cakala pred sprchou drziac v ruke uterak.

Praveze sa az casto chodili pytat,ci je vsetko v poriadku😊

Priniesli mi cca po 2 hodinach babatko s podrobnym "navodom na pouzitie".Ano,predpokladam,ze prvorodicka,ktora dostane k sebe navzdy svoje srdiecko,velmi tie slova nevnima a celu mysel venuje tomu malinkemu uzlicku.No to vobec nevadilo,cely cas boli k dispozicii sestry,ktore pomohli,ked bolo treba.

A k predmetnej rekonstrukcii:Ano,zmenilo sa oddelenie k lepsiemu-samozrejme,kopec veci by sa dalo urobit lepsie,no napriek tomu je to konecne dostojne prostredie pre cerstve mamicky.

Jedna z veci,co mi vadila,boli "neporiadnice".Niektore doslova "humusacke".Beriem,ze porod je bolestiva zalezitost,ktora trva niekolko dni,kym ako-tak ustupi,no krvave toalety,krv po zemi...snazili sa to umyvat,no ja si myslim,ze kazda jedna by si mohla po sebe utriet sama a nie do toho stupit a kracat na izbu...

A poslednou kapitolou je strava.Strach,des a hroza bez vone a chuti (cize jedna taska vybavy do porodnice by malo byt jedlo😂).

I ked sa musim priznat,ze to nevabne studene jedlo ,co ma cakalo na nocnom stoliku po porode,mi chutilo asi najviac v zivote😂.

Zaroven prikladam foto,myslim,ze Vas potesi.

           Na zaver sa priznam,ze mnou pri odchode mavali zvlastne pocity...jednoducho pocit,ze uz sa sem uz nikdy nevratim.Taky zvlastny smutok,ze toto bolo poslednykrat.Lebo prave v porodnici som zazila spolu s manzelom trikrat ten najkrajsi,najsilnejsi a najdojimavejsi zazitok vo svojom zivote.

Ja som rodila v novembri a bola som už v novom, ale personál ma stále čo doháňať. Hlavne sestry na novorodeneckom. Ja som bola po sekcii, malú mi nosili na prikladanie a tvrdili mi, že jej nič nedávajú, ale vždy tak tuho spala, že som ju nemohla zobudiť. Až na 3.den, keď sme sa jednej milej sestry spýtali, či im dávajú UM povedala, že áno. Načo tie klamstvá? A teda žiadny “návod na použitie” som nedostala 🙂 a to som prvorodička, všetko som sa musela chodiť pýtať a niektoré sestry vyzerali, že ich dosť otravujem. S jedlom máš pravdu, nie je to nič moc, ale inak to tam vyzerá pekne a doktori sú naozaj mili. V podstate to hodnotím kladne a keď bude druhé, určite pôjdem tam rodit znova, už budem vedieť, načo si dať pozor 🙂

16. jan 2018
amel
autor

@leelloo no k nam pprisla sestricka a mala snad 20-min.prednasku...a to neprehanam.Trpezlivo,s usmevom vsetko vysvetlila,ukazala.Predpokladam,ze zavisi od smeny a dlzky pobytu mamicky😉Ja som tam stravila 3 dni.

16. jan 2018

@amel tak to si asi mala šťastie na smenu 🙂 my sme boli 2 baby po sekcii spolu na izbe, detičky nám priniesli na 3 deň, dovtedy len nosili na prikladanie, ale nikto nám nič nevysvetlil, akurát sme mali ukážku kúpania pre všetky na oddeleni. Na 5-ty deň sme išli domov.

16. jan 2018

Ja som rodila 18.12. tiez mi vadilo, že fakt niektoré mamičky zanechávali krvave stopy na dlázke a po sebe neutreli, je to dost nechutne, kazdy nech si po sebe umyje/uprace. A prostredie je konečne pekne, aj ked neviem ako to tam vyzeralo predtým, ale citila som sa tam velmi prijemne. Keby som mala ist znova rodit tak idem urcite do Ruzinova.

16. jan 2018

Dakujem za clanok mna potesil. Ja som tam rodila pred akoro 7 rokmi a zvazujem tot eraz znova. Takze sa teraz moje vaby naklonili viac k ruzinovu 😊

16. jan 2018
amel
autor

@michelangela tesim sa a zelam,nech maly uzlicek cim skor pride.My mame po vyse 6-tich rokoch babo a je to neskutocny nadherny pocit😊

16. jan 2018

@amel dakujem my budeme mat rozdiel 6a pol roka..takze preto som rada ze sa to odvtedy zmenilo tam..

16. jan 2018

Dakujem ze si sa podelila o skusenost. Taketo nieco som si potrebovala precitat. Za par dni ma to caka a verim ze to tam bude fajn 🙂

16. jan 2018

Wau ...ja som rodila v ruzinove pred 24 a 12 rokmi a na fotkach to naozaj vyzera super....v mojom pripade aj rozdiel 12 rokov bol k lepsiemu hlavne v pristupe k rodickam....
🙂

16. jan 2018
amel
autor

@abadonka drzim vsetky prsty,nech je to ten najkrajší zážitok!

16. jan 2018

Bola som po cisaraku a na nadstandarde. Sem tam sa mi stalo, ze mi v kupelni po sprchovani kvapla na zem krv. Ver tomu, ze s cerstvou ranou pod bruchom sa k tej krvi nezohnes ani keby si velmi chcela. Ale vzdy som zavolala upratovacku, ze ci by bola taka mila a utrela to, lebo jasne, ze to tam nenecham. Bolo mi to blbe, aj som jej to vravela a ona mi s usmevom na tvari povedala, ze si z toho nemam nic robit 🙂
To len k tomu, ze si pisala, ze kazda si po sebe zvladne utriet.
Inak fajn clanok a fotky 🙂

20. jan 2018

Ani mne ako prvorodicke ziadnu prednasku k babatku nik nedal a to som tam bola 11 dni takze vsetky smeny som sthla viac nez 3x. Ocenila by som ju...

25. jan 2018

Baby , mam jednu otazocku- ako je to s navstevami? Iba vonku na chodbe a babatko len cez sklo?

27. jún 2018
amel
autor

@methexis na nadstandarde mozu na izbu,na standarde len za sklom a Ty na chodbe.K leziacej mamicke moze otecko na izbu.

27. jún 2018

@amel dakujem 😊, takto dom to aj ja pocula, len kamoska mi tvrdila, ze navstevy nemozu ani na nadstandard

27. jún 2018

@methexis Ja som bola koncom októbra na nadštandarde a návšteva (partner) na izbu mohla prísť 2x - prvýkrát hneď po pôrode a druhýkrát pri odchode. Inak nie, iba klasika bábo za sklom a ja na chodbe.

7. jan 2019

Začni písať komentár...

Odošli