Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    amelialaus
    12. aug 2018    Čítané 233x

    Mama mieni, dieťa mení

    Keď som sa zapojila do testovania Nutrilonu, pravdupovediac som vôbec neverila, že by sme mohli byť vybrané a nerátala som s tým. Staršiu dcéru som kojila dva roky a bola som doslova jej otrokom :D ( prsia si vyberala kedy a kde ju napadlo, nehovoriac o tom, že som dva roky spávala v polohe na supermana, aby si slečna mohla dudkať celú noc. no hrôza.) Keď som ju odstavila moje prsia vyzerali a dodnes vyzerajú ako uši kokeršpaniela a od tej chvíle nemala v ústach žiadne iné mlieko, ani kašu a trvá to do dnes.

    Keď som otehotnela po šiestich rokoch znovu, tak som sa bola rozhodnutá, že tentoraz to už bude inak. Plánovala som po polroku prejsť na umelé mliečko, a nestať sa znova obeťou závislého dieťaťa  (určite ma za to niektoré matky ukameňujú). Polrok prešiel ako voda a mne sa zdalo, že je to na lepšej ceste, pretože si kojenie nevyžadovala ani zďaleka tak často ako strašia, a tak som si povedala že to ešte môžem potiahnuť pár mesiacov. CHYBA!!!!                                                                             

    Začala som jej však na večeru dávať kašičky, a keďže som lenivá matka a nechcelo sa mi pol hodinu odsávať 50 ml mlieka, tak som ich robila s NUTRILONOM.  Malej veľmi chutili a už vtedy som si všimla, že je to veľmi dobrá náhrada materského mlieka, či už konzistenciou, alebo chuťou.  Môj manžel si ho dokonca dával na raňajky s ovsenými vločkami, keď išiel cvičiť a veľmi si ho chválil.

    Prešlo ďalších pár mesiacov a Flavinke začali rásť zuby, ako huby po daždi. A tu už prestávala sranda.   S chuťou si uchopovala bradavku pomocou spodných zubov a mne ostali len dohryzené bradavky a oči pre plač. (To len obrazne). Nehovoriac o tom, že sa v noci začala budiť oveľa častejšie a niekedy trvalo  až dve hodiny kým ju znova zaspala (na cicke). Práve v tom čase som objavila testovanie Nutrilonu a povedala som si že je to znamenie, ak nás vyberú odstavíme sa. Flavia mala 11 mesiacov.

    Začali sme teda pomaly s testovaním.  Nebudem tu opisovať krabicu a odmerku, lebo to iste všetky poznáte.  Rozrába sa naozaj veľmi jednoducho. Moje dovtedy nezvyknuté dieťa na fľašu ( vodu pije z fľaše so sosáčikom, nie z cumlíka) začalo postupne ochutnávať niečo nové. Chuť ju zaujala a vôbec sa jej nebránila, z čoho som bola milo prekvapená. Brala to však skôr ako hru, s fľašou sa hrala, občas si odpila a to bolo všetko. Možno to bola moja chyba a mala som ju nechať poriadne hladnú a trvať na tom že nič iné nedostane, ale na to ja srdce nemám. A tak sme vždy na koniec skončili s prsníkom v ústach.

    Dnes má Flavinka rok a dva týždne a ja ju naďalej kojím, v noci som hore aj 5 krát a som presne tam, kde som byť nechcela :D, ale čo nespravíte pre svoje milované dieťa. Už len vydržať, kým bude staršia a nechá si vysvetliť, že mamkine prsia nie sú  cumle. Nutrilon nám teda ostal na rozrábanie krupičky a na raňajky pre nášho ocka.

    Rozhodne by som však Nutrilon odporučila ako prvú voľbu každej mamičke, ktorá svoje bábätko nemôže kojiť. A Chcem sa poďakovať za túto možnosť, aj keď nám to nevyšlo úplne podľa mojich predstáv.