amelialaus
12. aug 2018
233 

Mama mieni, dieťa mení

Keď som sa zapojila do testovania Nutrilonu, pravdupovediac som vôbec neverila, že by sme mohli byť vybrané a nerátala som s tým. Staršiu dcéru som kojila dva roky a bola som doslova jej otrokom :D ( prsia si vyberala kedy a kde ju napadlo, nehovoriac o tom, že som dva roky spávala v polohe na supermana, aby si slečna mohla dudkať celú noc. no hrôza.) Keď som ju odstavila moje prsia vyzerali a dodnes vyzerajú ako uši kokeršpaniela a od tej chvíle nemala v ústach žiadne iné mlieko, ani kašu a trvá to do dnes.

Keď som otehotnela po šiestich rokoch znovu, tak som sa bola rozhodnutá, že tentoraz to už bude inak. Plánovala som po polroku prejsť na umelé mliečko, a nestať sa znova obeťou závislého dieťaťa  (určite ma za to niektoré matky ukameňujú). Polrok prešiel ako voda a mne sa zdalo, že je to na lepšej ceste, pretože si kojenie nevyžadovala ani zďaleka tak často ako strašia, a tak som si povedala že to ešte môžem potiahnuť pár mesiacov. CHYBA!!!!                                                                             

Začala som jej však na večeru dávať kašičky, a keďže som lenivá matka a nechcelo sa mi pol hodinu odsávať 50 ml mlieka, tak som ich robila s NUTRILONOM.  Malej veľmi chutili a už vtedy som si všimla, že je to veľmi dobrá náhrada materského mlieka, či už konzistenciou, alebo chuťou.  Môj manžel si ho dokonca dával na raňajky s ovsenými vločkami, keď išiel cvičiť a veľmi si ho chválil.

Prešlo ďalších pár mesiacov a Flavinke začali rásť zuby, ako huby po daždi. A tu už prestávala sranda.   S chuťou si uchopovala bradavku pomocou spodných zubov a mne ostali len dohryzené bradavky a oči pre plač. (To len obrazne). Nehovoriac o tom, že sa v noci začala budiť oveľa častejšie a niekedy trvalo  až dve hodiny kým ju znova zaspala (na cicke). Práve v tom čase som objavila testovanie Nutrilonu a povedala som si že je to znamenie, ak nás vyberú odstavíme sa. Flavia mala 11 mesiacov.

Začali sme teda pomaly s testovaním.  Nebudem tu opisovať krabicu a odmerku, lebo to iste všetky poznáte.  Rozrába sa naozaj veľmi jednoducho. Moje dovtedy nezvyknuté dieťa na fľašu ( vodu pije z fľaše so sosáčikom, nie z cumlíka) začalo postupne ochutnávať niečo nové. Chuť ju zaujala a vôbec sa jej nebránila, z čoho som bola milo prekvapená. Brala to však skôr ako hru, s fľašou sa hrala, občas si odpila a to bolo všetko. Možno to bola moja chyba a mala som ju nechať poriadne hladnú a trvať na tom že nič iné nedostane, ale na to ja srdce nemám. A tak sme vždy na koniec skončili s prsníkom v ústach.

Dnes má Flavinka rok a dva týždne a ja ju naďalej kojím, v noci som hore aj 5 krát a som presne tam, kde som byť nechcela :D, ale čo nespravíte pre svoje milované dieťa. Už len vydržať, kým bude staršia a nechá si vysvetliť, že mamkine prsia nie sú  cumle. Nutrilon nám teda ostal na rozrábanie krupičky a na raňajky pre nášho ocka.

Rozhodne by som však Nutrilon odporučila ako prvú voľbu každej mamičke, ktorá svoje bábätko nemôže kojiť. A Chcem sa poďakovať za túto možnosť, aj keď nám to nevyšlo úplne podľa mojich predstáv.

#test_nutrilon

#recenzia

#test_nutrilon2

Pekne ze odporucis, ale nie kazdemu babu vyhovuje

12. aug 2018

Začni písať komentár...

Odošli