Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    anachsunamun
    28. apr 2019    Čítané 164x

    Zdravo a chutne s Hami Viaggio

    Milé mamičky (možno aj pár oteckov),

    začiatkom mesiaca apríl ma prekvapil a zároveň veľmi potešil tím MK, vybral si nás na testovanie bio produktov od Hami “Viaggio di Italia”. 

    Kuriér mi odovzdal veľkú krabicu, ktorá ukrývala poklad 🙂 Parádnu bedničku zo surového dreva, drevenú varešku, kuchársku zásterku s čiapkou (akurát rozmerovo pre moju takmer 4-ročnú dcérku Leu), nemliečnu ryžovú a krupicovú kašu, cestoviny z tvrdej pšenice (99,99 % a vitamín B1) v tvare kačičiek a v tvare písmen abecedy a špaldové keksíky.

    Ako prvé sa okamžite testovali práve špaldové keksíky.

    Tieto jemnulinké, vláčne keksíky, regionálny výrobok z oblasti Emilia Romagna, padli takmer hneď za obeť. Na ihrisku toto 150 g balenie zahnalo hlad. Chuťovo mi úplne pripomenuli klasické maslové keksíky, len vôbec neboli presladené, iba také akoby čerstvé. 

    V ďalšie dni sme na večeru ochutnali obe nemliečne kaše. Krupicovú jedla Lea prvýkrát, ochutila som jej ju trochou kakaa a masla. Do ryžovej kaše som na krúžky nakrájala zrelý banán a jahody. Iba sa tak za ňou “zaprášilo”. Dcérka od mala jedáva bio kaše, zväčša kukuričnú a ryžovú, nesladíme cukrom, sem tam medom, ovocím, tak kašičky mali úspech a označila ich za “šmakotinky”.

    Ako posledné sme si uvarili Hami Bio detské cestoviny z tvrdej pšenice, regionálny výrobok z oblastí Talianska Apúlia a Toskánsko. Určené sú pre dojčatá a malé deti od ukončeného 6. mesiaca života. Jedno balenie je v tvare písmen abecedy a druhé v tvare kačičiek. My sme načali obe balenia naraz. Deti cestoviny milujú. My sme si písmenká uvarili podľa návodu a za sľubených 6-7 minút už plávali v nedeľnom vývare. Kačičky sme si urobili s boloňskou omáčkou a tvárili sme sa, že sme na fajnovom obedíku v Taliansku.

    Ďakujeme MK za naozaj výborné produkty a super chutné a zdravé testovanie ❤️

    anachsunamun
    20. mar 2018    Čítané 256x

    Moje nočné pohladenie - Vichy Slow Age night

    Vďaka “koník testuje” sa mi do rúk dostala nočná starostlivosť od Vichy, nočný krém Slow Age pre každý typ pleti, ktorý sľubuje obnovenie pleti a vraj pomáha jej okysličovaniu.

    V prvom rade, hneď po vybalení krému z krabičky sa mi zapáčil dizajn krému, je v praktickom 50 ml oblom tmavozelenom sklenom balení, ľahko sa otvára, aj keď u tejto známej a kvalitnej značky by som uprednostnila pumpičkový aplikátor. Po odkrútení viečka ma opantala jeho krásna vôňa. Na to si ja potrpím, lebo mne osobne teda krém nemôže smrdieť, aj keby robil zázraky.

    Hneď v prvý večer testovania som si po očistení pleti micelárnou vodou aplikovala pár doslova bodiek krému (tak na konček ukazováka) na čelo, nos, líca a bradu a pekne votrela. Krém je síce nie veľmi vábnej hnedej farby, ale zato výbornej konzistencie, má gélovú textúru, nezanecháva pleť lepkavú, mastnú, nefarbí ju... Práve naopak, po nanesení som cítila pleť osvieženú, akoby dostala svoju dávku vitamínov a krém sa hneď ľahunko vstrebal.

    Krém obsahuje antioxidačné aktívne látky proti starnutiu pleti, konkrétne Resveratrol a Baikalín, a teda som bola zvedavá, aké, a či pocítim po zobudení výsledky, na svojej unavenej, stresom a inými negatívnymi vplyvmi vysušenej pleti.

    Je pravda, že v poslednej dobe mám nejak suchšiu pleť v oblasti brady, hneď po prvom aplikovaní suché miesto nezmizlo, ale pár nocí po, už nemám bradu suchú. Moje skúsenosti s týmto krémom počas dvoch týždňov každonočného testovania sú na pleti mnou badateľné, a to konkrétne v tom, že cítim, že je moja pleť svieža, farebne zjednotená, vrásky síce v mojom veku (33 rokov) zatiaľ dáko výrazne nemám, možno tak jemnulinké z mimiky, no ani nepribudli 🙂

    Ďalšie pozitívum je, že v oblasti očí viac nemám tak výrazné kruhy pod očami a všeobecne som veľmi spokojná s testovaným nočným krémom Vichy Slow Age. Je to moje nočné pohladenie, tiež mojej úžasnej čoskoro trojročnej dcérke Leike krásne voniam a do budúcna sa určite poobzerám po ďalších produktoch z tohoto radu. 

    Ďakujem MK za možnosť otestovať si tento zázrak na vlastnej “koži” a vrelo ho odporúčam.

    anachsunamun
    23. máj 2017    Čítané 409x

    Testovanie kozmetiky SKINCODE z BENU Lekárne

    Milé dámy,

    prinášam vám recenziu z môjho testovania kozmetiky. Pred dvoma týždňami som sa prvýkrát skúsila uchádzať o testovanie výrobkov cez #konik_testuje, usmialo sa na mňa šťastie a zástupci BENU Lekáreň si ma vybrali z vyše 2000 záujemkýň o testovanie švajčiarskej kozmetiky SKINCODE.

    Kozmetika je založená na myšlienke, že pokožka je živým orgánom, ktorej genetický “kód” treba rešpektovať. To ma zaujalo, lebo po pôrode sa mi zmenil typ pleti zo zmiešanej na miestami veľmi suchú (nos sa mi doslova šúpal). Moja kozmetička mi odporúčala používať denne (ráno/večer) hydratačný krém. Dlho som hľadala vhodný krém, dokonca aj micelárnu vodu a stále neúspešne, chvíľu sa aj zdalo, že je pleť krajšia, ale suché miesta sa stále vracali.

    Testovací balíček SKINCODE mi prišiel práve včas na pomoc. A to doslova..

    Obsahoval 6 rôznych prípravkov:

    • SKINCODE All-in-one čistiacu micelárnu vodu
    • SKINCODE Extra jemný omladzujúci pleťový krém
    • SKINCODE Dennú ochrannú a obnovujúcu masku SPF 30
    • SKINCODE Nočný regeneračný krém
    • SKINCODE Revitalizačný očný krém
    • SKINCODE Ochranné pleťové mlieko SPF 50+ LIMITOVANÚ EDÍCIU.

    Hneď, ako som balíček rozbalila, potešil ma nielen návod, ako správne kozmetiku používať, ale hlavne to, že neprišli pár ml vzorky, ale klasické veľké balenia, ktoré kúpite v sieti lekární BENU.

    Ako prvú som otestovala micelárnu vodu. Po celom dni vonku strávenom na slnku, v prašnom prostredí detského ihriska, som bola zvedavá, aká bude moja pleť. Kozmetický tampón mi je dôkazom, že pleti dáva pobyt vonku riadne zabrať. Voda je príjemná neparfumovaná, po aplikovaní zanecháva príjemný pocit sviežosti, pre mňa najdôležitejšie - nevysušila mi pleť, naopak, úplne ju rozžiarila.

    Večer, pred spaním, som si pleť opäť vyčistila micelárnou vodou a naniesla som si jemnú vrstvu nočného regeneračného krému. Má výbornú konzistenciu, ľahko sa vstrebáva, nie je parfumovaný, má takú neutrálnu prirodzenú vôňu, je hustý, na pokožke zamatovo jemný a výborne sa rozotiera. Krém, ktorý som dovtedy používala bol síce voňavý, ale riedky a vodnatý, mal byť 2v1 nočný/denný hydratačný, ale bohužiaľ mne vôbec nepomáhal. SKINCODE nočný krém našťastie nie je mazľavý, ani mastný. To by som veru na pleti nezniesla. Vraj bol navrhnutý tak, aby účinkoval cez noc, kedy sa pokožka prirodzene obnovuje, čím pomáha minimalizovať vrásky a zlepšiť pružnosť pleti. Obsahuje CM-glukán a exkluzívny peptid BioNymph pre podporu kolagénovej syntézy a obnovy a zároveň pre aktiváciu obnovy DNA. Na čele mám jemnú mimickú vrásku, tak som bola zvedavá, či mi ju krém zjemní a či bude pleť ráno vláčna, pevnejšia a hydratovaná, alebo bez zmeny a suchá. Asi zázrak, ale ráno je pleť svieža, na dotyk jemná a hebká, oddýchnutá a zjavne dostatočne hydratovaná a vyživovaná.

    Nasledovalo nanesenie revitalizačného očného krému. Sľuboval viaczložkové ošetrenie očí, mňa hneď ráno aj utvrdil v tom, že je určený na zmiernenie opuchov, redukciu tmavých kruhov pod očami a prinavracia zdravie a mladosť citlivej očnej pokožke. Naozaj, odkedy ho používam, oblasť v okolí očí je príjemne napnutá, bez opuchov, bez tmavých kruhov (čo veľmi oceňujem, lebo moja dcérka je živel a chodím vďaka nej neskoro spať, denne nosím dioptrické okuliare a kruhy boli dosť viditeľné). K obom spomínaným krémom sú pribalené milé malé špachtličky na aplikovanie, tie ja nepoužívam, ale dobrý nápad. 

    Slnečné lúče už dávajú pleti dosť zabrať, denne používam Ochranné pleťové mlieko SPF 50+ (LIMITOVANÁ EDÍCIA 100ml). Je to krém na tvár so širokým spektrom ochrany pred slnečnými UVA a UVB. U mňa má mínus iba v tom, že nemá príjemnú neutrálnu vôňu, ale zase nie je taký, že by mi vyslovene smrdel  Aplikovala som ho aj na krk a svoj účel spnil na výbornú, lebo v 27 stupňovej horúčave mi pleť hydratoval, ochránil a pekne som sa opálila (nespálila). Dobre sa rozotiera, nezanecháva biely film, obsahuje vitamin E a CM-glukán otestujem ho určite aj pri mori, resp. pri vode.

    Extra jemný omladzujúci pleťový krém som použila dvakrát, funguje ako maska, nanesiete si tenkú vrstvu na očistenú pleť, necháte pôsobiť 5-10 minút a opláchnete vodou. Obsahuje alfa-hydroxykyseliny a vitamíny. Jemne pomáha vyhladiť pleť s viditeľnými známkami starnutia tak, že odstraňuje odumreté bunky z vrchnej vrstvy pokožky a urýchľuje bunkovú obnovu. Ja som sa po použití tohto jemného obnovujúceho krému/masky cítila naozaj sviežo.

    Keď toľko nepálilo vonku slnko, dopriala som pleti denný hydratačný krém (SKINCODE Denná ochranná a obnovujúca maska SPF 30). Podľa výrobcu má táto zmatňujúca ľahká hydratačná maska vyrobená s jedinečným ozónovým ochranným komplexom chrániť pleť pred škodlivými účinkami UVA a UVB žiarenia, znečistením a voľnými radikálmi. Ako veľmi mi chráni pleť neviem zhodnotiť, ale oceňujem, že stačí pumpičkou naniesť minimum krému a ochranná vrstva pre pokožku vydrží celý deň. Má jemný zmatňujúci efekt, čiže sa nelesknem ako vianočná guľa , skvelý je aj ako podkladový krém pod make-up, čo som využila neraz a zároveň som mala pocit hydratovanej pokožky počas celého dňa.

    Na záver teda stručne zhrniem moje dojmy z testovania týchto výrobkov. Bola a aj som nadšená z výsledkov, ktoré mi táto kozmetika priniesla. Po vyše dvoch týždňoch používania prípravkov je moja pleť naozaj krásna (jemné začínajúce vrásky sú vyhladené - čelo, okolie očí), svieža, hydratovaná, vláčna, neobjavila sa mi žiadna vyrážka na pleti (neraz to býva zvykom, či mám 33 rokov alebo nie), zmizli začervenané a suché miesta, na dotyk je pleť veľmi príjemne jemná a matná. Cítim sa naozaj "oživene" a veľmi pekne ďakujem, že je na trhu takáto pomoc pre nás - vyťažené maminky, ktoré sa potrebujú cítiť sviežo!

    #test_benu_skincode vecer som vyskusala tohto fesaka (nocny regeneracny krem).. paradicka 👍🏻

    #spanok vcera toho vela nenaspala cez den, mozno tak spolu 2 hodky, to tie tepla.. dnes od rana to dobieha vsade, doma, v autosedacke, u stryka😍👏🏻