anka2103
19. apr 2017
382 

Víkend na nezaplatenie

Určite si poviete: "Baby išli na výlet a teraz nám chcú podhodiť marketingový ťah a navyše im išlo len o ten wellness." No nebolo to vôbec len o tom a navyše ísť od malých detí nie je tak, ako si prvotne predstavujete.

Skúste si potom spraviť doma nejaký týždenný test a samé sa presvedčíte, či vám tieto informácie aj k niečomu boli. Veľa z vás si povie, že v dospelosti si už azda viem umývať zuby. Presvedčili sme sa mnohé, že nie.

Samozrejme a oni to už vedia, no ešte raz sa chcem poďakovať celému tímu Curaprox, lekárom a tímu Modrého koníka za túto skvelú možnosť naučiť sa pre mňa tak veľa.

ĎAKUJEM zo ❤

Keď som prišla na hotel, celý čas som sa zamýšľala nad tým, čo ma môžu ešte teraz v dospelosti naučiť v starostlivosti o zuby. Veru, ani ďalšie 3 dni by mi nestačili. Bola to tak dobrá prednáška a čo je hlavné, aj s názorným nácvikom, a myslím, že hovorím za všetky baby - aj wellness, čo sa nám posunul kôli tomu, že sme skúmali nové informácie - to žiadnej z nás nevadilo.

Zuby

Budem sa vám snažiť vysvetliť správnu techniku čistenia zubov.

ČISTIŤ NEZNAMENÁ UMÝVAŤ!!!

  • Čistý zub sa nekazí.
  • Čistia sa samostatne horné a samostatne dolné zuby.
  • Veľa povlaku sa tvorí v ďasnovom žliabku.
  • Povlak potom produkuje zápal.
  • Iba mechanickým čistením sa vyčistia zuby, ďasná nie.
  • Ak si myslíte, že pasta vám zuby dočistí, tak ste na omyle. 
  • V podstate nieje vôbec potrebná, len v niektorých prípadoch, alebo pre sviežejší dych.
  • Viete aké je skvelé nečistiť si zuby v kúpelni?
  • Myslíte, že si robím srandu? Tak to ani náhodou.
  • Ráno sa človek ponáhľa do práce a večer je zas unavený, tak to nie je pre zuby to pravé, pretože na najdôležitejšie miesta už nezostáva čas.
  • Na fotke je krásne ukázané, aká kefka je najvhodnejšia pre správne čistenie.

Zubná kefka musí byť:

  • Mäkká
  • Hustá
  • Rovno strihaná
  • S malou hlavičkou

Trošku si to rozoberieme.

  • Mäkká - laicky to prirovnám k autu. Ani auto nebudete umývať s drsnými kefami, aby sa Vám nezničil lak - v našom prípade zubná sklovina.
  • Hustá - čím viac vlákien, tým lepšie čistenie
  • Čistenie = Leštenie
  • Rovno strihaná - aj ja som žila v domnení, že čím viac strihaná, tým skôr zájdu štetinky na problematické miesta -omyl.
  • Malá hlavička - niekoho napína a preto pre dospelých je kefka 5460/to je počet vlákien, alebo pre väčšinu kefka Smart, ktorá má až vyše 7000 vlákien.

Kefka by sa mala správne držať ako pero. Aj môj syn to hneď pochopil a som tomu veľmi rada. Pre neho je najväčšou radosťou, že nemusí stáť v kúpelni, ale si môže umývať zúbky aj pri telke, v detskej izbe.

Pre dočisťovanie je vhodné použiť Single kefku - jednozväzkovú a to na každý zub zvlášť a kolmo na jednu a na druhú stranu zubu. Kefka sa má držať kolmo k ďasnám.

K správnej starostlivosti patrí aj neodmyslitelne výživa.

Samotný cukor neškodí zubom. Čo škodí zubom je toto: 

POVLAK+CUKOR+ČAS=ZUBNÝ KAZ

Džús by sa mal piť len z pohára - kôli zbytočne dlhému okysličovaniu skloviny. Ak niekto vracia, tak by sa mali ústa vypláchnuť čistou vodou a aspoň po 20-tich minútach vyčistiť kefkou. Pozor na podávanie liekov - sirupov v noci. Vždy zapiť čistou vodou.

Ak obsahuje minerálka čím viac F-napísane na etikete, tým viac sa lepšie hojí sklovina.

ČISTÝ ZUB SA NEKAZÍ!!!

DETI

Každý dobre vie, že dobre sa postarať o detské zúbky vie byť niekedy drina, no ak ich správne motivujete - budú chcieť umývať stále. Firma Curaprox ponúka skvelé motivačné materiály. Jednou z nich sú nálepky slniečko a mesiačik.

Samé si budú chcieť umývať kôli nálepkám. Ďalším motivačným produktom sú hračky Lily a Lolo.

Môj starší syn s ním aj zaspáva.

Starším deťom, asi od štvrtého veku, je najvhodnejšia kefa Smart. Má malú hlavičku a preto si ju deti obľúbia. Pre menšie deti je kefka Curakid. Mladší si ju hneď od začiatku veľmi obľúbil. Má pogumovanú spodnú časť, čo pre neho, keďže ešte nemá veľa zúbkov slúži aj ako hryzátko. V portfóliu firmy Curaprox nájdete aj hryzátko.

Deti, ktoré radi žujú žuvačky sú super voľbou XYLITOLOVÉ. Neobsahujú "zlý"cukor a zubári ich  priam doporučujú deťom so zvýšenou kazivosťou, nakoľko obsahujú dočisťovací efekt.

Medzizubné kefky

Keď som bola na prehliadku,zubár mi povedal,že si mám zaobstarať medzizubnú kefku na dočišťovanie zle prístupných medzizubných priestorov. Poviem Vám, nebyť školenia tak si ju nekúpim asi nikdy a pritom je tak potrebná. Ak sa spustí krv, znamená to zápal - zlé dočisťovanie, ale to sa po pár dňoch stratí a mrzí ma,že som to vôbec nenafotila, lebo som živým príkladom. 😕

Veľmi dôležité pre mňa bolo,že mi pán doktor MDDr. Adam Mikuš ukázal správnu techniku a výber tej správnej veľkosti medzzizubnej kefky.

Tu máte krásny návod ako na to:

https://www.curaprox.com/sk-sk/ako-spravne-pouzivat-medzizubnu-kefku

Musí mať:

  • pružné a jemné vlákna
  • tenký drôtik
  • správnu veľkosť

Vždy začnite tou s najmenšími vláknami a ak cítite, že by vošla aj s väčšími vláknami, kľudne po nej siahnite, pretože len správna veľkosť vyčistí zub poriadne.

Aj zubná niť je potrebná v prípade ak nemáte medzizubnú kefku.

Nezabúdajte na preventívne prehliady a u detí 2x ročne. Už tehotné ženy by mali dbať na preventívnu prehliadku, pretože už v brušku sa rodí predispozícia a to, keď to budúca mamička zanedbá, tak zanedbáva už chrup aj svojmu ešte nenarodenému dieťaťu.

Myslieť si, že ústna voda zuby dočistí je omyl. Akurát na niekoľko minút osvieži dych.

Na stránke www.curaprox.sk nájdete mnoho cenných rád, ako na správne techniky čistenia zubov. Máte možnosť sa zaregistrovať a získať kartu výhod na objednávky so zľavami.

Pre školky a školy ponúkajú programy Dentalalarm a Brusher, kde si viete zaobstarať s riaditeľmi prednášky so študentami dentálnej hygieny. Za malý poplatok dostanú balíček na čistenie zúbkov aj názorné zaškolenie.

www.dentalalarm.sk

www.brusher.sk

Je toho veľa, čo by sa dalo k tomu napísať aj viac, no dlhý článok už nudí, ale na každú otázku mile rada odpoviem, ak budem vedieť.

Každá z nás dostala 3 otázky na ktoré sa budem snažiť čo najpresnejšie odpovedať.

1. Ako Vám pomáha single kefka, medzizubná kefka a detekčný roztok pri čistení zúbkov Vašich detí? 

Single kefka je skvelým pomocníkom a ako som už písala vyššie je perfektným "dočisťovátkom". Syn si ju veľmi obľúbil pri pozeraní televízie a vie,že zúbky nemá len vpredu. Medzizubná kefka je pre neho tiež niečo nové a zaviesť mu ju bola hračka, keďže má veľké medzierky, no zo začiatku to bol pre neho pocit šteklenia.

Detekčný roztok. Ani ja som doteraz o ňom nevedela. Ak by niekto hľadal tak má označenie PCA 260. Na názornom príklade vidno ako sú zúbky čistené a poviem vám, bola som prekvapená.

Pre vysvetlenie

Sám si mohol odsledovať v zrkadle kde ešte musíme zabrať,no nie pritlačiť,len jemne dočistiť.

2. Aké výhody má Curaprox baby cumlík pre správny vývin čeľuste Vášho dieťaťa?

Každá budúca mamina ak sa už rozhodne pre cumlík, mala by siahať po informáciach, ktorý je ten správny. Cumlík od Curaprox má pohyblivú membránu na správne satie a tým pripomína aj matkin prsník.

Môj, keď som mu ho dala, tak úprimne na začiatku wau, no po nejakom čase si aj tak vypýtal ten svoj. Po roku ho meniť nebolo asi nič pre neho čo mi je ľúto.

No poviem Vám, mať tieto informácie pred tým než sa narodil, tak hoci je drahší než ostatné, tak po inom by som ani nesiahla. Má super funkciu a tou  je biofunkcionalita.

Môžte pozerať aj podrobnejšie 

https://www.curaprox.com/sk-sk/deti-a-babatka

3. Ako motivujete Vaše dieťa k čisteniu zúbkov s pomôckami Curaprox?

Myslím, že som to už pekne vysvetlila v bodoch vyššie. Ak Vám dieťa povie, ideme umyť zúbky-dostanem aj nálepku, tak je to na nezaplatenie. Nezabúdajte vo svojom okolí si vyhľadať aj dentálnu hygieničku, aby ste vaše zúbky doviedli k úplnej dokonalosti.

Náš super tím:

#test_curaprox

#test_curaprox3

Daju sa tie nalepky a ten roztok kupit v stanku curaprox?

19. apr 2017

@adikad myslím,že určite,no u nás nieje,ale ak chceš môžem zistiť 😉

19. apr 2017

Za ako dlho zmizne to zafarbenie z roztoku? Lebo ja som to videla este za mojich aupairskych cias a tie chudata deti chodili potom este par dni s fialovymi ustami ☺ vdaka

19. apr 2017

@zutomad po par preplachnutiach je to dole-v podstate uz asi aj hned po prvom jedle 😊

19. apr 2017

@anka2103 ok zisti mi prosim. Mame v pp stanok.

19. apr 2017

@adikad ok zajtra napisem

19. apr 2017

@anka2103 dakujem, aby som tam nesala zbytocne

19. apr 2017

@adikad áno, určite majú nálepky a roztok v stánku 🙂

19. apr 2017

@terez24 dakujem pekne

19. apr 2017

my sme dostali nalepky v stánku

19. apr 2017

@adikad dostala som uz 100%odpoved. Ano daju sa kupit 😉

20. apr 2017

@ri_jana kolko stali, prosim ta?

20. apr 2017

@adikad ja som kupovala tri kefky pre deti, a dostala som pre vsetky tri motivacne papieriky s nalepkami zadara. Podla mna to davaju len tak k nakupu... Inak planujem prefotit a potom skrtat alebo vyfarbovat fixou ☺ ked si umyje drobec...

20. apr 2017

@adikad ak budeš niečo kupovať, kľudne si vypýtaj, určite Ti radi dajú k nákupu pre dieťa/deti 🙂

20. apr 2017
20. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli