arozaja
14. apr 2019
235 

A tak mi víkend zmenil život #2

V nedeľu nás čakali ešte tri prednášky a jeden praktický nácvik. To žiadna z nás nečakala, ale tešili sme sa, nakoľko témy boli veľmi zaujímavé a týkali sa detičiek – klasika.

5. nedeľné prednášky odštartoval Mgr. Olšiak – Tomáš (organizátor) a hovoril nám zaujímavosti na tému: Eko Alarm a zber kefiek s CURAPROX 


Dôležitosť recyklácie je samozrejmá, to vieme, no riešenie firmy CURAPROX je vskutku originálna. Ich program Eko Alarm sa vám tiež čo najskôr pokúsim priblížiť. Pár slov nám povedala aj Lenka – ambasádorka. Popísala nám jej pocity minulý rok, kedy bola v našej koži a tiež nám povedala, čo sa odvtedy u nich doma zmenilo v starostlivosti o zuby. 


6. ďalej nás „odpálkoval“ MUDr. Andel prednáškou: Prednáška k medzizubným kefkám, šabličkám a produktom CURAPROX baby
Zistili sme, že štát úprimne moc nezaujíma, aby občania mali zdravé zuby. Nikto tam zhora nechce, aby bolo celoplošné vedomie ľudí o hygienických návykoch a potrebe prevencie vyššie ako je teraz. Načo aj? Veď, keď sa zuby kazia, zubári zarábajú. Keď by sa nekazili, nemali by čo robiť. Rozprávali sme si o rôznych zaujímavých témach, bolo by to na dlho. Pokúsim sa rozpovedať vám aj toto neskôr.


7. potom si nás MDDr. Mikuš získal prednáškou: Prerezávanie zubov, ošetrovanie zubov, dôsledky strát zubov, klinické prípady, pokazené horné zuby po nočnom kojení atď.

Zistili sme, že už v takto rannom veku bábätka mu vieme ublížiť na celý život. A to samozrejme úplne nechtiac. Bábätko, ktoré sa kojí stále alebo pije mliečko z fľaše v skutočnosti trošku trpí, konkrétne jeho zúbky. Napríklad v noci pri kojení mu mliečko kysne v pusinke pod perou a keď už má zúbok, ktorý sa nečistí, môže to napáchať kopec galiby.


Povedali sme si aj o rôznych „nehodách“ a zraneniach, ktoré on v ambulancii riešil. Všetko mal doplnené o snímky z röntgenu – miestami to bolo odstrašujúce a naozaj ma rozboleli zuby :D. Povedal nám aj o prvej pomoci pri úrazoch chrupu, strate či odlomení zubu. Boli to naozaj užitočné informácie. Napríklad ja som nevedela, že ak sa vyrazí zub a my ho nájdeme, nesmieme ho chytať za koreň, ale iba za korunku. Taktiež ho nesmieme dávať do vody, lebo ho „znehodnotíme“, ale najlepšie je ho dať do mlieka, slín alebo roztoku z lekárne a utekať k zubárovi. Ten nám ho dokáže zachrániť a vrátiť nazad.

8. víkend plný vedomostí sme ukončili Praktickým nácvikom čistenia s medzizubnou kefkou, šabličkami a zubnou niťou, s MUDr. Andelom a MDDr. Mikušom.

Opäť sme sa rozdelili do skupinky a videla som v očiach mamičiek strach. Mala som ho aj ja, lebo medzizubky robia také srandy, pokiaľ ich nepoužívate, že rozkrvavia ďasno. No to je len znak zanedbania starostlivosti a hlási to pomyselné POZOR. Pekné prirovnanie bolo zubov a domácnosti. Síce si doma upratujeme, utierame prach a máme tam naoko pekne, no keď si necháme „hovienko“ na koberci (špina medzi zubami) stále ho cítime a máme teda pocit, že domácnosť nie je nikdy čistá. Zápach z úst je zapríčinený práve zanedbanou starostlivosťou o medzizubné priestory. A presvedčila som sa o sľube, že pokiaľ medzizubky budeme používať pravidelne, ďasná maximálne za 4 dni prestanú krvácať – PRAVDA PRAVDÚCA.
Na konci prednášok nás organizátori prekvapili a usporiadali krátku, krásnu súťaž o tri hydrosonické kefky CURAPROX – Hydrosonic ORTHO. Súťaž prebehla formou kvízu z celého víkendu. Hodnotil sa čas, rýchlosť a samozrejme správnosť odpovede. Po prvých troch otázkach mi bolo jasné, že nemám šancu. A čuduj sa svete, tá kráska je u mňa doma a necháva ma testovať ju.


Musím povedať, že som zatiaľ užasnutá. Recenziu na tento skvost vám tiež prinesiem čoskoro. Ešte potrebujem čas, aby ma presvedčila :P.
Potom sme sa už pri obede rozlúčili a každá sme sa s plnou hlavou zážitkov a poznatkov pobrali naspäť k rodinkám. Musím poďakovať konik_testuje aj celému tímu CURAPROX, za príležitosť a šancu. Chopila som sa jej ako som najlepšie vedela a som odhodlaná priniesť vám čo najviac informácií, lebo som si uvedomila ako málo som vedela, aj keď som si myslela opak. Keď teraz vidím krásne  čisté zúbky mojich detí a aj mňa, viem ako je potrebné šíriť túto osvetu aj keď iba čisto laicky... 🙂. A zapamätajte si – ČISTÉ ZUBY SA NEKAZIA!!! 

#test_curaprox3 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli