ataner81
15. apr 2019
335 

Čo je staré, to je dobré. Pravda alebo lož?

Biely hrnček s červenými bodkami, rozsvietený kamión s veselým Mikulášom, fialová krava, bocian, ktorý natiera detské zadočky... Drvivej väčšine ľudí sa pri týchto slovách okamžite v mysli vynorí konkrétna značka, ktorú predstavujú. Rovnaké to je aj pri charakteristickej modrej dóze.

Je to rokmi overená klasika. Ostať jej teda verný či vymeniť za inú značku?

Nivea príbeh začína v roku 1911. Modrý obal, špecifická vôňa a zamatová štruktúra. Za tie roky sa toho veľa nezmenilo. Používali ju naši prastarí rodičia, staré mamy a starí otcovia, naši rodičia. Spoľahlivo vyživuje pokožku a v mysli nám vytvára obrazy a pocity z nášho detstva. Okrem mnohých ďalších ocenení získala NIVEA aj ocenenie najdôveryhodnejšej značky na trhu.

                        0% umelých farbív, alkoholu, parabénov

Priznám sa, že Niveu poznám len tú „dospelácku“ a som s ňou veľmi spokojná. Preto ma zaujala výzva na testovanie NIVEA baby produktov, ktoré som poznala dovtedy len z reklamy. Zapojila som sa a huráááá, som jednou z 10 šťastných mamičiek, ktorým domov prišiel veľký balíček a z ich detí sa na 2 týždne stali pokusné králičky.

Na úvod musím napísať ešte pár slov.

Každé z mojich detí má inú pokožku. V kúpeľni, ak odrátam svojich milión krémov, sprchových gélov, balzamov a iných nevyhnutností, to u nás vyzerá ako v drogérii a lekárni. Ela má iný krém ako Lea, Teo má iný šampón ako dievčatá, dievčatá majú svoj sprchový gél, ktorý Teo nemôže a musí mať iný... Už je toho akosi priveľa. Chcem nájsť konečne jednu značku, ktorá bude (ako tak) vyhovovať všetkým. Do teraz sme mali kozmetiku inej značky a bola som s ňou spokojná. Ale v posledných mesiacoch sa okolnosti zmenili. Dievčatá už nemajú také lesklé vlásky po umytí ako kedysi, Elinkina pokožka je stále suchá a šupinatá, Teuško ju vôbec nemôže použiť a Leuške sa zhoršil lišaj.

Teuško je ekzematik. Používal špeciálne kozmetické prípravky od krémov, cez šampón až po sprchový gél, určené ekzematikom. Už vyše roka má krásnu hladkú pokožku bez najmenšieho podráždenia. Tak, ako som mu postupne do stravy zavádzala všetky alergény, tak sa mu postupne snažím zavádzať aj „obyčajnú“ kozmetiku. Doteraz moje pokusy zlyhali. Po pár umytiach či natretiach mu miesta, kde kedysi ekzém, mu sčervenali a my sme sa znovu museli vrátiť k špeciálnym produktom. Prioritou pri testovaní bolo aby pokožka ostala nepodráždená a ekzém sa znovu neobjavil.

Leuška je v podstate bezproblémová. Akurát na nôžke má 4x3 cm lišaj, ekzém... Nik nevie, čo to je. Raz to má skoro neviditeľné, inokedy to má ružové. Skúšali sme už všetko možné a nemožné a skončili sme pri tom istom. Objaví sa, zmizne, objaví sa, zmizne a tak dokolečka dokola. Prioritou bolo, aby lišaj (ja to tak nazývam), ostala veľkosťou nezmenená a bola maximálne ružovkastá, nie červená. Vlásky nech sa dobre umývajú, šampón neštípe a po umytí sú krásne lesklé.

Elinka je naše najmenšie bábätko. Večne usmievavé dievčatko, ktoré má hladkú a bezchybnú pokožku až na to, že ju treba krémovať, inak sa vytvoria suché šupinky. Prioritou bolo hydratovať a nepodráždiť pokožku. Čo sa týka šampónu, tak chcem to isté ako u Lei.

A teraz konečne k samotnému testovaniu:

O balík bola veľká bitka medzi mojimi deťmi. Znova za to ďakujem, keďže súrodeneckých bitiek nikdy nie je dosť. Keď som sa konečne k nemu dopracovala ja a otvorila ho, tak sme tam našli tieto produkty:

- KRÉM NA TVÁR, TELO A ZADOČEK

- OŠETRUJÚCI OLEJ

- OCHRANNÝ KRÉM PROTI CHLADU A VETRU

- MICELÁRNY ŠAMPÓN

- MICELÁRNY GÉL

Poďme teda postupne na jednotlivé produkty.

KRÉM NA TVÁR, TELO A ZADOČEK

Chráni detskú pokožku a svojím jemným zloženým s prírodným mandľovým a slnečnicovým olejom podporuje obrannú bariéru citlivej detskej pokožky. Veľmi dobre sa rozotiera, nezanecháva mastný film, hydratuje a vyživuje. Možno ho použiť na tvár, telo, ale aj zadoček, ak je dieťatko plienkované.

Balenie v dóze je skvelá vec. Zmestí sa do každej kabelky. Používali sme ho na premastenie suchej pokožky počas dňa a po kúpeli, ale aj na začervenanú riťku.

Začervenanie zmizlo, lišaj a ekzém nezareagoval a suchá pokožka sa hydratovala. Som veľmi spokojná.

Obsah 150 ml

Cena cca 3€

OŠETRUJÚCI OLEJ

Keď boli moje deti maličké bábätká, vždy po kúpaní som ich masírovala olejčekom. Bola to taká naša intímna chvíľka - MAMA a BÁBO.

Potom po roku som prešla na krém a viac som olej nepoužila. Vďaka tomuto testovaniu som si tie krásne chvíle pripomenula. Masáž po kúpaní sa opäť stal náš rituál. Elinka hneď po vybratí z vane beží po olejček, ľahne si na bruško a rozkáže si vymasírovať ju.
Šetrné zloženie olejčeka obohatené o mandľový olej čistí a zároveň zanecháva detskú pokožku hydratovanú, vláčnu a hebkú. Pokožka je istý čas mastnejšia, keďže olejček sa pomalšie vstrebáva. Ja som deti nechala behať po dome chvíľku holé aby si nezamastili pyžamko. Nie je to však žiaden extrém. Vyskúšané na všetkých deťoch a opäť bez zlej reakcie.

I napriek tomu, že je otvor maličky, olejček sa vylieva a ťažšie dávkuje. Prijala by som pumpičku na dávkovanie. Za mňa ideálne pre bábätká. Pre väčšie deti by som zvolila krém.

Obsah 200 ml

Cena cca 3,50€

OCHRANNÝ KRÉM PROTI CHLADU A VETRU

Bola som prekvapená, keď som v balíku našla aj tento krém. Výrazne sa oteplilo a pofukoval len teplý jarný vetrík. Ako som teda mala otestovať krém proti vetru a chladu? Lenže potom sa zrazu výrazne ochladilo a rozfúkal sa studený košický vetrisko. Deti chodia do škôlky, ja do práce (a nesedím v kancelárii), tak sme doma ostať nemohli. Natrela som teda seba aj deti. Ja som tento krém použila ako podklad pod make-up.

Na konci dňa mi z toho vetra riadne hučalo v hlave a trošku som aj cítila líca, no nebola som červená ako paradajka a tvár ma nepálila. Deti dokonca nemali ani len ružové líca a na nič sa nesťažovali.

Tento ochranný krém neobsahuje vodu, preto citlivú detskú pokožku chráni pred chladom a vetrom. Obsahuje panthenol a výťažky z nechtíka lekárskeho. I napriek tomu, že je hustejší, dobre sa rozotiera. Pleť je po ňom upokojená a vietor, nespôsobí podráždenie a začervenanie. Ako je to v zime, chlade a mraze otestovať neviem. Za takýchto podmienok testovania, som s ním spokojná.

Obsah 50 ml

Cena cca 3,60€

Na porovnanie všetky krémy spolu.

MICELÁRNY GÉL

Deti sprchujem alebo kúpem každý deň. Sprcha v prípade, ak prídeme domov neskoro a kúpeľ vždy, keď sa dá. Moje deti milujú vodu. Vydržia v nej hrať hodiny.

Micelárny gél je vhodný na každodenné umývanie, čo pri tých mojich kačičkách presne potrebujem.

Šetrné zloženie pokožku nevysuší ani nepodráždi. A perfektne pení. Lebo čo nepení, to neumýva dobre. Jasné, že to nie je pravda, ale ja som stará škola a takto to mám v hlave zakódované.

Má praktickú pumpičku, čím sa výborne dávkuje. Oceňujem aj priesvitný obal. Vidím, koľko je ešte v ňom gélu. Bez zlej reakcie mojich detí a Elinka už nemá také drsné šupinky na telíčku.

Obsah 500ml

Cena cca 5,60€

MICELÁRNY ŠAMPÓN

Moje deti nemajú problém s umývaním vláskov. Nevadí im voda v očiach a nie je ani tragédia, keď im tam zatečie šampón. Takže neviem povedať či štípe alebo nie. Rovnako ako micelárny gél, tak aj micelárny šampón má šetrné zloženie, takže pokožku nevysuší a nepodráždi. A tiež skvele pení. Má praktickú pumpičku a priesvitný obal ako gél, takže dávkovanie a kontrola obsahu je bezproblémová.

Vlásky sú po ňom jemné, hladké, lesklé a neelektrizujú. Jemnučké vlásky ako má 2,5-ročná Elinka sa pekne rozčešú. S vláskami 5,5-ročnej Leušky som sa už dlhšie hrala. Husté, pevné či kučeravé vlasy by potrebovali po šampóne kondicionér, aby sa lepšie dali rozčesať.

Obsah 500 ml

Cena cca 5,60€

Niveu som testovala len 2 týždne, čo je podľa mňa priskoro na definitívny záver a búchanie šampanského. Zatiaľ môžem však za seba a svoje deti povedať, že do tejto chvíle sme všetci veľmi spokojní. Absolútne žiadna negatívna reakcia žiadneho z mojich detí, všetky požiadavky, ktoré som pred testovaním mala, boli splnené a konečne mám jednu kozmetiku pre všetky deti.

Široký výber NIVEA baby produktov vo väčšine kamenných predajní a obchodných reťazcov.

Ceny jednotlivých produktov uvedených v tomto článku sa môžu líšiť podľa obchodu, ktorý ich ponúka.

Viac informácií o tejto skvelej značke nájde na https://www.nivea.sk/

NIVEA pre Vás počas roka chystá veľa vedomostných súťaží o exkluzívne ceny. Odporúčam sa aj zaregistrovať a stať sa členom NIVEA klubu. Pretože za vybrané súťaže a aktivity v NIVEA klube získavate body a za ne potom odmeny.

Na záver chcem poďakovať Modrému koníku a firme Nivea za možnosť testovať tieto skvelé produkty. Bolo mi veľkou cťou a potešením spraviť z mojich detí testovacích králičkov. Takže ešte raz: ĎAKUJEME!

#test_nivea #recenzia

#test_nivea2

15. apr 2019
15. apr 2019

veľmi pekná recenzia 🙂 všetko do detailov zhrnuté 🙂

15. apr 2019
Komentár bol odstránený

@1kriosa1 dakujem😘 snad niekomu pomoze😉

15. apr 2019

@ataner81 super vyskusame ten samponik.Tvoja poznamka ze po nom vlasky Elinke neelektrizovali ma zaujala nakolko Katke strasne elektrizuju.

15. apr 2019

@katka_27 je super na jemne vlasky. Rozmyslam, ze do neho pridam trosku kondicioneru nech sa lahcie rozcesavaju vlasky a bude tip top👌

15. apr 2019

Začni písať komentár...

Odošli