Táto nátierka je chutná na kolieskach uhoriek alebo cukety, prípadne ako plnka do polovičiek papriky.

    Zdravá, chutná, pripravená zo surových ingrediencií. Slnečnicové semienka sú bohatým zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínu E, minerálnych látok (medi, železa, horčíka, mangánu, fosforu, selénu a zinku) a obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny.

    ČO BUDEME POTREBOVAŤ

    1 šálka (250 ml) slnečnicových semienok, ½ šálky mandlí, ½ šálky sušených paradajok, ½ KL mletej červenej papriky, 1 PL citrónovej šťavy
    Na dochutenie: soľ, lahôdkové droždie

    Slnečnicové semienka a mandle namočíme na niekoľko hodín, prípadne na celú noc (necháme ich v chladničke namočené v miske). Sušené paradajky namočíme asi na 10 minút vo vode.
    V robote s nožmi tvaru S (food processor) spracujeme namočené a opláchnuté semienka a mandle. Pridáme nadrobno nakrájané namočené sušené paradajky. Ak je masa veľmi hustá, pridáme trošku vody, v ktorej boli namočené paradajky. Pridáme mletú červenú papriku a dochutíme. Môžeme skladovať niekoľko dní v chladničke.
    zdroj: dieta.sk