bendinko
10. okt 2019
254 

Ako nám chutili/nechutili dmBio výrobky

Keďže ma celý život sprevádza problémové trávenie a žalúdok, hneď som zbystrila pozornosť, keď mi MK poslal upozornenie, že sa budú testovať bezlepkové potraviny dmBIO. A ako dopadlo testovanie a čo všetko sme mohli vyskúšať, vám priblížim v tomto článku.

Kuriér mi v pondelok odovzdal 5-kilovú krabicu a po jej otvorení v nej boli nasledujúce produkty:

  1. dmBio bezlepková zmes na čokoládový koláč
  2. dmBio jahodová nátierka 
  3. dmBio bezlepkové fusilli
  4. dmBio bezlepkové chrumky z ryžovej múky
  5. dmBio bezlepková prosná minútka
  6. dmBio paradajková omáčka s grilovanými paprikovými strukmi
  7. dmBio bezlepková celozrnná ovsená múka
  8. dmBio orientálna nátierka
  9. dmBio bezlepková zmes na pečenie chleba
  10. dmBio bezlepkové čoko müsli
  11. dmBio bezlepkové müsli bez orechov a hrozienok
  12. dmBio kešu natur
  13. dmBio ryžový nápoj s vápnikom

+ darčekovú tašku DM

Ako prvú vec z balíka som testovala čoko musli s kešu jogurtom. Musím priznať, že musli bolo fantastické. Skvelý pomer sladkosti, pre mňa dokonale zladené chute a tieto musli si budem aj naďalej kupovať. Čo sa však nedá povedať o kešu natur jogurte. To mi absolútne nechutilo. Nemal žiadnu chuť, bol vodnatý. Keď som si do musli pridala trošku medu, tak bol ako tak znesiteľný, ale nikdy viac ho už ochutnať nechcem, čiže za mňa nie.

Musli si môžete v dm zakúpiť za 2,99 € /375 g a kešu natur za 0,99 € /160 g

Keďže sme v testovacom týždni očakávali návštevu, popri klasických štrúdľach som im ponúkla aj dmBio čokoládový koláč, ktorý som piekla na spôsob brownies na malom plechu a tu odporúčam piecť max. 20 minút, lebo inak by sa mohol v rúre zbytočne spáliť. Na polku plechu som nasypala kyslasté bobuľovité ovocie, čo skvelo doplnilo sladkosť koláča, ktorý bol pre mňa sladký až príliš. Aj keď časť návštevy by si na koláč pridala ešte nejaký džem, ktorý si tam ja osobne neviem predstaviť, keďže by to bola pre mňa presladká bomba. Koláč sa celý zjedol a chutil všetkým a nikto by neveril, že je to polotovar z prášku, ktorý stačí zmiešať s vodou a olejom. Čiže tento výrobok hodnotím kladne.

Kúpite ho v dm za 2,99 € /380 g

Zmes na pečenie semienkového chleba bola tiež rýchla záležitosť a piekla som ho na raňajky. Stačí k zmesi pridať len perlivú minerálku a jablkový ocot a skvelý chlieb je na svete. Mne veľmi chutil a tento produkt bude u nás stálicou, keďže obsahuje vysoký obsah semien, ktoré v chleboch vyhľadávam. Ako doplnok ku chlebíku som zvolila ďalší testovací produkt, a to orientálnu nátierku hrášok a masala. Táto nátierka nám absolutne nechutila. Bolo to to najhoršie z testovacieho balíka a už nikdy ju skúšať nebudeme. Orientálne korenie je v nej dosť citeľné, a to radi nemáme.

Orientálnu nátierku je dostať k zakúpeniu za 1,99 € /135 g a zmes na pečenie chleba za 3,79 € /330 g.

Postupne sa dmBio stalo aj súčasťou obedového menu, a to hneď viackrát.

Prvýkrát som využila ovsené vločky ako súčasť karbonátok ku fazuľkovému prívarku. Tieto karbonátky robíme často ako obmenu klasických mäsových.

1/2 l ovsené vločky

1/2 l voda

200 g strúhaný syr

1 PL domáca vegeta

3 ks vajcia

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a formujeme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Vyprážame na panvici, vo fritovacom hrnci alebo upečieme na plechu. 

Tieto skvelé bezlepkové musli so semienkami sú v dm za 2,69 €/500 g

Po dobrom obede sme si dali malý snack v podobe ryžových chrumiek. Týmto nemám čo vytknúť. Chutili a opäť kúpime.

Cena za ne je 1,79 €/80 g

Na neskorú večeru nám poslúžili bezlepkové fusilli a bombastická paradajková omáčka s grilovanými paprikovými strukmi. Bola to skvelá kombinácia. Cestoviny chuťovo dobré a omáčka vynikajúca. Mala výraznú chuť po paprikách, ktorých kúsky boli aj v omáčke. Ja som si veľmi pochutila a ochutnám aj iné príchute. Nabudúce ju využijem ako podklad pod pizzu.

V dm kúpite fusilli za 2,49 €/400 g a omáčku za 1,99 €/325 ml

Bezlepková prosná minútka patrila k tým "viac neochutnám" výrobkom. Napriek rýchlej príprave nás neohúrila a viac ako 1 lyžička na ochutnanie nám nebolo treba. Mala výraznú orientálnu chuť, čiže nič pre mňa.

Cena je 1,99 €/170 g

Celé testovanie sme zakončili sladkou bodkou, a to zapekanými palacinkami s využitím múky, ovocnej nátierky a ryžového nápoja.

3 dcl ryžového nápoja

2 dcl vody

1 dcl oleja

200 g múky

soľ

Na zálievku tzv.mliečnu penu: vyšľahať 2 vajíčka s cukrom, pridať 2 dcl mlieka a 2 PL rozpusteného masla.

Upečené palacinky si naplníme podľa chuti, ja som jedno poschodie urobila čisto tvarohové pre chlapa a ďalšie poschodie patrilo ovocnej nátierke. Polejeme to mliečnou penou a pečieme, kým tekutina "nezmizne".

Ovocnú nátierku zakúpite za 2,49 €/250 g - to je podľa mňa skvelá cena na to, že obsahuje 75 % jahôd, ryžový nápoj za 1,89 €/1 l a nakoniec múka za 2,49 €/ 500 g.

Tieto produkty môžem odporúčať a budú aj trvalou súčasťou našej kuchyne.

Moje testovanie bolo tak 50 na 50, keďže som si v ňom našla svojich obľúbencov, ale naopak, aj také výrobky, po ktorých už ani okom nemrknem 🙂

A čo vy? Nakupujete dmBio výrobky? Ak áno, čo by som si z nich mala vyskúšať a nenechať újsť?

#test_dm24 

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli