@bienennest presne takto sme ho spracovávali. A jednu fľaštičku (železná rezerva) mám odloženú v chladničke stále do ďalšej sezóny. Keď z nej odoberiem pár lyžičiek, vždy vrch uhladím a zalejem olivovým olejom, aby nič z pasty nestrčalo nad hladinu oleja. S bez problémov vydrží, neskazí sa.
preco sa stava z listov vytlaca a nepouzije sa vsetko?
oprav si v recepte vyčko - na vičko
@mooonika1975 viečko😄
@buxy to je super vediet. Zatial som relativne rychlo vzdy spotrebovala, takze viac ako 3 mesiace odtestovane nemam 😉
@demografka vdaka tomu sa dostane taka ta kremovita konzistencia
@mooonika1975 👍
@bienennest vdaka, vyskusam 😉
@demografka som rada, ze som ta inspirovala 🤗
@demografka my nevytláčame šťavu, máme tento recept a vydrží nám vždy celý rok až kým nie je nový, robím cca 30 flaštičiek, nechávam v chladničke.
Ingrediencie na mesto z medvedieho cesnaku
Listy medvedieho cesnaku - 250 g
soľ (morská, kamenná, himalájska) - cca 10 g alebo podľa chuti
olej (olivový, slnečnicový, sezamový či orechový. Vyberte si podľa chuti) - 180 - 200 ml
Zmes listov medvedieho cesnaku, soli a oleja rozmixujeme. Vlejeme do pripravených pohárov s uzáverom.
Celkom vhodne sú poháre od detskej výživy. Takto uzavreté a uložene na chladnom, tmavom mieste vydržia do ďalšej sezóny.
Do základnej zmesi môžeme pridať – primixovať olivy, orechy alebo aj chili papričky, sušené paradajky či mandle.

#recept- https://recepis.sk/2022/04/18/pasta-z-medvedieh...