icon
1 / 1
avatar

Ja nedavam nikdy muku

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

To iba zemiaky a vajce ?

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

milujem placky, ale bez múky si ich neviem predstaviť

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

@kamilkak a nemáš to riedke? Ja kebyže nedám múku, tak je to ako voda.

Odpovedz
6. máj 2023
avatar
Odpovedz
6. máj 2023
avatar

Tiež som zvedavá,ako ich robíš...

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

Poprosím aj ja recept 🙏

Odpovedz
6. máj 2023
avatar
Odpovedz
6. máj 2023
avatar
Odpovedz
6. máj 2023
avatar

Veru bez muky su úžasné, chrumkave 🙂 Zahustim kusok struhankou.
Vodu priebezne odoberam , naozaj ziadnu muku netreba 🙂

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

@sunrisesunrise nie,ak sa urobi voda,zlejem a pridam viac vajicok a struhanku,su chrumkave

Odpovedz
6. máj 2023
avatar
Odpovedz
6. máj 2023
avatar

Mňam 🤩

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

@evita68 este koreniny a pre lepsie spojenje pridavam aj trochu zemiakového škrobu

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

Dámy,ďakujem za tip,to mi nikdy nenapadlo vymeniť múku za strúhanku! 😋

Odpovedz
6. máj 2023
avatar

Ja ich neviem vôbec urobiť, rozpadavaju sa mi, dnu surové, von ohorete. Na akej veľkosti strúhate? Vďaka.

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

aj ja robim struhankou, mne zas pride cudne robit mukou, asi preto lebo aj moja babka a mama pouzivalj struhanku stale

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

A ta strouhanka je vlastne tiez z muky 😉

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@merlinja ahoj, väčšinu zemiakov postrúham na hrubšie, zopár na jemno,aby sa mi to lepšie spojilo. Ak máš placky v strede surové a kraje zhorené,skús ich robiť pomalšie-pražiť na menšom plameni (stupni) a možno tenšie.

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@pink_lady ano,je,ale su chrumkave

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

A uplne chrumkave su,ked ich upeciete na papieri na plechu

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@kikulienkadd Vďaka. Vždy sa na ne teším a vždy je to nakoniec nic-moc. Ja pridávam občas ovsené vločky. Mám rada také chrumkavé, ale väčšinou sú mastné a dnu mi prídu surové. S tou hrúbkou je to asi pravda, len sa bojím potom otáčať, lebo sa mi trhajú keď robím tenšie.

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@merlinja aby mi neboli mastné,ukladám ich upečené do misy,ktorú vysteliem bielou papierovou kuchynskou utierkou.

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@merlinja musis piect dlho (kludne aj 8-10min pro stranu) a na nizskej teplote a je dolezite vytlacit co najviac zemiakovej stavy.. tak dosiahnes ze budu chrumkavé

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@merlinja kedze struha robot beriem tu najmensi nastavec,rucne nemam na to trpezlivost, beriem potom vacsi.. dolezite je ale vytlacit stavu po nastruhani

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@bienennest vďaka, budem skúšať. Strúham vždy na veľkom a vodu teda nevytláčam. A mne sa všetko vždy pripeká, ťažko sa mi to reguluje, potom sa mi zdá, že sa s tým nič nedeje. :o)

Odpovedz
7. máj 2023
avatar

@merlinja hej, je to trochu skuska trpezlivosti 😉 ale stoji to za to

Odpovedz
7. máj 2023