icon
1 / 1
avatar

Mate to aj oskušane? Podla tohoto postupu?

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

Vsetko ok az na to pomenovanie “med” kedze je to zvarena cukrova voda…s medom - produktom včiel to nema nic spolocne.

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

Asi tak že od medu to má veľmi ďaleko

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

Názov vychádza z toho, že je to sladké a má to konzistenciu medu. Kapustná hlava tiež nemá oči ani nos...
Každý to pozná pod názvom Púpavový med, tak prečo vymýšľať nový nazov?

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

Pozname pozname taka varena cukrova voda

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

Poznáme. Babka robievala, už len pre tie spomienky by som ochutnala opäť 😉

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

Ja mám napríklad alergiu na včelí med,takže ja som vďačná aj za púpavový alebo bazový...a volám to tiež med,nechce sa mi hovoriť že si dám vianočku s maslom a varenou cukrovou vodou 😉

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

@ivkanos ano 👍

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

@jonki ono sa to ani včelí med preto nevolá 😉. Na druhej strane je základom toho vývaru práve peľ toho kvetu a to je aj to, či inak zbierajú včeli, takže úplne chybné to pomenovanie "med" nieje.

Odpovedz
2. máj 2022
avatar
Odpovedz
2. máj 2022
avatar

@alienkami súhlasím 😉🤗

Odpovedz
2. máj 2022
avatar

@bienennest
Med je z nektáru, nie z peľu. Hlavne však takáto ochutená cukrová voda s pupavami skutočne nie je med. Rovnako ako tuzemský um nie je rum atď. Med je včelí, bez prívlastku.

Odpovedz
2. máj 2022