1 / 1

    nooo, uprimne, recept na lievance (u nas ludovo lévané dolky) poznam iba ako kysnute cesto. Ine si ani neviem predstavit.

    5. máj 2022

    Ja len kysnuté robim

    5. máj 2022

    @elanor robia sa aj americké s práškom do pečiva, ale to nie je ono

    5. máj 2022

    @viestta to si vazne neviem ani len predstavit. To musi byt divne. Mno hold, mam az moc mlsny jazycisko a zvyknuty na dobre veci 😀

    5. máj 2022

    @elanor
    @viestta
    to je super ze to poznate 👍.. ja som zatial robila len s praskom do peciva a teda toto je uplne ina kategoria..skoda, ze som na ne nenatrafila uz skor 😉

    5. máj 2022

    @bienennest tiež som iné nikdy nerobila len s droždím,ale raz som natrafila na recept s pdp, dá sa aj tak,ale kysnuté sú kysnuté🙂
    Inak ja aj do palaciniek pridávam trochu prášku do pečiva,sú nadychanejsie

    5. máj 2022

    55 rokov poznám iba kysnute

    5. máj 2022

    Pre mňa sú zas novinka kysnuté, ja robím ako palacinky len s pdp a hustejšie cesto 🙂 vyskúšame

    5. máj 2022

    ano, ako detom nam to casto robila mama len s kysnutym cestom, u nas sa volaju dolky a najlepsie mi chutili s cucoriedkovym lekvarom

    5. máj 2022

    U nás tiež iba kysnuté,recept po prababicke,ale , žeby ich bolo toľko....aj z litra je málo 😁

    5. máj 2022

    U nas idu len ricottove a ovsenne lievance

    5. máj 2022

    @cacianka @darka2001
    vidim, ze som zaspala dobu 😂.. naozaj som doteraz kvasnice s lievancami nespajala do suvisu 😊, velka chyba

    5. máj 2022

    @magimi urcite odporucam.. ja som doteraz tiez robila len s praskom do peciva 😉

    5. máj 2022

    Aj u nás sú to dolky ked je to z kysnutého cesta. Keď bez kysnutia tak lievance.
    Ale teda z detstva si pamätám viac dolky ako lievance 🙂 mama klasické lievance ani nerobievala.

    5. máj 2022

    @bienennest každá rodina má svoje finesy, rodinné jedlá, napr my sme vôbec nepoznali kapustnicu, vianočnú. Po zabíjačke sa robila Kapustová polievka inak, a potom z čerstvej kapusty s kačacimi drobkami taká letná.

    6. máj 2022

    @cacianka to mas pravdu, hlavne pri tych tradicnych jedlach vela tiez robi odkial rodicia pochadzali. Moji napriklad neboli z rovnakeho kraja a uz bola vzdy na sviatky diskusia o tom, ktore jedlo z tych co poznali doma sa bude servirovat. Vacsinou sa presadila mama. I ked napriklad vianocne pupaciky s makom, ktore boli u nej doma doslova povinne, u nas sa niekdy na vianocny stol nedostali 😉, evidetne sa presadil otec .. ake su chutne som zistila az vela rokov neskor

    6. máj 2022

    U nas tieto lievance s drozdim kedysi boli predvyplatove jedlo.Rychle,lacne,vela a moje dcery ich zboznuju.
    Vcera bola najstarsia na navsteve,tak si ich vypytala a piekla som po dlhsej dobe.Boli vyborne🤤

    6. máj 2022

    @danculka25 😊 uplne suhlasim, u nas tak boli domace slize.. tiez lacne a je ich masa ked robis z kila muky. musim priznat ze obdivujem nase mamy ako dokazali skutocne z mala zasytit chutne velke masy ludi.. u nas doma bolo maso tiez len raz, max. 2-krat tyzdenne a aj tak nam nic nechybalo

    6. máj 2022

    @elanor @viestta ano, robim ho z pripraveneho "cesta". len pridam mlieko - pisu vodu ale chcem to mat sytejsie. deti ich zboznuju. nie su take "dierkovane" ako tie kysnute a su aj o nieco menej mastne, ale deti ich zboznuju. najlepsie je ze sa vzdy robili v tej panvici na to urcenej - so styrmi "dolkami"

    7. máj 2022