bionke
19. apr 2017
349 

Curaprox a Modrý koník v Jasnej

Zuby si v podstate umýva väčšina populácie, ale kto si ich aj naozaj vyčistí? Takto by som asi zhrnula celkový dojem z nášho pobytu v Jasnej v hotely Družba s Curaproxom a perfektným tímom, bez ktorého by to nebolo „vončo“.

Strašne som sa potešila, keď mi prišla správa, že sa môžem zúčastniť na tomto víkende. Sprvu som si decentne pomyslela, že čo už nám neskúseným mamičkám môžu dva dni rozprávať o zuboch... A poviem vám, dva dni nám všetkým veru bolo málo. Dostali sme krásne menovky, darčeky pre detičky a to najdôležitejšie, osobnú skúsenosť. Rada by som sa rozpísala, ale myslím, že pre mamičky budú podstatné body, od ktorých sa môžu odvíjať už samé, pretože aj u nás to po mojom návrate domov všetko prebiehalo spontánne, a celé moje okolie ma bralo vážne a zobrali si k srdcu moje rady.
Ukradnem si múdru vetu od Aristotela „Sme to, čo opakovane robíme. Dokonalosť preto nie je čin ale zvyk.“ A áno ujo Aristoteles má pravdu a to vo všetkých smeroch nášho bytia.
Ale vrátim sa k zúbkom, každá z nás si umýva tie svoje zúbky ráno niektoré aj večer, áno umýva, ale aj si ich vyčistia? Dôležité je správne držanie kefky, a to doslovne ako keby ste držali pero, povedali nám, že deti tento grif na držanie kefky majú od narodenia až do.... do kým nenaučíme zuby „umývať“. Preto by som vám chcela objasniť techniku umývania aj keď nemám na to žiadne oprávnenie, aspoň sa pokúsim. Zuby si nemusíte drhnúť, stačí jemnými pohybmi vyčistiť povlak, ktorý na zuboch vzniká počas celého dňa, v ústach nám totiž to žije milión baktérii (fajné mäsko), takže v podstate ani jeden vegetarián nie je 100%. Kefkou by ste mali čistiť hlavne ďasienka a to kolmo na zuby, ako keby ste sa chceli kefkou dostať pod ďasno. Ja som to mojim deťom vysvetlila polopaticky „šteklíme ďasienka“.

Žienky, treba si zapamätať túto rovnicu:
Povlak + strava + čas = KAZ
A ja vám prezradím aj správnu odpoveď, ktorá je v podstate jednoducho napísaná, ale dôležitejšie je, ju správne a pravidelne aplikovať. Povlak treba odstraňovať pravidelne. K tomu, aby ste vedeli či si vôbec dobre umyjete a vyčistíte zúbky vám pomôže skvelá vec od Curaproxu a tou je farbička, ktorá vám presne odhalí vaše nedostatky, ktoré môžete ihneď odstrániť, a tak naozaj predchádzať zubnému kazu, kiež by takáto farbička a kefka existovala aj na iné partie našich „dokonalých“ tiel. 
Si to pozrite naozaj z tej laickej stránky, mám nejaké to kilo navyše. Čo by bolo pre mňa jednoduchšie? Zobrať kefku a vyčistiť tuk z oblasti brucha, alebo ísť cvičiť? No jasné, že by som si brucho čistila od rána do rána. Ono to je fakt jednoduchá záležitosť, starať sa o tie naše zuby ženušky a odmena bude naozaj bombastická, menej návštev u zubára, viac ušetrených peniažkov a môžete si dopriať napríklad tie hodinky po ktorých toľko túžite (teda ja autorka článku).
Môj naj top rodinný výrobok od Curaproxu je single kefka, máme ich v peknej vázičke v obývačke na stole a keď pozeráme tv alebo proste nerobím nič, zoberiem si single a prečistím si zuby touto kefkou.

Áno mala som poznámky pod fotkou, ktorú som pridávala na môj blog, že či doma nemáme kúpeľňu, keď si moje deti čistili zúbky pri tom ako si skladali vysokánsku vežu. Ja viem, aj pre mňa to bol šok, na sucho si čistiť zúbky, ale ten fakt od kedy to robím pravidelne, ranný zápach z úst úplne, ale že úplne vymizol stojí za aspoň vyskúšanie. Má to niečo do seba, naozaj. Ale aj tak si ráno zuby umyjem pastou, momentálne mám v poháriku tiež od Curaproxu tú black is white na belšie zuby.  

Rozpísala som sa troška, idem sa venovať otázkam od Curaproxu.

1. Ako motivujete vaše dieťa k čisteniu zúbkov s pomôckami Curaprox? Aký má k čisteniu vzťah?

Takže, moje dve herečky vediem k umývaniu a teraz už aj k čisteniu zúbkov, od narodenia. Napríklad na deň detí som im objednala skvelý balíček od Curaproxu na čistenie detských zúbkov, kde boli aj tieto skvelé motivačné tabuľky s nálepkami, u nás to zafungovalo na jednotku, nemala som pocit, že robím niečo zle, ale po tomto usmerňujúcom víkende sa na zúbky pozeráme trošku inak. A tu sa už prehupnem do otázky number 2.

2. Ako vám pomáha single kefka, medzizubná kefka a detekčný roztok pri čistení zúbkov detí?

Ako som už spomínala „farbičku“ čiže detekčný roztok nám pomohol v tom, že obe moje princezné doslovne súťažia o lepšie vyčistené zúbky. Začala som tak, že mladšej Miuške (4) som vyčistila zúbky ja:

A staršej Zarke(7) som kázala nech si umyje a vyčistí zúbky sama:

Myslím, že podrobný popis o tom, kto ich má vyčistené a kto nie netreba. Odporúčam Vám aspoň raz túto farbičku vyskúšať. Vážne. Medzizubné kefky pri staršej momentálne ani netreba, keďže sme v období vypadávania, ale ona si aj tak zvykne prebehnúť sama od seba, majú to v kúpeľni vo svojich krásnych pohárikoch, vidia mňa, že to robím, tak oni chcú tiež.

Tiež rada používam tzv. šabličky, hlavne tam kde som si myslela, že medzizubná kefka mi nevojde a stačí naozaj aby Vám to raz niekto „vzdelaný“ ukázal a dá sa dostať aj na tie „nedostupné“ miesta buď v prekryvoch zubov (keď sa vám zúbky prekrývajú), alebo aj mostík (ani som netušila, že sa dá pod neho dostať). Treba spoľalivo vyberať veľkosť tejto medzizubnej kefky.

No a už toľko spomínaná single kefka sa stala naozaj našou srdcovkou, jednu už nosím aj v aute. Deti si ju obľúbili a manžel musí držať s nami.

Otázku číslo 3. Popíšte nám ako vyzerá čistenie zúbkov so zubnými kefkami u Vás doma, som už v podstate popísala, ale aby ste mali predstavu ako to asi prebieha pozrite si moju Miu tu.

Na záver Vám pripájam zopár pre mňa dôležitých poznámok z víkendu:

  • Povlak (zubný) treba mať pod kontrolou.
  • Kefky netreba dezinfikovať.
  • Xylitol žuvačky sú super proti kazom aj pre deti, len nepreháňať, lebo preženie teba.
  • Kefku treba držať ako pero.
  • Zapisuj si úrazy ktoré sa deťom stanú, kedy, ako, kde. Môže to zubárovi pomôcť pri ďalšom postupe.
  • Každému odporuč iTOP – individuálne trénovaná orálna profylaxia.
  • Antibiotiká neovplyvňujú kazy ani zuby.
  • Krv v ústach nie je problém ale poukazuje na problém.

Takže, takto asi. Bolo nám všetkým určite fantasticky. Do budúcna by som určite zapojila do takýchto aktivít aj celé rodinky spolu s deťmi, aby sa školili všetci.
Ja vám všetkým, ktorí nám umožnili zažiť tento fantastický víkend, ďakujem a teším sa nabudúce.

Katka

#test_curaprox

#test_curaprox3

Začni písať komentár...

Odošli