O CarnoMede - ,,My neliečime priamo choroby, ale navraciame bunkám funkcie schopnosť a riadiacemu systému jeho kontrolnú a regulačnú funkciu, vrátane adaptácie organizmu na záťaž a stres. Vyliečenie choroby je „iba“ vedľajším účinkom,“ ozrejmuje MUDr. Kučera.

    V preklade to znamená, že náš vnútorný organizmus pracuje ako, povedzme hodinky. Tie majú určitú kontrolnú a regulačnú funkciu, ktorá sa však ničí, stráca pri nezdravom životnom štýle a príliš veľkej záťaži, stresu, ktorý dnešná doba prináša. Následne ak nám tento riadiaci systém nefunguje správne alebo dostatočne, vznikajú ochorenia ako diabetes, problémy s tlakom, nedostatočná alebo nadmerná funkcia štítnej žľazy, srdcové ochorenia, atď. Tieto životne dôležité systémy pracujú na báze regulácie a kontroly.
    My sa snažíme obnoviť funkciu týchto ,,hodiniek“ , aby fungovali tak ako majú a následne sa obnovia regulačné a kontrolné mechanizmy organizmu – vyliečia sa choroby.

    Snažíme sa liečiť príčinu vzniku choroby, nie následok. Čím sa odlišujeme od obvyklého spôsobu liečenia, ktorý je zaužívaný v západnej medicíne.

    Viac k danej téme sa môžete dočítať v článku – Mitochondriálna medicína