dakota1978
18. dec 2018
451 

Užitočný pomocník OMRON (Predíďme spolu chorobám)

    

Máme tu obdobie, keď sa naše telo bráni náporu vírusov a baktérii šíriacim sa vo vzduchu. Pomôcť mu môžeme hlavne, zvýšeným príjmom vitamínov na tanieri, ako zelenina a ovocie. Veľmi dobrým pomocníkom je aj inhalátor.  Inhalátor je múdry pomocník pri liečbe dýchacích ciest. Pomocou inhalátora dokážeme, zmierniť  zápal dýchacích ciest, kašeľ, bronchitídu a iné ochorenia dýchacích ciest. Inhalácia je terapia, ktorá umožňuje aplikáciu liekov priamo na potrebné miesto dýchacieho ústrojenstva.   

Vybrali nás na testovanie INHALÁTORA S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL)

Naši dvaja huncúti majú časté problémy s dýchacími cestami. Majú nábeh na astmu, takže inhalátor sme privítali s otvorenou náručou.  Raz sme si inhalátor požičali od známych. Bol to obyčajný inhalátor z nemenovaného obchodného reťazca. Inhalátor bol veľmi ale veľmi hlučný. Deti sa ho báli a nechceli vôbec inhalovať. Bála som sa teda reakcie detí na nový inhalátor Omron. Milo ma prekvapila jeho hlučnosť - vôbec nie je až taký hlučný.  Deti sa predbiehali, kto bude prvý inhalovať. Pred prvou inhaláciou som všetky umývateľné časti dôkladne umyla. Náustok som skúšala ja a je super. Zatiaľ som mala skúsenosť len s maskou. Deti používali masku, ale gumičku nechceli. Sťažovali sa že gumička ich tlačí. Keď som gumičku povolila, maska im padala. Aby boli deti spokojné, gumičku som dala dole. Držali nádobku s liečivom spolu s maskou na tvári v 90° uhle - deti spokojné, mamka spokojná.  V balení sú 2 masky  štandardnej veľkosti, jedna pre deti a jedna pre dospelých. Jediné čo môžem maske vytknúť, je že nemá možnosť stiahnutia v oblasti nosa. Dlhšie trvá kým si masku správne nasadíte, aby vám všetko liečivo nešlo do očí.

Cez náustok, alebo cez masku sa vdychuje rozprášené liečivo. Pomocou tlaku vzduchu premieňa liečebný roztok na aerosol (jemnú hmlovinu), ktorá preniká do dýchacích ciest, kde pôsobí protizápalovo a zmierňuje opuchy  slizníc.  

  

Čo môžete inhalovať:

1. Sterilný fyziologický roztok chloridu sodného - NaCl 0,9 % - je to základné liečivo pre inhaláciu. Môže sa použiť aj na nariedenie iných liekov.     

2. Minerálne vody vhodné na inhalovanie - Vincentka, ktorá napomáha odhlieňovaniu a priaznivo ovplyvňuje imunitu organizmu.     

3. Látky s mukolytickým účinkom - Bromhexin, Mucosolvan, Ambrobene, Pinosal,ktoré sa ešte riedia

Pri inhalácii liečiva dochádza k znižovaniu hlienu v dýchacích cestách. Hlien je redší, ľahšie sa vykašliava. Hltan a ústna dutina sa dezinfikuje. 

Kladne hodnotím nádobu na liečivo. Je väčšia, dobre sa drží. Zmestí sa do nej viac liečiva naraz. Odmerka je na maximum 12ml. Vzduchová hadička má dostatočnú dĺžku.  Deti nemuseli byť blízko inhalátora, ktorý bol na stole. Pohodlne sa usadili na gauči a pozerali rozprávku. Častým problémom elektrických spotrebičov je krátka šnúra sieťového napájania. Omron C102 Total má šnúru dostatočne dlhú.

Do testovania o OMRON (C102 TOTAL) som sa zapojila hlavne kvôli tomu, že je to inhalátor s nosnou sprchou.  Nosná sprcha má veľkosť, práve do ruky. Nádoba na liečivo je dostatočne veľká. Odmerka je na maximum 18ml. Nosný adaptér je mäkký, veľmi príjemný. Deti si neublížia.  Doma máme kanvičky na výplach nosa. Deti ich vôbec nechcú používať . Nosnej sprchy sa však nebáli a dokonca im nosná sprcha ani nevadí a pokračujeme vo vyplachovaní nosa. Používanie nosnej sprchy je veľmi jednoduché. Pred vdychom alebo počas vdychu stlačíme tlačidlo na nosnej sprche. Počas aplikácie si jedným prstom upcháme druhu nosnú dierku. Deti to super zvládli samé. Jemná hmla, ktorá vychádza z nosnej sprchy, je k nosnej sliznici, oveľa citlivejšia, ako bežné iné metódy. Sama som bola veľmi prekvapená, že nosná sprcha môže byť taká jemná.

  

Čo môžete použiť do nosnej sprchy:

1. Sterilný fyziologický roztok chloridu sodného - NaCl 0,9 % - je to základné liečivo pre inhaláciu. 

2. Minerálne vody vhodné na inhalovanie - Vincentka, ktorá napomáha odhlieňovaniu a priaznivo ovplyvňuje imunitu organizmu.        

Nosná sprcha zmierňuje ochorenia, ako nádcha, alergia, kašeľ, chrípka. Čistí a ošetruje nosovú dutinu.

  

Celkovo hodnotím INHALÁTORA S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL) veľmi kladne. Inhalátor má primeranú hlučnosť. Nádoba na liečivo je väčšia, dobre sa drží. Z nosnej sprchy som nadšená. Jej jemnosť na mňa veľmi zapôsobila. Sama som sa bála čo to bude. Výplach nosa a spreje s morskou vodou boli pre mňa, vždy veľmi nepríjemné. Teraz sme našli to čo nám všetkým vyhovuje.

Ďakujem za možnosť testovania, tak super výrobku ako je INHALÁTORA S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL)

#test_omron  #recenzia

      

Začni písať komentár...

Odošli