Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    daniela_malygazda
    7. feb 2020    Čítané 2163x

    Inšpirácie: Recyklujeme sklá

    Recyklácia a záchrana našej Zeme pred zahltením odpadom je téma, ktorá silno rezonuje celým svetom. Mladí ľudia ako Gréta Thunbergová, ktorá má len 17 rokov a je zanietenou aktivistkou, upozorňujú na alarmujúci stav planéty a volajú po globálnej zmene v oblasti environmentalistiky. Poďme aj my troškou prispieť a ukážeme si, ako šikovne znova využiť sklá od jogurtov Malý gazda.

    1. Montessori aktivity pre deti - vek 3 roky

    Obľúbené aktivity pre všetky deti, ktoré zlepšujú jemnú a hrubú motoriku. Pripravila som si podnos, kde som naukladala po 2 ks pohárikov vedľa seba a jeden z nich naplnila vodou, okrem penových guličiek. (viď foto nižšie) Dôležité je, aby dieťa samo premiestňovalo veci alebo tekutinu z jednej do druhej nádoby a vyvíjalo úsilie. Nechajte ich trochu sa potrápiť a určite vás prekvapia, aké šikovné sú tie naše ratolesti.

    Pripravte si:

    • 8 ks skiel od Ňuňu
    • hrsť hrachu
    • hrsť cestovín (mušličky, prípadne väčšie)
    • kvapku potravinového farbiva ľubovoľnej farby
    • penové guľôčky, prípadne menšie gombíky
    • striekačku, kliešte, lyžičku, malú naberačku 

    2. Poháre na limonádu, smoothie alebo dezerty

    S letom prichádzajú aj grilovačky, opekačky, či záhradné slávnosti. Väčšinou stále chýbajú poháre. Použite sklá od jogurtov Ňuňu pre malé deti. Sú také akurát a pekné sadnú do detskej rúčky. Náš šéfkuchár a ambasádor Malého gazdu Daniel Širota pripravoval do pohárikov od Ňuňu zdravé jahodové smoothie. A poviem vám, je to lakocinka.

    Na prípravu potrebujete:

    • 100 g čerstvé jahody
    • 1 ks Ňuňu smotanový jogurt s jahodovým pyré 
    • 150 ml mlieka 
    • na dochutenie trocha medu 

    Pomocou ponorného mixéru si všetky tieto ingrediencie vymixujeme a podávame v skle od Ňuňu s čerstvým jahodami a mätou.

    3. Dekorácie

    DIY projekty sú veľmi obľúbené a pokiaľ milujete niečo vyrábať, inovovať, určite by ste si mali ozdobiť dom alebo terasu sklami. Môžete dať do nich sviečky, sukulenty alebo len kvety na oslavu. Dokonca jedna mamička napísala, že z našich skiel ide robiť svetelnú reťaz na terasu. Verím, že vám napadnú rôzne inšpirácie a potom sa s nimi podelíte. 

    Dúfam, že som vás aspoň trochu navnadila, a ak by ste chceli načerpať viacej nápadov, sledujte náš Facebook a Instagram

    Ešte stále riešime zaujímavé témy na Dni s Malým gazdom a budem rada, ak sa zapojíte a prispejete svojimi nápadmi, myšlienkami a postrehmi.

    Ňuňu banánové lievance bez múky a ďalšieho cukru??? Áno je to možné 😉... Náš šéfkuchár Daniel Širota to vie... recept nájdeš: https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-malym-gazdom/jogurtove-inspiracie-z-nunu/ #totojenunu A budem rada keď do fóra prispeješ receptom aj ty. #kreativnystvrtok

    daniela_malygazda
    Správa bola zmenená    5. feb 2020    

    Keď máš doma maróda... Tvoríme svietniky alebo nádobky na gumičky, sponky zo skiel od jogurtov Ňuňu... #diy #recyklujeme

    Testovali sme Ňuňu smotanový jogurt s ovocným pyré s tým najväčším odborníkom🙂... Prešli sme a chutilo tak, že aj dupľu dostal. Precvičili sme jemnú motoriku a ďakujeme mamke, že s nami zvládla záťažové podmienky. Ale radosti bolo veľa😉

    daniela_malygazda
    Správa bola zmenená    4. feb 2020    

    Jediná šanca ako vypiť teplú kávu. Namixuj si na čo máš chuť. 😉 Mami vedia... 🙏 #totojenunu

    daniela_malygazda
    Správa bola zmenená    3. feb 2020    

    Ňuňu smotanový jogurt s ovocným pyré je vyrobené s láskou ❤. Každý deň prejde rukami tímu ľudí z Malého gazdu, ktorí ho zabalia, kontrolujú pri zretí, následne ukladajú do krabíc a posielajú až k vám do pultov predajní. A dnes vám ich chcem predstaviť, aby ste vedeli, že sú to reálni ľudia, ktorí každé ráno vstávajú a dávajú do toho dušu, lebo je to rodina. Trochu iná ako tá vaša alebo moja, ale držia spolu, a aj preto dokázali vyrobiť taký výnimočný produkt akým je Ňuňu.👍🙏

    daniela_malygazda
    3. feb 2020    Čítané 2072x

    Zdravie v skle je Ňuňu

    Mliečnu manufaktúru Malý gazda založili manželia Zuzana a Jozef Ševcoví z východného Slovenska. Hľadali kvalitné mliečne produkty, ktoré by boli také zdravé, aby ich chceli dať aj svojim deťom, ale bohužiaľ v tom období ich na trhu bolo veľmi málo alebo boli nedostupné.

    Nadchli sa myšlienkou priniesť na trh kvalitné jogurty, ktoré by chutili tak, ako keby ste si ich pripravili sami doma. Presťahovali sme sa z mesta na dedinu a vyrábali jogurty výlučne zrejúce v skle a v súčasnosti ich nájdete na pultoch ako Jogurt bez éčok od Malého gazdu

    Viete čo ich inšpirovalo k vytvoreniu loga? Ich vlastný syn Jožko, ktorý je zobrazený v logu ako modrý chlapček a práve on je Malý gazda. Je symbolom všetkého dobrého, chutného a poctivého, ktoré chceme dať našim deťom prostredníctvom zdravých mliečnych produktov.

    Stále však uvažovali nad tým, že im chýba ,,čistý" produkt pre deti a  pustili do vývoja výnimočného produktového radu. Vznikol Ňuňu smotanový jogurt s 60 % podielom ovocia v pyré, ktorý je určený pre malých maškrtníkov a ich rodičov, ktorým záleží na tom, čo konzumujú ich ratolesti. Zreje v skle a je bez akýchkoľvek umelých konzervantov alebo prídavných látok. 

    Ako zreje Ňuňu?

    Mlieko každodenne dodané z okolitých fariem sa preberie, homogenizuje (rovnomerne sa rozptýlia častice tuku) a pasterizuje, čím sa zničia potenciálne škodlivé mikroorganizmy.  

    Mliečny produkt sa ochladí na teplotu fermentácie a pridajú sa do neho jogurtové kultúry. Následne sa plní priamo do skleneného obalu. Uzavretý obal sa umiestni do boxu, kde fermentuje. Miliardy jogurtových baktérií počas troch-štyroch hodín premenia laktózu – cukor obsiahnutý v mlieku – na kyselinu mliečnu. Tá zmení štruktúru mliečnych bielkovín v hladkú zrazeninu.   

    Keď má jogurt dostatočnú kyslosť, rýchlo sa ochladí a ďalej sa skladuje v chlade. Takto vyrobený jogurt je mierne kyslejší, má pevnejšiu konzistenciu a výborné výživové vlastnosti. Nepozná chemické prísady, stabilizátory a vydrží 3-4 týždne. 

    Prečo je Ňuňu jedinečné?
    • v ovocnom pyré je 60 % ovocia
    • obsahuje 10 % tuku, preto sa volá smotanový
    • probiotické kultúry – BB-12 ® (bifidobaktérie) – ovplyvňujú správne fungovanie nielen tráviaceho, ale aj imunitného systému
    • zreje pomaly v skle
    • produkt je zabalený v recyklovateľnom obale
    • vyrábame aj bezlaktózové Ňuňu

    Dnes Malý gazda môže hrdo povedať, že spolu s rodinou vybudovali mliečnu manufaktúru, v ktorej vyrábajú s láskou mliečne výrobky Jogurt bez éčok, Ňuňu a Dezert.

    Chcete sa dozvedieť viac? Dni s Malým gazdom budú nielen o informáciách, ale aj o milých a zaujímavých témach, rozhovoroch či súťažiach 🙂

    Keď zistíš, že aj kamoškine Ňuňu je také dobré ako tvoje... ❤

    daniela_malygazda