domichrumi
30. okt 2019
803 

Lezieme s Líškou od Fisher-Price!

Tento týždeň prebieha krásna testovačka, konkrétne výber testovania a jednou z hračiek je aj táto Líška. Celý názov hračky je Lezieme s Líškou (ak by ste si ju chceli vyhľadať…. 🙂 )

My máme Líšku už nejaký ten čas doma a tak  vám sem môžem spísať menšiu recenziu a  zopár našich postrehov k hračke. Poďme na to! 😉

Táto rozkošná Líška je vhodná pre detičky od 6 mesiacov. Teda približne vo veku, kedy sa viac začínajú zaujímať o svet okolo seba. Baví ich pobyt na brušku a dokonca niektorí šikovníci už začínajú aj loziť…

Líška je sama o sebe dosť ťažká takže šanca že ju dieťatko hneď pri hre prevráti alebo sotí na zem je nízka. Aj keď rodičia, ktorí majú skúsenosti s hračkami od Fisher-Price mi dajú určite za pravdu, že tieto hračky sa tak jednoducho nezničia a nejaký náraz alebo pád ich len tak nedostane :-P .

Na fungovanie hračky sú samozrejme potrebné aj 4 x AA batérie, ktoré sú súčasťou balenia. Líška má na svojej spodnej strane, medzi kolieskami menšiu páčku, ktorou sa vypína, zapína a zvyšuje jej hlasitosť. Taktiež sa tam nachádza aj veľké koliesko, ktoré slúži ako chodiaci “pohon” a môžete ho nastaviť do rovnej polohy - pre pohyb vpred alebo do kolmej polohy pre točenie sa dookola. 

Podľa toho v akej fáze vývoja sa bejbi nachádza, dokáže líška dieťatku ponúknuť stále niečo čím ho zaujme. Ak bábätko rado trávi čas na brušku, môže si líšku chytať a skúmať aké materiály sa na nej nachádzajú - plyšová hlava, hladké plastové telo s tlačidlami a plyšový chvost v ktorom sa nachádza šušťavý papier. Ak dieťa sedí, môže pokojne stláčať tlačidlá a líška ho za to odmení rôznymi zvukmi, pesničkami a svetielkami. 

Taktiež ju môže pomocou tlačidiel priviesť k pohybu. Líška sa tak na prednom koliesku pustí za sprievodu zvukov do pohybu. Vďaka tejto akcii dieťatko motivuje k ďalšej fáze objavu a tou je lozenie, štvornožkovanie. Zvedavé deťúrence sa tak budú snažiť prekonať gravitáciu a posilniť si svoj chrbátik aby dobehli líšku a zistili kam sa vybrala.

Koliesko vďaka, ktorému sa líška pohybuje sa dá nastaviť do rôznych polôh - už ako som spomínala a teda umožňuje rodičovi nastaviť ako chce aby sa líška hýbala. Ak dieťa ešte nelozí úplne postačí ak sa líška bude točiť dookola len tak pre radosť. Ak už drobček začína štvornožkovať a snaží sa stavať na štyri, môže ho pohyblivá ryšavá kamarátka motivovať k lozeniu. 

Na chrbátiku hračky sa nachádzajú 3 tlačidlá a každé z nich vydáva iný zvuk a je len na vašom malom fiškusovi aby prišiel na to, že stlačením určitého tlačidla sa líška vyberie na prechádzku…. 🙂

Naša Lianka má už dva a štvrť roka a Líška je pre ňu skôr chvíľkovou hračkou, keďže fázou štvornožkovania a prvých krokov si už prešla. Verím však, že sa ešte dočká väčšej pozornosti pri malom súrodencovi 🙂 Hračka je preto podľa mňa určená skôr pre menšie detičky. Batoľatá, ktoré sa učia štvornožkovať a loziť a možno už aj chodiť. Musím však napísať, že keď sa Líška pustí do pohybu Liana má z toho obrovskú radosť a naháňa ju po celom byte. Navyše pre ňu to nie je líška ale jej mačička, takže máme domáceho maznáčika 😀

V slovenskej verzii líška vydáva “len” zvuky, ale ak máte záujem o hovoriacu líšku tak ju nájdete v českej verzii, kedy sa dieťatku aj prihovára, spieva a podobne. 

Cena sa pohybuje okolo  35 - 40e

Ešte stále máte šancu zapojiť sa do testovania na @konik_testuje !

#fisherprice #lezieme_s_liskou #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli