dominika_c
31. jan 2024
923 

Hravo a tvorivo: Malé rúčky, veľké diela a vatové tyčinky

Vonku nám stále primŕza a zima ešte zďaleka nepovedala svoje posledné slovo. Každý, kto má deti, mi dá za pravdu. že udržať deti medzi štyrmi stenami nie je vždy najľahšie. Aj vy hľadáte spôsoby, ako kreatívne zabaviť svoje ratolesti? Dajte im farby a vatové tyčinky a o zábavu je postarené. Ako? Takto ;)

Vonku nám stále primŕza a zima ešte zďaleka nepovedala svoje posledné slovo. Každý, kto má deti, mi dá za pravdu. že udržať deti medzi štyrmi stenami nie je vždy najľahšie. Aj vy hľadáte spôsoby, ako kreatívne zabaviť svoje ratolesti? Dajte im farby a vatové tyčinky a o zábavu je postarené. Presvedčte sa ;)

Neviem, ako vy, ale ja som typ, ktorý neustále hľadá inšpirácie. Každého druhu a všade. A tak mám na Instagrame, Pintereste, ale aj v galérii mobilu rôzne inšpirácie - na pečenie, fotenie, pekné veci, zaujímavé miesta, kaviarne, ale aj tvorivé aktivity. Najradšej mám také, pri ktorých nepotrebujem pred samotnou aktivitou absolvovať nájazd do kreatívneho obchodu. Skrátka tvorenie a aktivity, na ktoré mi stačí to, čo mám doma. Preto vám dnes spolu s mojím malým umelcom prinášame tipy na tvorivé aktivity s vatovými tyčinkami.

Malí pointilisti - bodkujem, bodkuješ, bodkujeme

Poznáte pointilizmus? Umelecký smer, ktorý vznikol v 80. rokoch 19. storočia v postimpresionistickom období. Názov vznikol od francúzskeho slova point - bodka. My sme sa zahrali na umelcov a pomocou vatových tyčiniek sme si vybodkovali obrázok.

Budeme potrebovať:

  • papier,
  • hnedú farbu, farbičku alebo fixku,
  • farby,
  • vatové tyčinky babylove.


Vatové tyčinky s ochrannou zónou babylove

Vatové tyčinky s ochrannou zónou od babylove sú vyrobené zo 100 % bavlny. Bezpečnostné vatové tyčinky s ochrannou zónou vyčistia uši vášho dieťaťa obzvlášť jemne a maximálne bezpečne. Dostanú sa len do bezpečnej hĺbky ušného priestoru. Bielené bez chlóru. Papierová tyčinka šetrná k životnému prostrediu, vyrobená z papiera s certifikátom FSC.

Na papier si nakreslite kmeň stromu s konármi. Potom už prenechajte veľdielo malému umelcovi. Dajte mu do rúk vatovú tyčinku, ktorú si bude namáčať do farby. Môžete bodkovať iba jednou tyčinkou, ale taktiež môžete použiť tento trik: spojte niekoľko tyčiniek gumičkou.

Okrem zábavy si môžete opakovať nielen samotné farby, ale aj miešanie farieb. Čáry-máry-fuk! Zo žltej a červenej nám vznikla oranžová. Veľké veci toto 🙂

Okrem vlastných výtvorov môžete použiť rôzne predlohy, ktoré nájdete na internete. Hľadala som pod "dot painting free printable". U nás vyhrali čísla.

Malá vsuvka na rozšírenie umeleckých vedomostí: Zakladateľmi pointilizmu sú francúzski umelci Georges Seurat a Paul Signac. Umelci pointilizmu často používajú jasné a čisté farby, aby dosiahli optimálny optický efekt. Z diaľky sa farby miešajú v mysli diváka, vytvárajúc dojem jednotného obrazu. Pointilizmus ovplyvnil ďalších umelcov a umelecké hnutia, ako napríklad neoimpresionizmus či fauvizmus. Ak vás inak zaujíma umenie, mrknite na tento článok v magazíne active beauty 🙂

Röntgen - tyčinkové kostičky

Jedným z najjednoduchších a najzákladnejších projektov pre malých výtvarníkov je odtláčanie rúk či nôh. Stačí len trochu farieb bezpečných pre detskú pokožku, papier a fantáziu. Okrem toho, že viete odtlačky rúk a nôh dokresliť a vytvoriť tak rôzne zvieratká či iné tvory a objekty, viete ho využiť napríklad aj na takýto "röntgenový" snímok ruky.

Budeme potrebovať:

  • čierny papier,
  • farbu na odtlačok ruky (bielu, prípadne šedú alebo striebornú),
  • lepidlo,
  • nožnice,
  • vatové tyčinky babylove.


Najprv si pripravíme odtlačky ruky. Dobrovoľne si zašpiniť ruku je zábava najväčšia. Potom stačí vziať lepidlo a tyčinky prilepiť. Ja som pripravila presné množstvo dlhých i nastrihaných, a tak sa musel môj malý umelec popasovať aj s tým, aby ich správne rozmiestnil podľa dĺžky.

No a každé správne tvorenie sa nezaobíde bez čoho? Predsa bez ufúľaných rúk. Minimálne. A tak počas každého tvorenia berieme automaticky so sebou aj papierové i vlhčené utierky #babylove 🙂 Náš arzenál, vďaka ktorému sú naše steny stále biele :D

Detské kozmetické utierky babylove

Detské kozmetické utierky od značky babylove v štýlovom boxíku sú nevyhnutným spoločníkom v každej detskej izbe. Papierové vreckovky sú mimoriadne mäkké, 3-vrstvové a poskytujú obzvlášť šetrnú starostlivosť o pokožku vášho dieťaťa. Zároveň sú extra veľké, jemné, nasiakavé a odolné voči roztrhnutiu, vďaka čomu sú ideálne na doma i na cesty. Detské kozmetické utierky babylove sa dôkladne a šetrne postarajú o pokožku vášho dieťaťa.

Verím, že sme vás naším tvorením inšpirovali a spolu s nami si trochu zabodkujete a "zaröntgenujete" ;)

Nech sa vám dobre tvorí ❤

Začni písať komentár...

Odošli