dominika_c
31. dec 2023
717 

Rok 2023, som ti vďačná za…

To, že čas plynie rýchlo, nie je iba fráza. A tak sa opäť blížime ku koncu roka 2023 a chystáme sa privítať ten ďalší. Rok 2024. Číslo, ktoré mi “len včera” prišlo také vzdialené.

Nie som človek, ktorý si dáva predsavzatia či bujaro oslavuje príchod nového roka. Dá sa povedať, že Silvester do veľkej miery ignorujem. Keby bolo po mojom, zababušila by som sa do perín a zobudila sa, keď celé to šialenstvo opadne. Ale, priznávam, že ani mňa neobíde akési bilancovanie.

Nedávam si predsavzatia, ale rada sa ohliadnem späť a zopakujem si, čo sa mi podarilo i nepdarilo. Taktiež si nezabudnem zhrnúť aj to, za čo som vďačná. Lebo nech bol ten rok akýkoľvek, určite sa nájde niečo, za čo môžeme byť vďační. A viete čo, zoberte si aj pero, kus papiera a poďte si to spísať. Prečo? Lebo písanie pomáha.

Terapia písaním a jej 6 rôznych metód

Vypíšte sa z toho! Z čoho? Zo všetkého. Áno, aj z pocitu zúfalstva, smútku, stresu. V dnešnej uponáhľanej dobe hľadáme rôzne spôsoby, ako zvládať svoje emócie či psychické problémy. Jednou z efektívnych metód, ktorá je čoraz populárnejšia, je terapia písaním. Poznáte šesť rôznych metód journalingu? Tak v skratke: klasický denník, bullet journaling, hypnowriting, scripting, ranné stránky a denník vďačnosti alebo denník šťastia, ktorý som sa rozhodla založiť aj ja. Lebo veľakrát pohltený zhonom zabúdame na vďačnosť.

A ako to funguje? Jednoducho. Stačí si nájsť každý večer 5 minút na zhodnotenie dňa, šťastných momentov či niečoho, za čo ste naozaj vďační. Viete si kúpiť aj špeciálny denník vďačnosti, kde máte predtlačené strany, avšak úplne vám postačí aj obyčajný papier či zápisník. Človek sa časom naučí väčšej všímavosti, vďačnosti, vyrovnanosti a uvedomelosti. Za tie roky sa už poznám a viem, že v mojom prípade platí, že niekedy je lepšie začať malými krôčikmi. Preto začínam denník vďačnosti jednou veľkou kapitolou, a to rokom 2023. A pokračovať budem kratšími časovými úsekmi, aj keď viem, že na dennej báze sa mi to (zatiaľ) zrejme nepodarí. No minimálne raz do týždňa si ten čas nájdem. Tento môj zelený zápisník s trefným názvom "Môj čas" je predpísaný práve na týždennej báze. Ideálne. 🙂

Som šťastná, že môj zoznam vďačnosti je taký dlhý, aký je. Naozaj a úprimne. Okrem tých najdôležitejších vecí ako zdravie a rodina, sú tam aj maličkosti, hmotné či nehmotné veci. Vypísala som si najkrajšie momenty, ktoré som zažila. Najkrajšie pocity, ktoré som zažila. Najlepšie jedlá, ktoré som ochutnala. Najkrajšie stretnutia, ktoré som zažila. Najkrajšie veci, ktoré mi niekto povedal. Najkrajšie komplimenty, ktoré mi boli smerované. Ale aj najkrajšie veci, ktoré som dostala či si kúpila. Áno, bola to veru fuška. Rozpamätať sa nebolo vôbec jednoduché. No rozhodne to stojí za to.

Naše naj babylove produkty roka 2023

No a keď sme pri tom bilancovaní a vyhodnocovaní tých NAJ, rada by som tento koncoročný článok zakončila práve #babylove naj produktami. Rok 2023 bol, čo sa týka materstva, opäť veľkou, miestami divokou, jazdou. A ja som sa opäť do toho malého človiečika o čosi viac zamilovala, aj keď som si myslela, že viac to už snáď ani nejde. Už je to doslova parťák, s ktorým sa dá objavovať svet a diskutovať. Každý deň s ním prinesie niečo nové a nečakané.

VLHČENÉ UTIERY

Keďže sme sa prehupli z bábätkovského obdobia, zmenili sa aj naše obľúbené produkty. Vlastne, vlhčené utierky ostávajú naďalej v top trojke, a to už od samého začiatku. Teraz však slúžia prevažne na čistenie malých prstov, ktoré sú nonstop od niečoho špinavé a úst, ktoré sú stále ufúľané.

SILIKÓNOVÝ TANIERIK

Ďalším produktom na zozname je silikónový tanierik s praktickým 3-priehradkovým delením a prísavkou proti skĺznutiu. Ideálny na objavovanie nových chutí a ako stvorené pre malých, no miestami ešte trochu nemotorných objaviteľov.

Detský tanier zo silikónu babylove

Detský tanier od značky babylove je skvelým pomocníkom pre vaše deti pri prvých samostatných činnostiach. Je vyrobený z kvalitného silikónu. Má praktické 3-priehradkové delenie, ktoré umožňuje prezentovať jedlo vizuálne príťažlivým spôsobom. Deti si v tanieriku môžu vychutnať všetky obľúbené jedlá a iné pochúťky. Vďaka protišmykovému dnu spoľahlivo drží na povrchu a neprevrhne sa. Jemný, hravý a farebný dizajn zaujme detskú pozornosť. Vyskladajte si celú súpravu riadu babylove!

POHÁRE NA HRANIE

No a do tretice - tento zoznam uzatvárajú poháre na hranie. V lete poslúžili v detskom bazéniku, teraz sa bez nich nezaobíde žiadne kúpanie. A keďže mám doma malého potápníka, kúpanie je u nás jedna z najobľúbenejších činností.

Poháre na hranie babylove

Táto veselá hračka od babylove pozostávajúca zo 6 farebných pohárikov dokáže vášho malého zvedavca nielen dokonale zabaviť, ale taktiež slúži ako ideálna pomôcka pri rozvoji jemnej motoriky, rovnováhy a kreativity vášho dieťatka. Poskytuje mnohostranné využitie. Či už zostavením pohárikov do radu vytvoríte vláčik alebo naliatím vody zhora roztočíte lopatkové koliesko, vaša ratolesť bude mať o zábavu postarané.

Ja si pri tom, dokonca, stihnem občas aj nejakú tú stranu či dve prečítať 😀

Tie najkrajšie spomienky: moje, tvoje, naše

Tak ako, idete na to? Skúsite sa rozpamätať a zapísať si všetky vaše NAJ roka 2023? Vtiahnite do tejto tradície aj ostatných členov rodiny a svoje spomienky si porovnajte. S manželom/ partnerom i s deťmi. Spravte si teplý čaj, vytiahnite na stôl posledné kúsky vianočných koláčikov a zistite, čo považujú za najkrajšie momenty roka 2023 oni. Uvidíte, je to ďaleko lepšie ako sledovať telku či čumieť do mobilov. Čestné pionierské 🙂

Prajem vám, aby bol ten váš rok presne taký, aký si ho vysnívate. Prežite ho v zdraví, šťastí a v spoločnosti tých, ktorí sú vám najbližší. Nech už prinesie rok 2024 čokoľvek, určite bude skvelý!

Dominika

Začni písať komentár...

Odošli