dominika_c
30. máj 2023
886 

Všetko pre MAMU

Mama je podstatné meno ženského rodu. Je to tvor jedinečný, milujúci bezpodmienečne, obetujúci svoj čas, spánok, peniaze či pohodlie. Veľakrát funguje na rezervu, v žilách jej koluje kofeín a nervy má obohraté ako struny na gitare, no i tak je schopná naštartovať záložný zdroj energie. Pretože je mama.

Každý príbeh materstva je iný. Jedinečný. Jedno však majú tieto príbehy spoločné - nedá sa na ne stopercentne pripraviť. Každej z nás počas tehotenstva a materstva namieša osud hormonálny koktejl. Niektorá z nás dostane sladké, svieže mojito, iná zase silný kokteil s horkou príchuťou. Každý má však jedinečnú receptúru. Preto sa neporovnávajte s kamarátkou, susedou či Ankou z práce. Nikto z nich totiž nedostal kokteil z rovnakých ingrediencií. Nebojte sa teda, ak sa s rolou mamy stotožňujete pomalšie a postupne. Ak vás či vaše bábätko niečo trápi, hnevá. Dôležité je počúvať svoje pocity a čeliť im. Rozprávajte sa o nich a nič v sebe neduste. Pretože každý pocit je normálny. Áno, aj tie, o ktorých sa často v spojení s materstvom nehovorí.

Svet mamy sa po narodení dieťatka obráti celkom naruby. Všetko sa točí okolo toho malého stvorenia a na jej pleciach je zrazu balvan zodpovednosti. Svet však ostáva v rovnováhe a s veľkou zodpovednosťou prichádza aj tá najväčšia láska. Tá, ktorá nám dodáva silu, keď padáme na ústa od únavy, vyčerpania či psychického vyšťavenia. Avšak nezabúdajte, že nikdy na to nie ste sama.

Okrem psychickej opory, ktorú, verím, má každá mamička v partnerovi, priateľoch, rodine či odbornej pomoci, je tu aj veľa ďalších pomocníkov. Produkty, výrobky a vychytávky, ktoré mamičkám na dennej báze pomáhajú. Tehotenský vankúš, nosič, biely šum, gél na prerezávanie zúbkov… Je toho veľa a každá z nás si nájde tie svoje nutnosti, ktoré jej uľahčujú bežný chod počas tehotenstva či materstva. Rovnako uľahčuje toto obdobie aj rad výrobkov babylove Mama, ktorý sa neustále rozširuje a prichádza s novými produktami, ktoré využijete (nielen) ako tehotná či novopečená mamička. Veď sa poďte pozrieť a presvedčiť na vlastné oči.

Začnem produktami, ktoré sú moje srdcovky a i keď sú určené pre budúce a čerstvé mamičky, u nás majú čestné miesto i mimo tohto obdobia.

Masť (nielen) na bradavky

Masť na bradavky, ktorá chráni a ošetruje citlivú a namáhanú pokožku bradaviek, je neodmysliteľnou súčasťou mojej výbavy. Primárne je určená na bradavky, no ja ho používam na všetko možné - vyštípané pery, suché miesta na pokožke, zádery či červené a vyšúchané nosy pri nádche.

Je však neodmysliteľným produktom, ktorý si pribaľte už do pôrodnice. Má ošetrujúcu receptúru s bio mandľovým a kokosovým olejom a čistým lanolínom, príjemnú konzistenciu a ešte aj cenu. Pred dojčením ho navyše nemusíte umývať a vaše bradavky sa zaň poďakujú - za to dám ruku do ohňa 🙂

Smoothie z ovocia a extraktu z bazových kvetov

Ďalším produktom, ktorý boduje u všetkých členov našej domácnosti, je novinka v podobe smoothie z ovocia a extraktu z bazových kvetov. Osviežujúci, chutný, sladko-kyslý, bez pridaného cukru, s vitamínmi navyše a s konzistenciou, ktorá mi najviac vyhovuje, keďže nápoj nie je veľmi hustý. Ideálny na raňajky, do kabelky či ako vzpruha počas kočíkovania.

Pitný režim počas dojčenia je dôležitý. Ja som bola pred tehotenstvom chronický “nepič” a hlavne v začiatkoch dojčenia som si musela strážiť príjem tekutín. Voda je fajn, avšak všetkými desiatimi som uvítala spestrenie v podobe čajov či iných nápojov.

Čaj pre dojčiace ženy

Kolujú rôzne rady, čo a koľko piť, aby ste zvýšili tvorbu mlieka. Nie som však lekár, laktačná poradkyňa, ani iný odborník, preto nemôžem povedať, či majú akékoľvek tekutiny vplyv na tvorbu mlieka. Viem však, že mne dostatočný príjem tekutín pomáhal. Či to bol fakt, alebo iba placebo efekt, netuším, ale to mi vôbec neprekáža. Som rada, že som konečne zaradila dostatok tekutín. A tak som k vode pridala napríklad aj čaj pre dojčiace ženy. Jeho chuť mi vyhovovala, nebol priveľmi silný či výrazný a donútil ma s radosťou si z neho usŕkať počas celého dňa. Keďže som dostala odporúčania, že počas dojčenia je lepšie sa vyhnúť rôznym bylinkám, čaj pre dojčiace mamičky bol pre mňa fajn voľbou, pri ktorej som nemusela riešiť zloženie, lebo som vedela, že je to všetko v poriadku a bezpečné.

Šťava pre dojčiace ženy

A potom je tu ešte šťava, ktorá je spolu so smoothies veľkou srdcovkou! Neobsahuje pridaný cukor, iba šťavy z rôzneho ovocia, ako aj prídavné vitamíny. Dokáže nakopnúť a výborne chutí aj zriedený s vodou. P.S. Z chladničky chutí najlepšie ;)

Prsné vložky

Ostaňme pri téme dojčenia a predstavme si ďalšiu pomôcku, ktorú oceníte - vložky do podprsenky. Bez nich som z domu počas prvých týždňov veru nevyšla. Okrem funkcie zachytávania mlieka som ich nosila hlavne kvôli tomu, že mi ponúkali istotu a príjemný pocit pre citlivé bradavky. Rovnako boli ochranou v prípade používania masti na bradavky, lebo mastné fľaky na podprsenke a oblečení naozaj nechcete. Mne osobne vyhovovala ich veľkosť, hrúbka a materiál. Savosť mi taktiež bohato postačovala, keďže mne sa tvorba mlieka ustálila oba razy pomerne rýchlo. Rovnako oceňujem možnosť výberu rôznych veľkostí balení - 30, 60 či 180 kusov. Teraz navyše nájdete vložky aj novej, extra tenkej verzii. Takže ak vám hrúbka nevyhovovala, môžete siahnuť po tejto novinke.

Bio ovsené sušienky s chia semienkami

Ktorá z vás nemá rada sladké? Ak ste zdvihli ruku, gratulujem vám 🙂 No väčšina z nás si rada zamaškrtí. V období tehotenstva, dojčenia či po pôrode obzvlášť. Tieto chutné ovsené keksíky s chia semienkami špeciálne vyvinuté pre nastávajúce a dojčiace mamičky s vysokým obsahom vlákniny a prirodzeným obsahom železa sú ideálnym snackom. Chrumkavé, chutné, príjemne sladké, nie však presladené. Ak hľadáte niečo pod zub, čo bude zároveň súčasťou vyváženej stravy a rozmanitého životného štýlu, určite si minimálne jedno balenie zaobstarajte. Ak dojčíte, nezabudnite si ho skryť niekde na dosah ruky. Veď to poznáte, keď dojčíte, prípadne vám dieťa zaspí, tie chvíle sa dokážu vliecť a na všetko, čo je mimo záber voľnej ruky, môžete zabudnúť :D

Vrecká na materské mlieko

Ak máte mlieka priveľa, prípadne si ho odstriekavate či odsávate kvôli tomu, aby ste ho využili, keď bude potrebné, oceníte vrecká na uchovanie materského mlieka. Ja som pri druhom synovi veľmi neodsávala, preto mi vrecká ostali. Tie som potom využila na mrazenie prvých príkrmov.

TIP: Dôkladne si naštudujte to, ako dlho môžete mlieko uschovať. Po tejto dobe ho už dieťatku nepodávajte. Určite ho však nevyhadzujte. Materské mlieko je zázrak a môžete ho využiť napríklad ako prísadu do kúpeľa. Má totiž, okrem iného, aj priaznivé účinky na pokožku.

Ošetrujúci telový olej

Ošetrujúci telový olej #babylove Mama sa stará o namáhanú pokožku v tehotenstve a pomáha predchádzať striám. Má príjemnú a nevtieravú vôňu, ktorú ocenia aj citlivé nosy tehotných. Pokožku dokonale hydratuje a celkom rýchlo sa vstrebáva. Ja som sa poctivo natierala od začiatku tehotenstva a tento olej bol skutočne veľkým pomocníkom. Využijete ho navyše aj po tehotenstve v bežnej starostlivosti o pokožku.

Ošetrujúci telový olej babylove Mama

Namáhaná pokožka počas tehotenstva si vyžaduje osobitnú pozornosť a starostlivosť! Ošetrujúci telový olej babylove Mama vás bude sprevádzať od prvého dňa až po narodenie vášho bábätka. Vysoko kvalitné zloženie olivového, slnečnicového a mandľového oleja dodáva pokožke väčšiu pružnosť, čo minimalizuje a redukuje vznik strií. Navyše ošetrujúci olej babylove Mama intenzívne vyživuje a hydratuje pokožku, čím zabraňuje je vysušovaniu. Pre príjemný pocit na pokožke, dokonca aj počas tehotenstva!

Textilná maska na tehotenské bruško

A toto materské okienko uzatváram textilnou maskou na tehotenské bruško. Túto jedinú vec som nevyskúšala na vlastnej koži. Kamarátka však na ňu nedala dopustiť a dopriala si ju vždy, keď ju pokožka na bruchu svrbela či nepríjemne ťahala. Ide o masku, ktorá dodáva namáhanej pokožke vlhkosť a zanecháva ju hydratovanú a jemnú.

Textilná maska na tehotenské bruško babylove Mama

Namáhaná pokožka počas tehotenstva si zaslúži výnimočnú starostlivosť. Textilná maska na tehotenské bruško od značky babylove Mama prispieva k optimálnej starostlivosti o citlivú pokožku budúcej mamičky. Hodnotné zloženie s aloe vera, provitamínom B5 a alantoínom hydratuje a ošetruje pokožku. Výsledkom je hydratovaná, zamatovo jemná a ošetrená pokožka. Látková maska na ošetrenie pokožky tehotenského bruška babylove Mama ponúka uvoľnenie pokožky a výdatnú starostlivosť!

Tak, verím, že aspoň niektorej z vás tieto tipy pomôžu a uľahčia obdobie tehotenstva a materstva. Okrem spomínanej textilnej masky mám všetko vyskúšané, a tak môžem tieto produkty naozaj odporúčať. A čo vy, máte ich odskúšané? Využili ste niektoré z nich? Poteším sa vašim skúsenostiam v komentároch 🙂

Začni písať komentár...

Odošli