Vyzera super,maliny aj pasirujes?
Myslím na vás a večer vám ho sem spíšem 🤗
Ahojte 🙂 cheesecake je pečený, maliny niekedy pasírujem, inokedy nie. Tentoraz som pasírovala 🙂
Keksíkový základ:
300 g sušienok
150 g roztopeného masla
Sušienky rozmixujeme/podelíme, pridáme maslo a pomiešané. Potom natlačíme do formy a pečieme cca 10 minút na 180st.
1000 g Philadelphia (alebo iný krémový syr, cream cheese majú aj v lidli či Kauflande pod vlastnou značkou)
4 vajíčka
1 a pol kyslej smotany
Cukor podľa chuti
5 PL hladkej múky
Struk vanilky (nemusí byť)
Maliny (ja som dala mrazené)
Cukor
Zlatý klas
Vymiešame Philadelphiu, cukor a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme múku, po jednom všetky vajíčka a nakoniec smotanu. Túto zmes vylejeme na vychladený sušienkový korpus na dva- až trikrát, pričom medzi vrstvy opatrne lyžicou kladieme malinovú vrstvu (trochu malín rozmixujeme, môžeme prepasírovať, pridáme podľa chuti cukor, dáme variť s trochou Zlatého klasu - toto som robila všetko od oka), a šup do rúry. Pečieme pri teplote 160st. V strede má byť Cheesecake trasľavý a po okrajoch pekne upečený. Ja ho pečiem vždy hodinu a potom stepujem okolo trúby, stále nakúkam a čakám, kedy sa mi bude zdať, že je taký akurát. Ešte zvyknem dať na spodok rúry prázdny plech s vodou.
Po upečení som na vychladnutý cheesecake spravila malinovú vrstvu. Zvyšné maliny som taktiež pomixovala, osladila a uvarila zo Zlatým klasom, aby som dostala pudingovú konzistenciu. Môžete použiť aj želatínu, ale táto verzia so zlatým klasom je taká istotka 🙂
@dominika_c už degustujeme 😉 u nás verzia s cernicami
@dominika_c ja ďakujem za super recept ♥



Ocakavam kusok vo stvrtok. Vlastne nie, dva. Dakujem 😉😍