Mozem poprosit recept, dakujeem
Aj ja prosim recept.dakujem.
😊😍 mňam
aj ja prosim recept vyzera na zjedenie hned aj ked je 23:00 🤦♀️
@gabriela1414, @velkaamama, @beky1813, @katka79daniel, @larosabigi, @adrika25, @luliu, @miu666, @happyfeed, @antonia08karabin, @dominika_c, @julma, @petronelak, @lucka333, @veron809, @anicka1926, @aktaktak, @paperinka, @radinkaaa
ahojte 🙂 bez okolkov priznávam, že mi to počas hektického víkendu úplne vypadlo, prepáčte.
Nech sa páči:
230g maslové sušienky
100g maslo
140g maslo
50g cukor trstinový
1 Salko
2 PL kukuričného alebo Zlatého sirupu
170g horká čokoláda
100g smotana na šľahanie
1 PL maslo
Sušienky si rozmixujeme, pridáme roztopené maslo a hmotu natlačíme do formy. Ak je hmota veľmi suchá, pridajte maslo, ak veľmi riedka, pridajte keksíky. Záleži aj od konzistencie sušienok.
Maslo, Salko, cukor a sirup dáme do hrnca a za občasného varenia varíme, až pokiaľ sa maslo nerozpustí a nevznikne nám jemná masa. Zvýšime plameň a za stáleho miešania privedieme k varu, plameň potom stíšime. Hmota nám začne hustnúť. Pozor, neprežeňte to, aby sa z hmoty nestala žuvačková konzistancia. Necháme bokom trochu vychladnúť a potom nalejeme na sušienkový korpus, na ktorý sme si nakrájali banány. Banány spôsobia to, že sa okolo nich plnka trochu roztečie, aspoň teda mne. Chuti to neuberá, akurát to môže byť trošku neestetické. Môžete banány pre dokonalejší vzhľad vynechať. Ale podľa mňa radšej ubrať na kráse :P
Smotanu na šľahanie dáme do malého hrnca a necháme zovrieť. Ihneď dáme dole z ohňa a zalejeme ňou čokoládu, ktorú sme si nalámali do misky a pridali k nej maslo. Necháme pár sekúnd postáť a potom miešame, až kým nám nevznikne hladký, jemný krém. Nalejeme na vychladnutý karamelový krém. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc. Dozdobíme šľahačkou. Neslaďte ju, koláč je naozaj cukrová bomba, takže neosladená šľahačka k nemu pasuje perfektne 🙂
@dominika_c ďakujem pekne za recept vyskúšam
@dominika_c dakujem velmi pekne iste vyskusam
dakujeeeeeeeeem, tesim sa
a co je to ten kukuricny alebo zlaty sirup? to pocujem prvy krat.
@velkaamama da sa to kupit v bio obchodoch, pripadne tusim aj v tescu som to videla. ja som mala este z predajne marks and spencer 🙂 ten sirup by mal sposobit to, ze karamelova hmota nestvrdne velmi. ale mozes skusit nahradit agave, javorovym sirupom, mozno aj medom, pripadne skusit vynechat. snad sa nic nestane 🙂

Mozem poprosit recpt 😍