icon
1 / 1
avatar

takto na večer nám také chute robiť.... 😲

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Akože brutálne sliny mi tu tečú 😀

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Wooow😍

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Ci pána , ta to aké fajnotky

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Ako môže byť niekto taky šikovný??? Nechceš ma za ochutnávaca?

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Šikulkaa👍👍👍👍👍

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Mňaaaam...vyzerajú famózne💟💟

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Paraaadne,mozes porad poslat 😄😄

Odpovedz
25. máj 2017
avatar

Receptik bude?

Odpovedz
26. máj 2017
avatar

Mňam😋 vyzerajú super, hneď by som si dala 😀

Odpovedz
26. máj 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@krokodilkajmanka joj, a ja som to mala rovno pred nosom :D
@babu11
@jarmilka1985
@erikaemkina
@misel0806
@tatianasevcikova
@majka2503
@henuskah Dakujem vam krasne 😘
@dasiacik bude, bude, cez den som rozlietana, ale vecer pridam 🙂
@dominika86 dakujem, to su slova, ktore potesia ❤ ale ver tomu, ze je veeelmi vela veci, v ktorych som uplne lava 😅 jasnee, beriem ta 🙂

Odpovedz
26. máj 2017
avatar

@dominika_c No daj, napriklad? Lebo neveriiiiim 😀 Ja sice konkretne na pecenie lava nie som, ale na dizajn hej. Take vyzera to sice hrozne, ale zjest sa to da 😀

Odpovedz
26. máj 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@dasiacik paci sa 🙂
Odpaľované cesto:
240g vody
240g mlieko
8g soľ
20g kr.cukor
240g maslo
285g múka
440-480g vajíčka

V hrnci necháme zovrieť vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo. Keď to vrie, odstavíme z ohňa, ihneď pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame, kým sa všetko nespojí. Vrátime na oheň a odpaľujeme, kým sa cesto pekne neodlepuje od stien hrnca. Cca 2-3min.
Ihneď dáme cesto do misy a na strednom stupni rýchlosti miešame (nie s metličkami, ale s takým tým plochým nadstavcom), alebo ručne s vareškou či silikónovou stierkou, kým cesto mierne nevychladne – dostaneme z neho paru. Potom pridávame po jednom vajíčka, ďalšie zamiešame až vtedy, keď sa to predošlé pekne zapracuje. Cesto má byť vláčne. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru venčekov. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme pomletými mandľami. Rúru vyhrejeme na 200°C, a keď dáme venčeky piecť, znížime na 175°C a pečieme zhruba 30 minút, podľa veľkosti. Rúru neotvárame a nestriekame si veterníky na plech dopredu, ale ešte hneď pred pečením. Ja som piekla na dolný a horný ohrev, bez ventilátora. Odsledovala som si dĺžku pečenia, odporúčam najprv skúsiť skúšobný kus.

Slaný karamel

2 hrnčeky kr. cukru
11 PL masla izbovej teploty
1 hrnček smotany na šľahanie izbovej teploty
Soľ
Cukor dáme do hrnca alebo panvičky s vysokým okrajom (použila som teflónový povrch). Na strednom ohni zohrievame cukor, keď sa začne roztápať, premiešavame. Spravia sa hrudky, ale to nevadí, stále miešajte a oni sa postupne roztopia.
Keď je cukor celkom roztopený, nemiešame, iba občas zakrúžime hrncom a necháme ho až pokiaľ nedosiahne teplotu 175st. Vtedy pridáme maslo. Pozor, je to hotová alchýmia a karamel začne bublať. Odstavíme z ohňa a pomaly pridáme šľahačku. Znova to bude bublať, tak opatrne. Pridáme soľ a miešame pokiaľ nevznikne hladká zmes.

Plnka:
Uvaríme som si hustý vanilkový puding alebo Zlatý klas (na 300ml mieka 1ks). Do vychladnutého pudingu som primiešala krém, ktorý som si pripravila tak, že som vymiešala mascarpone so sľahačkou. Najprv trošku krému zašľahala do pudingu mixérom a zvyšok potom už len ručne. Plnku som rozdelila, do jednej polky som pridala karamel, do druhej vanilkový cukor.

Venčeky prerežeme napoly a plníme podľa fantázie. Ja som dala najprv naspodok trošku karamelu, na to som striekala kopčeky vanilk. a karamel. krému – nastriedačku. A ešte som posypala pomletými orechmi. Vrchnú časť som postriekala karamelom a čokoládou a prikryla ňou spodnú časť s plnkou.

@dominika86 jooj, s takymi vecami, na ktore som lava, sa predsa nechvali :D ale tak napriklad neviem uvarit ryzu, technicke veci tiez nie su prave pre mna, kvetinky u mna dlho nepreziju, neviem dobre soferovat a este je toho habadeeeej 🙈😅
ale ved to je hlavne, je jedno ako to vyzera, hlavne ze to dobre chuti 👍🙂

Odpovedz
29. máj 2017