Tak ten vyzerá výborne 😊
receptik prosiiim!
Receptík👏
Prosim recept dakujeeeem 🙂
Krasny, prosim, recept. Dakujem
poprosim aj ja, dakujem pekne
Krasny, poprosim recept...🤩
@majerkovam, @kristina2708, @pa3cia112, @yvona16, @lilien6, @nika951, @mony6111, @luliu, @mucilienka, @anjelicek26, @petronellla86, @zuzana0310, @2010bambulka, @petronelaura, @kvet1, @krissty89, @flonik, @unctadorg, @silvia31
dakujem vam krasne 🙂 dnes som sa uz nedostala k pc, zajtra som rozbehana, ale najneskor vecer ho tu mate ;) 🙂
Krásny a určite aj chutný 🍰 teším sa na recept 🌻
@dominika_c ja ho velmi velmi potrebujeeeem!
@majerkovam, @kristina2708, @pa3cia112, @yvona16, @lilien6, @nika951, @mony6111, @luliu, @mucilienka, @anjelicek26, @petronellla86, @zuzana0310, @2010bambulka, @petronelaura, @kvet1, @krissty89, @flonik, @unctadorg, @silvia31, @dominika_c, @lucinoc, @37janka37, @evulienka26, @lenka7477, @lenik788, @radinkaaa, @liu, @maryah, @peknuckaa, @katka310, @kajkosilvika
Nech sa páči, sľúbený recept 🙂
Korpus piškótový – ja som robila z viac vajec, lebo som piekla aj pre krpca do formičiek, pretože chcel sám ozdobovať ;) Ale myslím, že z takých 2-3 vajec, podľa veľkosti, by mal byť ok. Ja dávam rovnako polievkových lyžíc polohrubej múky a práškového cukru ako vajec – čože napr 3 vajcia, 3 PL múky a 3 PL pr.cukru. Bielka vyšľahám so štipkou soli, žĺtky s cukrom, pridám takú 1 PL vlažnej vody, múku a nakoniec opatrne primiešam sneh. Pečiem na 175st dozlatista.
Krém:
Lesné ovocie krém:
125g mascarpone
125g ricotta
100g kyslá smotana
125ml smotana na šľahanie
100g (prípadne podľa chuti) trstinový alebo kr.cukor
200g (mrazené) lesné ovocie
5 plátkov želatíny
Malinový krém:
125g mascarpone
125g ricotta
100g kyslá smotana
125ml smotana na šľahanie
100g trstinový alebo kr.cukor
200g (mrazené) maliny
5 plátkov želatíny
Korpus pokvapkáme Amarettom (nemusíme) a potrieme džemom - môj favorit je buď malinový alebo ríbezľový 🙂
Mascarpone, ricottu a smotanu vymiešame s cukrom (dajte najprv menej cukru a pridajte nakoniec, keď bude v kréme aj ovocie, keďže záleží aj od toho, aké sladké či kyslé máte ovocie), pridáme šľahačku vyšľahanú takmer dotuha. Ovocie rozmixujeme (ja som nemala dosť čerstvého, tak som ho zmiešala s mrazeným, ale pokojne môžete použiť iba čerstvé/iba mrazené). Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu (nechala som vo vode napučať, vyžmýkala som, zahriala v hrnci – nevariť, iba trochu zohriať, kým sa nerozpustí). Ihneď do nej pridáme 2-3 PL rozmixovaného ovocia, poriadne premiešame a potom zmiešame so zvyšným ovocím. Túto ovocnú zmes pridáme do krému a premiešame. Nezabúdajte však, že v kréme je šľahačka, preto miešajte opatrne (alebo naopak rýchlo a krátko :D), aby sa krém nezrazil. Teraz ochutnajte a prípadne doslaďte. Prvú vrstvu krému nalejeme na korpus a necháme v chladničke stuhnúť. Ja som nechala takú hodinku, treba skúsiť, či je vrstva aspoň mierne stuhnutá, aby sa nezmiešala s druhou.
Druhú vrstvu si pripravíme rovnako, akurát použijeme namiesto lesného ovocia iba maliny.
Takto necháme koláčik opäť poriadne vychladnúť.
Tortová forma, ktorú som použila, mala cca 24-25cm 🙂
@dominika_c veľmi pekne ďakujem 🙂
@dominika_c dakujem 😘
@dominika_c dakujem pekne😜👍🏻
@dominika_c Dakujem
@dominika_c dakujem velmi pekne pekny den prajem 😉
dakujem😘


nečudujem sa aj ja by som si dala, vyzerá osviežujúco🙂👍